Skip to content

Sanctitatea sa Dalai Lama a adresat un mesaj online, cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina, prin care ne îndeamnă să revenim la pacea care definește buna funcționare a ființelor umane. Așa cum i se cade unui om cu o reală inteligență emoțională, Dalai Lama a început cu exprimarea modului în care se simte, accentuând faptul că durerea din cele două state este ceva ce ajunge la noi toți. 

„Războiul este învechit – singura soluție este nonviolența“ este un alt enunț cheie care rezidă din mesajul transmis de Sanctitatea sa, punctând faptul că zilele noastre merită să fie definite de dialog și nu de o luptă armată. 

Mesajul a fost postat în cea de-a cincea zi de la invazia armatei ruse în Ucraina, iar Dalai Lama împreună cu alți reprezentanți de marcă ai budismului încurajează omenirea să revină la gânduri bune și la o stare de înțelegere și pace. Întregul mesaj este disponibil în rândurile de mai jos.

℗PUBLICITATESunt profund îndurerat de conflictul din Ucraina.

Lumea noastră a devenit atât de interdependentă, încât un conflict violent între două țări afectează inevitabil întreaga omenire. Războiul este învechit – singura soluție este nonviolența. Trebuie să ne conștientizăm indivizibilitatea noastră ca oameni, să îi considerăm pe ceilalți frații și surorile noastre. Aceasta este calea spre o lume pașnică.

Problemele și neînțelegerile se rezolvă doar prin dialog. Pacea autentică se întemeiază pe înțelegere și respect reciproc pentru binele celuilalt.

Trebuie să ne păstrăm speranța. Secolul 20 a fost plin de războaie și vărsare de sânge. Secolul 21 trebuie să fie un secol al dialogului.

Mă rog pentru neîntârziata revenire a păcii în Ucraina.“

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0