fbpx
skip to Main Content
Cum Se Poate Pregăti Un Bărbat Pentru Ziua îndrăgostiților?!

Exprimarea iubirii și sărbătoarea îndrăgostiților reprezintă momente mirifice, așteptate deopotrivă de către bărbați și femei. Cu toate acestea se pare că există anumite diferențe de percepție și interpretare în funcție de gen.

Dacă pentru femei ziua îndrăgostiților este un prilej de iubire și intimitate, pentru bărbați această zi evocă mai degrabă îngrijorări decât anticipări romantice. Provocarea de a anticipa corect dorința femeii iubite este adesea însoțită și de posibilele dezamăgiri cauzate de un cadou nepotrivit sau o pseudo-surpriză. În timp ce femeile își reprezintă mental diferite imagini ale cadoului perfect, bărbații se confruntă tot mai des cu anxietatea de a oferi cadoul cel mai potrivit.

Experiența și practica m-au ajutat să identific câteva elemente care merită reținute de către bărbați atunci când planifică celebrarea zilei de 14 februarie. Aceste mici “secrete” pot reduce semnificativ îngrijorările bărbaților și pot transforma seara îndrăgostiților într-un moment demn de reamintit.

1. Pentru început este important să rămâneți romantici – mulți bărbați consideră că organizarea unei seri romantice în locul favorit al iubitei sau al soției reprezintă alegerea perfectă. Acest aspect este unul foarte înșelător, deoarece este posibil ca partenera dvs. să iubească serile de karaoke dar de ziua îndrăgostiților să-și dorească un loc nou, plin de culoare și lipsit de zgomot sau muzică rock. Deci, este important ca locația aleasă să fie potrivită cu evenimentul și nu cu orice situație de socializare. În realitate, orice bărbat este capabil să identifice un loc cu adevărat romantic pentru 14 februarie.

2. Dați dovadă de ingeniozitate în alegerea cadoului – unul dintre cele mai semnificative aspecte ale cadoului de Sfântul Valentin este ingeniozitatea sau originalitatea acestuia. Pentru multe femei, cantitatea de timp și imaginație investite în alegerea cadoului reprezintă un barometru al adevăratelor sentimente pe care le are partenerul față de ele. Motiv pentru care alegerea cadoului în ultimul moment, adesea, atrage nemulțumiri sau insatisfacții din partea iubitelor. În general, un cadou mic și original este mult mai apreciat decât un set nou de vase de la magazinul de peste drum.

℗PUBLICITATE


3. Surprizele personalizate par a fi cele mai apreciate – cele mai mari satisfacții sunt atunci când personalizați cât mai multe aspecte ale evenimentului surpriză. O îmbrățișare neașteptată, un sărut pasional sau o atingere potrivită, pot să facă miracole pentru relația de cuplu. De exemplu, dacă alegeți un buchet de frezii, este un lucru foarte frumos, dar dacă alegeți un buchet de frezii în culoarea preferată a iubitei dvs. este un lucru cu adevărat extraordinar. Dar și cele mai simple lucruri pot să fie bogate în unicitate, descărcarea melodiei preferate pe telefon și ascultarea acesteia în pași de dans este un alt cadou de neuitat.

4. Reamintiți-vă de importanța felicitărilor – noi bărbații suntem tentați să uităm de felicitările aniversare, dar acestea s-au dovedit a fi foarte importante pentru femei. Aceste felicitări însa, sunt investite de majoritatea femeilor cu multe sentimente și capătă valoarea unui suvenir. Cele mai importante cuvinte dintr-o felicitare sunt cele scrise de dvs. și nu de către editura care le-a tipărit. Cuvintele simple și pline de emoții, scrise de bărbați, sunt cele care dau greutatea acestor felicitări. „Mulțumesc pentru că ești alături de mine” este un mesaj care reprezintă trăirea multor bărbați și care poate fi cadoul cel mai de preț pentru multe femei.

5. Fiți pregătiți pentru surprizele fulger – chiar dacă ziua îndrăgostiților este pe data de 14 februarie, multe femei dau dovadă de inițiativă și ingeniozitate, și la cinci minute după miezul nopții pot să vă spună „deja este ziua îndrăgostiților și putem face schimb de cadouri“. Un răspuns de genul “încă nu sunt pregătit” sau “ai răbdare până mâine” rareori se dovedește a fi pe placul iubitelor noastre. Reamintiți-vă, cantitatea de timp și efort investite în cadou fac ca valoarea acestuia să crească. Deci, dacă alegeți să oferiți o felicitare, asigurați-vă cu cel puțin o zi înainte că ați completat-o și este gata pentru a ajunge la destinatar.

Mult succes și amintiți-vă că nimeni nu cunoaște mai bine persoana iubită decât cel care se bucură de momentele deosebite petrecute cu aceasta.

Fotocredit Cosmin Tuduran

Gáspár György

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Back To Top
×Close search
Caută