Skip to content

Invitata mea de astăzi, la rubrica #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, este o artistă desăvârșită. Iubește cântecul popular și speră, din tot sufletul, să nu se piardă, odată cu generațiile ce vin. Este sensibilă, iubitoare de frumos și de plaiurile natale. Despre meseria de artist (cu plusuri și minusuri), despre bucuria de a fi și de a trece peste toate obstacolele vieții, am discutat, în rândurile de mai jos, cu Delia Barbu.

Ce admiri, cel mai tare, la propria persoană?

Faptul că sunt româncă.

Și de aici decurg celelalte lucruri esențiale pentru mine: cânt, iubesc, trăiesc!

Cum ai știut că vrei să fii artist?

Nu am știut. Am vrut să cânt, dar nu știam că asta înseamnă să fii artist. Apoi am descoperit că Dumnezeu mi-a dat harul, iar eu l-am urmat, ușor, am dezvoltat dorințe tot mai mari în ale cântecului și așa am devenit artist.

Care este partea grea a meseriei tale?

Lumea, în general, așteaptă să te plângi, să se asigure că o duci și greu. Așa suntem noi educați, însă eu, sincer, le-am așezat mereu bine, astfel încât nu mă pot văita.

Iubesc să cânt și da, am multe nopți nedormite dar compensate de iubirea și de dragul celor care mă ascultă și cărora le aduc bucurie.

© Delia Barbu

Care este amintirea cea mai dragă, întipărită în minte din copilăria mică?

Aaaaa, dormeam cu surorile mele în același pat, când eram mici și era o veselie pe noi… și așa am crescut iubindu-ne, știindu-ne secretele și iată-ne și acum, la maturitate, unite, o adevărată familie.

Dacă ți s-ar oferi posibilitatea de a schimba traseul profesional, ce drum ai alege?

Același. Nu-mi vine nimic în minte… Cred că toate vin, când ești pregătit să le primești. 

Cum să schimb faptul că atunci când deschid gura îmi vine să cânt!? Cum să schimb bucuria de a aduna oameni pe lângă mine!?

Pentru tot ce am primit,, MULȚUMESC DOAMNE!

Care este sacrificiul pe care nu l-ai face niciodată în numele carierei?

Meseria mea este una frumoasă, care mă încarcă cu o energie unică. Am făcut sacrificii mici, mereu, dar nu m-au afectat. Am renunțat la haine pentru costume populare, am cântat la nunți, botezuri, sărbători dar le-am făcut din drag.

Dar nu mi-aș sacrifice familia pentru profesie, atât.

Ce te deranjează cel mai mult la comportamentele oamenilor din social media?

℗PUBLICITATEAdesea se scriu știri legate de viața mea personală, știri care sunt sau nu adevărate. E în regulă să se scrie, însă rămân uimită de comentariile celor care nu cunosc adevărul și înjură, își dau cu părerea, au opinii și par foarte implicați. Trist pentru ei.

Dar am învățat să îi ignor și că fiecare oferă parte din ceea ce este.

Ești foarte caldă și calmă. Cum reacționezi când trăiești momente grele?

Plâng. Plâng… până mă descarc și apoi iau totul așa cum vine și în final, totul iese bine.

Toate cuplurile se ceartă; voi pe ce subiect ați avut păreri diferite, în ultima vreme?

Nu rămâne nimic „nerumegat“ de pe o zi, pe alta. Amândoi am ajuns la capacitatea de a transforma tot ce ne deranjează într-o soluție. În general micile divergențe pleacă de la dorința mea de a avea mai mult timp și pentru mine.

Ce părere ai despre ședințele de psihoterapie?

Una foarte bună. Tot ce ajută un om care are nevoie de sprijin, este bine primit. De ce nu? Fiecare este dator să facă tot ce este mai bun pentru propria persoană. Sunt pro pentru tot ce îți aduce liniștea înapoi.

Ce rol joacă credința și momentele de rugăciune în viața ta?

Rolul principal. Mă culc rugându-mă și mă trezesc mulțumindu-i lu’ Dumnezeu pentru viața asta unică și minunată!

© Delia Barbu

Cum a fluctuat, în timp, stima ta de sine?

Sincer, la asta chiar am muncit și muncesc în continuare. Am urmărit, citit, vizionat tot felul de filme, oameni precum Dulcan sau alte personalități care tratează această problemă.

Mă descopăr zilnic și îmi ofer timp, răbdare și încredere pentru asta.

Care este activitatea zilnică care îți dă cele mai mari bătăi de cap?

Astăzi, cu ce mă îmbrac?

Cum gestionezi mesajele venite din partea comunității tale online și care par să depășească anumite limite în sfera vieții personale?

Pe rețelele mele de socializare, în general, primesc gânduri și vorbe frumoase. Am format o comunitate în jurul cântecelor mele și lângă mine sunt cei care îmi ascultă și îmi cunosc repertoriul. Sunt și cei despre care am vorbit mai sus, cei cărora nu le răspund absolut nimic și îi blochez.

Dacă s-ar realiza un film biografic după viața ta, cine ai vrea să te interpreteze?

Cameron Diaz, o actriță sensibilă și plină de viață.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0