fbpx
skip to Main Content

Eroii zilelor noastre sunt oamenii fără de care nu am putea păstra normalitatea pe care o cunoșteam până acum câteva săptămâni. Fie că vorbim de personal medical, curieri, funcționari publici, fie de comercianți, aceștia își desfășoară activitatea înfruntând zi de zi riscul de a contracta virusul nemilos. Însă, în tot acest timp în care noi, ceilalți, stăm acasă și ne bucurăm de cei dragi, merită să ne gândim că și acești oameni care se sacrifică în aceste zile au familii, au copii care trebuie să fie supravegheați și ajutați în tot ceea ce fac.

În acest sens, în Marea Britanie, chiar dacă școlile au fost închise începând cu data de 20 martie, încă fac excepție copiii acelora care, în prezent, fac parte din „linia întâi“. Potrivit cifrelor furnizate de către Universitatea Johns Hopkins, Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări de consecințele pandemiei, înregistrând 60.733 îmbolnăviri și 7.097 decese.

Însă în tot acest tablou sumbru, umanitatea își face simțită prezența în cele mai greu încercate domenii, respectiv, în educație.

Potrivit CNN, cuplul princiar William-Catherine a luat legătura prin intermediul aplicațiilor video cu cadrele didactice, personalul auxiliar și elevii de la Casterton Primary Academy din Lancashire (nordul Marii Britanii). În interacțiunea avută, copiii le-au arătat ducilor de Cambridge desenele prin care își descriau părinții, precum și decorațiunile pe care le făcuseră cu ocazia Sărbătorilor Pascale. În discuția purtată cu cei mici, Altețele Lor s-au prezentat cu prenumele, reușind astfel să se apropie mai tare de copii.

Pentru exemplificare, o parte din discuție este postată pe contul de twiter al Kensington Palace.

Merită apreciat faptul că, dincolo de titlurile princiare pe care le dețin, exemplul dat de ducele și ducesa de Cambridge este unul definitoriu, aceștia alegând normalitatea și umanitatea. Iar acest lucru am putea să-l promovăm și noi înșine, ajutând astfel măcar un părinte să ia o gură de aer, cât timp noi putem fie să citim o poveste online, fie să purtăm un dialog la telefon cu un copil (indiferent că ne este rudă sau doar copilul prietenilor noștri).

Timpul petrecut cu cei mici este unul minunat, te umple de energie și de bună dispoziție. Însă este nevoie și de un scurt răgaz, pentru a putea ține pasul cu copiii, mai ales când ești părinte și petreci alături de ei 24/7. Așadar, spre exemplu, începând de mâine, putem face o faptă bună. Să ne contactăm măcar un prieten ce are acasă copii și, preț de câteva minute, să facem un schimb de energii. Astfel, vom alunga atât monotonia noastră, cât și oboseala părinților.

Vorbim despre distanțare socială, dar nu ni se ia apropierea emoțională după care tânjim cu toții. Dincolo de pericolul care stă la pândă, este imperios necesar să nu uităm că suntem oameni și că avem nevoie unii de ceilalți – acum, mai mult ca oricând. Iar dacă o parte dintre noi își riscă viața, cu siguranță putem și noi să facem măcar un gest mărunt: să #stămacasă și să ne ajutăm, așa cum putem, prin intermediul tehnologiei.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută