Cum ajunge infidelitatea să facă parte din povestea unei relații de cuplu? Dialog între Mirela Vașadi și psihologul Gáspár György [VIDEO] – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Arta fericirii este una dintre cele mai cunoscute și longevive emisiuni despre importanța sănătății emoționale și a stării psihologice de bine din România. După mai multe sezoane care au rulat la TVR, emisiunea realizată de jurnalista Mirela Vașadi și-a găsit spațiu pe YouTube, acolo unde adună periodic mii de urmăritori preocupați de subiectul dezvoltării personale.

În cea mai recentă ediție, invitatul Mirelei a fost colegul nostru, Gáspár György – psiholog clinician, psihoterapeut relațional și autor de carte –, alături de care a purtat o conversație despre inteligența relațională în cuplu și motivele care duc la infidelitate. 

Printre altele, Gáspár a subliniat importanța conștientizării bagajelor cu care venim de acasă sau recunoașterea faptului că sub motivele de suprafață ale certurilor există o serie de nevoi pe care partenerii nu le conștientizează – precum nevoia de conectare sau aceea de diferențiere psihologică. 

Infidelitatea este considerată la nivelul simțului comun drept cauza rupturilor în cuplu, dar potrivit psihologiei relaționale, infidelitatea este doar un simptom al unor probleme pe care partenerii au dificultăți să le gestioneze. Tot din conversația purtată de către cei doi putem descoperi că infidelitatea nu înseamnă în mod obligatoriu și despărțire sau divorț; potrivit studiilor clinice, pentru multe cupluri infidelitatea este un semnal de alarmă care poate determina o trezire psihologică și ne poate stârni să descoperim adevărata putere a relațiilor. 

℗PUBLICITATEPornind de la subiectul infidelității, conversația dintre Mirela și Gáspár s-a axat inclusiv asupra aspectelor de dinamică sexuală, dar și asupra modului în care adulții nu știu cum să-și recunoască nevoile și cum să vorbească despre acestea în cuplu. 

Prima parte a emisiunii este disponibilă aici: 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută