este unul dintre cele mai ONG-uri care activează în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului. Este o fundație globală, care din 1998 și-a început proiectele și în România și, după doar un an, a reușit să deschidă porțile primului orfelinat din Maramureș. Despre activitatea Hope and Homes for Children (HHC) ne-a vorbit pe larg Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud.
Luna aceasta, HHC a lansat un podcast în ediție limitată, a cărui gazdă este Amalia Enache, și în fiecare ediție urmează să fie abordate subiecte din sfera parentingului. Prima ediție i-a avut ca invitați pe actrița Dana Rogoz și pe psihologul Gáspár György, iar tema aleasă a fost mai mult decât ingenioasă – tantrumurile părinților. Este adevărat că atunci când vine vorba despre tantrum, acesta este asociat, de regulă, cu copiii însă podcastul are intenția de a scoate inima la vedere; drept urmare, subiectele alese sunt mai mult decât curajoase.
Ca orice conversație cu suficient fundament psihologic, și dialogul dintre Amalia și cei doi invitați a demarat cu o evidentă referire la copilărie, mai exact la care sunt bagajele psihologice cu care fiecare dintre noi pornește de acasă, indiferent că este conștient sau nu. Cum vă amintiți furiile părinților, a fost prima întrebare a Amaliei; dar aceasta a fost curioasă să afle și despre cum își pot gestiona mai bine părinții furia sau care sunt efectele acestei emoții asupra copiilor.
De asemenea, invitații s-au vulnerabilizat, găsind cuvinte pentru experiențele nu tocmai ușoare și asumându-și faptul că doar ceea ce punem în cuvinte putem vindeca.
Dacă ți-am stârnit curiozitatea și ai disponibilitatea de a asculta o conversație cu inima la vedere, asigură-te că ai la dispoziție cel puțin o oră și dă play video-ului de mai jos.