Skip to content

Daniel Todd Gilbert (n. 5 noiembrie 1957) este un psiholog și scriitor american. Este profesor de psihologie la Universitatea Harvard și este cunoscut pentru cercetările sale cu Timothy Wilson de la Universitatea din Virginia privind previziunile afective. Este autorul bestsellerului internațional Stumbling on Happiness, care a fost tradus în mai mult de 30 de limbi și a câștigat Premiile Societății Regale din 2007 pentru cărțile sale științifice. De asemenea, a scris eseuri pentru mai multe ziare și reviste, a găzduit o serie de televiziune non-ficțiune pe PBS și a susținut trei discuții TED populare.

Eseurile de non-ficțiune ale lui Gilbert au apărut în The New York Times, Los Angeles Times, Forbes, TIME și altele, iar nuvelele sale au apărut în Amazing Stories și în revista Science Fiction a lui Isaac Asimov, precum și în alte reviste și antologii. A fost invitat la numeroase emisiuni de televiziune, inclusiv 20/20, Today Show, Charlie Rose și The Colbert Report. Este co-scriitor și gazdă a seriei de televiziune NOVA de 6 ore This Emotional Life care a fost difuzată pe PBS în ianuarie 2010 și a câștigat mai multe premii Telly.

℗PUBLICITATEEl a susținut trei discuții TED populare, inclusiv una dintre cele mai vizionate 20 de discuții din toate timpurile (din decembrie 2013).

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0