fbpx
skip to Main Content

Hope and Homes for Children este unul dintre cele mai ONG-uri care activează în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului. Este o fundație globală, care din 1998 și-a început proiectele și în România și, după doar un an, a reușit să deschidă porțile primului orfelinat din Maramureș. Despre activitatea Hope and Homes for Children (HHC) ne-a vorbit pe larg Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud. 

Luna aceasta, HHC a lansat un podcast în ediție limitată, a cărui gazdă este Amalia Enache, și în fiecare ediție urmează să fie abordate subiecte din sfera parentingului. Prima ediție i-a avut ca invitați pe actrița Dana Rogoz și pe psihologul Gáspár György, iar tema aleasă a fost mai mult decât ingenioasă – tantrumurile părinților. Este adevărat că atunci când vine vorba despre tantrum, acesta este asociat, de regulă, cu copiii însă podcastul are intenția de a scoate inima la vedere; drept urmare, subiectele alese sunt mai mult decât curajoase. 

Ca orice conversație cu suficient fundament psihologic, și dialogul dintre Amalia și cei doi invitați a demarat cu o evidentă referire la copilărie, mai exact la care sunt bagajele psihologice cu care fiecare dintre noi pornește de acasă, indiferent că este conștient sau nu. Cum vă amintiți furiile părinților, a fost prima întrebare a Amaliei; dar aceasta a fost curioasă să afle și despre cum își pot gestiona mai bine părinții furia sau care sunt efectele acestei emoții asupra copiilor.

℗PUBLICITATEDe asemenea, invitații s-au vulnerabilizat, găsind cuvinte pentru experiențele nu tocmai ușoare și asumându-și faptul că doar ceea ce punem în cuvinte putem vindeca.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și ai disponibilitatea de a asculta o conversație cu inima la vedere, asigură-te că ai la dispoziție cel puțin o oră și dă play video-ului de mai jos.


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută