skip to Main Content

Cel mai complex workshop pentru cupluri din întreaga lume, dezvoltat la finalul anilor ’80, de către Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, se organizează și în România.

Perspectiva unui workshop în care să vorbim despre relația noastră de cuplu pare înfricoșătoare, dacă avem în minte imaginea unor cupluri care se întâlnesc pentru a se plânge unii de alții. Acesta este, desigur, scenariul înfricoșător generat de mintea noastră care fuge de vulnerabilitate. Nu de celelalte cupluri ne temem, ci de perspectiva de a ne uita, cu adevărat, la relația noastră și de a ne vulnerabiliza în fața propriului partener. E greu să fim deschiși și să privim, cu adevărat, la ce ne dorim de la relația noastră și de la celălalt, când am fost crescuți într-un mediu care a trecut la capitolul tabu emoțiile, dorințele, nevoile și care ne-a învățat fie că iubirea e ceva ce doare și în căsnicie se suferă, fie că iubirea adevărată poate fi simțită doar față de un partener ideal, care vine să ne îndeplinească toate nevoile și să ne umple toate golurile.

De ce să vii, totuși, împreună cu partenerul tău la Primește iubirea pe care ți-o dorești?

1. Pentru că relația ta de cuplu poate fi cel mai important spațiu în care crești. Cu toții suntem preocupați să ne îngrijim casa, să o îmbunătățim și să o împrospătăm din când în când. De ce nu am face asta și cu spațiul dintre noi?

2. Pentru că workshopul pentru cuplu Primește iubirea pe care ți-o dorești este un eveniment la care cuvântul cheie este siguranța. Siguranță pe care o căutăm fiecare dintre noi și în relațiile noastre de cuplu, însă nu știm cum să obținem acest lucru.

3. Cu toții afirmăm că a comunica este cel mai important lucru care ne ajută în relația de cuplu, însă câți știm cum arată, cu adevărat, un proces de comunicare sănătos? Participarea la acest workshop în cuplu vă ajută nu doar să înțelegeți cum funcționează comunicarea eficientă, ci să o și practicați și să vă sincronizați în acest demers.

℗PUBLICITATE4. Trecem împreună prin aceleași contexte relaționale, dar avem perspective diferite ale lor, pentru că avem povești de viață diferite care ne-au dezvoltat în variate moduri. Avem filtre diferite prin care privim realitatea. Acest workshop îi ajută pe parteneri nu doar să observe și să înțeleagă diferențele dintre ei, ci să le și onoreze.

5. Pe parcursul zilelor de workshop nu este vorba doar despre a acumula informații și despre a înțelege într-o manieră cognitivă, ci mai ales despre a trăi o experiență alături de partenerul sau partenera ta, împreună cu alte cupluri. Deci, cu alte povești de viață, care îți pot îmbogăți experiența.

6. Acest eveniment schimbă percepția cuplurilor cu privire la rolul conflictului în relație, transformându-l pe acesta în progres pe cale să se întâmple, în loc de a-l vedea ca fiind experiența care ar trebui să ducă la încheierea relației.

7. Trecem de la iluzia că relația de cuplu este ceva ideal, în care totul ar trebui să vină ușor și simplu, la ceva perfect imperfect, dar solid. Un spațiu generos, în care sunt primite și nemulțumirile, și suferințele și tristețea și fricile. Reușind împreună să vorbim despre toate acestea, să le înțelegem, acceptăm, dar să rămânem conectați nu doar în momentele bune, ci și în momentele grele.

Află de pe imagoromania.ro datele workshop-urilor Primește iubirea pe care o dorești, din întreaga țară. Iar pentru a comanda cartea cu același titlu sau alte cărți despre terapia imago, vezi reducerile aici.

Raluca Anton este doctor în psihologie, psihoterapeut specialist și supervizor în psihoterapii. Are o vastă experiență în terapia individuală a problemelor emoționale ale adulților, dar și în psihoterapia de familie. De-a lungul anilor, a susținut diverse proiecte prin care a promovat în rândurile publicului larg psihologia validată științific, unul dintre aceste proiecte fiind emisiunea „Jurnal de Psiholog“.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0