fbpx
skip to Main Content

Este prezentator meteo, reporter ProTV, familist convins, pasionat de activități outdoor, dar și de gaming. Și-a început activitatea profesională în zona artistică, dar a realizat că jurnalismul este cel care îl împlinește. Se declară un om împlinit, pregătit pentru toate provocările vieții. Despre planuri, frici, vulnerabilități, aflăm astăzi de la jurnalistul Daniel Nițoiu, la rubrica #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, pe paginadepsihologie.ro.

Cum ai vrea să te descrie soția ta în trei cuvinte?

„Tu ești ca un prinț, Petri!“ Așa mă alintă cel mai des Marina, iar eu îi spun: „Am și eu oglindă, unde vezi tu prințul?“ Ce să îmi doresc mai mult de-atât? Dacă o întrebați pe ea, cred că ar spune despre mine că sunt bun, harnic și haios. Astea sunt complimentele pe care le-am auzit cel mai des de la ea.

Care a fost lecția cea mai grea pe care ți-a „predat-o“ pandemia?

Psihoza! Asta cred eu că este cea mai grea lecție pe care ne-a dat-o pandemia. Foarte mulți oameni nu mai știu să facă diferența între ce este real și ce este inventat. Intoxicați zi de zi cu știri false pe rețelele de socializare, și nu numai, facilitate de persoane rău intenționate sau greșit informate, la rândul lor, ne-am trezit, în pandemie, că mulți oameni au căzut în capcana periculoasă. Cum să spui că nu există virusul, când spitalele gemeau de bolnavi? Cum să spui că unii primesc bani să-și declare apropiații decedați din cauza COVID-19? Cum să crezi că pandemia e o conspirație la nivel mondial și să acuzi oamenii care povesteau prin ce nenorociri treceau că cerșeau atenție sau primeau foloase materiale, în schimb? Mi s-a părut ireal. Iar acum suntem în altă etapă a psihozei: „Vaccinul conține un cip!“ Și tu încerci să le deschizi ochii, dar parcă e prea târziu. 

Care este talentul tău ascuns?

Sunt născut în zodia leu, așa că la mine nu e nimic ascuns. E la vedere, strălucitor și zgomotos. La persoanele născute sub acest semn nu există doar un talent, ci o multitudine de talente ascunse. Cel mai ascuns dintre ele, în cazul meu, este talentul de-a fi talentat. Dacă o întrebați pe Marina, ar spune că știu să o descânt de deochi. Ba nu, ar zice că am talent la masaj, că mereu mă roagă asta. V-am spus doar că am mai multe!

Când ai fost vulnerabil ultima oară?

Fizic, sunt chiar în acest moment. M-am ales cu o hernie de disc care mă forțează să mă mișc cu mare grijă tot timpul. Psihic, poate doar în copilărie, când totul era o joacă. Economic, am fost vulnerabil în fața unui joc video, nu m-am putut abține și am cumpărat ceva care să mă ajute să traversez vremurile mai ușor.

Ai mințit vreodată pentru o zi liberă?

Niciodată. Eu nu mint. Mi se pare dezonorant. Voi minți doar atunci când viața cuiva va depinde de asta. Pentru o zi liberă, e suficient să cer. La serviciu suntem ca o familie, iar în familie nu poți să minți, nici dacă vrei.

Care este sacrificiul pe care nu l-ai face niciodată în numele carierei?

Nu mi-aș sacrifica iubirea. 

Care este secretul unei relații amoroase longevive?

Să nu ceri nimic la schimb. 

℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATECum reacționezi când ești criticat în mediul online?

Exact așa cum reacționează orice persoană născută în zodia leu: pe scurt, e tragedie.

Care este contul de Instagram pe care îl urmărești cel mai des?

Intru extrem de rar pe Instagram. O să intru acum să verific pe cine urmăresc. Gata! Așadar, urmăresc 147 de persoane, iar lista se deschide cu Marina Nițoiu și două colege de serviciu.

Care este gadgetul la care nu poți renunța?

 Mai întrebi? La telefonul mobil. Aș renunța la el doar dacă aș putea să comunic prin telepatie.

Pe ce îți place să cheltuiești cei mai mulți bani?

Recent, m-am uitat pe un extras bancar și cei mai mulți bani se duc pe… mâncare. Nu cred că e o surpriză, dar nu pe mâncare îmi place să-i cheltui. Îmi face mare plăcere să-i dau pe cadouri. Din păcate, nu am atât de mulți pentru câte cadouri aș vrea să dăruiesc. Uneori, dimineața mai aduc în redacție covrigi sau gogoși și bucuria colegilor îmi umple sufletul.

Care este relația ta cu copilul interior?

Trebuie să știți despre mine că am fost cucerit de teatrul pentru copii. Am jucat într-o trupă în liceu și am absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie, secțiunea „Arta actorului, mânuitor de păpuși și marionete“.

Ai apelat vreodată la consiliere psihologică?

Niciodată. Nu m-am gândit deloc la asta. Nici nu mi-a recomandat cineva vreodată. Dar cred că o ședință cu un psiholog bun îi prinde bine oricui. Cred că românii știu prea puține despre asta și, de cele mai multe ori, confundă psihologia cu psihiatria. 

Dacă s-ar realiza un lungmetraj biografic după viața ta, cine ai vrea să te interpreteze?

Oricine, numai să se facă!!! Ar fi o onoare prea mare, ca să mai emit vreo pretenție. Nici nu trebuie să semene cu mine actorul.


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0