Skip to content

A urcat pe scenă încă de la vârsta de trei ani, a câștigat nenumărate premii și s-a remarcat într-o multitudine de roluri, atât pe micul, cât și pe marele ecran. Cea mai recentă apariție cinematografică este în pelicula Oameni de treabă (Men of Deeds), în regia lui Paul Negoescu, a cărei premieră va avea loc în data de 25 noiembrie. Despre meseria de actor, despre implicațiile acesteia, dar și despre provocările cu care se confruntă, am discutat în interviul #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, cu actrița Crina Semciuc.

Care este cea mai mare provocare emoțională cu care te confrunți în prezent?

Tocmai am scăpat: după aproape patru ani de luptă cu mine, cu trecutul, prezentul, dar și cu frică, puțin, de viitor, am reușit să mă iert. Am fost foarte supărată că nu puteam să iert pe cineva care mi-a invadat viața creativă cu multă frustrare, răutate, și care mă făcea să răspund agresiv, ca să mă pot apăra. Dar am luptat, am acceptat și, până la urmă, am reușit să mă iert că nu sunt perfectă, iar atunci s-a produs și iertarea pentru ea, dar și pentru mine.

Ce mecanisme intrinseci găsești, să îți poți face meseria la parametri normali?

Întotdeauna, pentru mine, a fost important contextul în care mă desfășor − oamenii pe care îi întâlnesc, cu care urmează să construiesc. E o meserie care se bazează pe un schimb de energie, așa că am încercat întotdeauna să mă conectez, să fiu atentă și la nevoile celor din jurul meu, să nu pun accentul doar pe mine.

Care este amintirea cea mai plăcută de la filmările „Oameni de treabă“?

Când am aflat că o să joc rolul Cristinei. Mult timp am crezut că doar ajut la casting − asta pentru că Paul m-a rugat să dau casting cu un coleg, pentru că o colegă nu a putut ajunge.

Ce-ai aflat despre tine, interpretând rolul Cristinei?

Cristina e o persoană foarte puternică și încearcă să țină piept unor oameni foarte influenți, mai ales în satul în care trăiește ea. Am admirat curajul ei de a lăsa tot, pentru o viață nouă, o viață pe care nu o știe.

De ce ar trebui să vizionăm această peliculă?

Iulian Postelnicu face un rol incredibil de bun!

Teatru sau film? Ce te definește cel mai bine, din perspectiva actorului?

Amândouă. E ca și cum m-ai întreba pe cine iubesc mai mult dintre cei doi prichindei ai mei?

Majoritatea rolurilor interpretate sunt cu un puternic impact emoțional. Cât de mult te consumă pregătirea, dar și turnarea peliculelor?

Depinde de proiect, de rol, de oamenii pe care îi întâlnesc în procesul de lucru. Au fost proiecte care m-au consumat și fizic și psihic (am ajuns la 45 de kilograme într-o lună!), dar și proiecte care m-au ajutat să înțeleg mai bine lumea asta în care trăiesc.

View this post on Instagram

A post shared by Crina Semciuc (@semciuc)

℗PUBLICITATEAi apelat la consiliere psihologică, de-a lungul vremii?

O singură dată, dar am găsit ajutor mai mare în familie și la prietenii care mă cunosc și mă susțin. Aș vrea să le mulțumesc lui Radu Stancu și Ralucăi Aprodu, care sunt lângă mine și pe plan personal, dar și profesional.

Ți s-a întâmplat să vrei să renunți la cariera artistică?

Da, dar pentru că eram rănită de oameni, nu pentru că am încetat să iubesc meseria asta.

Ai experimentat, vreodată, burnoutul?

Da, dar atunci nu știam ce mi se întâmplă.

Cum te-a schimbat pandemia prin care am trecut?

Cu nimic. Ce am făcut în timpul pandemiei, ca să îmi țin familia departe de pericol, făceam și înainte și fac și acum.

Care este cel mai recent gest tandru făcut pentru partenerul de viață?

Îmi place să îl mângâi și să-l țin în brațe în timp ce ne uităm la un film, sau el citește. Pare ceva foarte simplu, dar nu și atunci când ai doi prichindei care își doresc să doarmă la mijloc. [Zâmbește]

Care sunt cele mai indiscrete mesaje pe care le-ai primit în căsuța de DM?

Sunt o norocoasă, nu m-am întâlnit cu mesaje indiscrete până acum.

Cartea „Într-o voce nerostită“ ne încurajează să descoperim limbajul tainic al trupului nostru. Tu cât de des îți asculți corpul?

După ce am împlinit 33 de ani și am devenit pentru a două oară mamă, am învățat să îmi ascult corpul. Mi-a fost foarte greu să zic: „Nu mai pot, nu pot, nu!“.

Care sunt proiectele teatrale în care te putem vedea în noua stagiune?

La teatru, vă aștept la Exil, în regia Alexandrei Badea, un spectacol pentru întreaga familie, și la Părinți și copii, în regia lui Vlad Massaci.

Iar în cinema, vă așteptăm la Oameni de treabă, regia Paul Negoescu, și la Marocco, în regia lui Emanuel Pârvu.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0