fbpx
skip to Main Content

Este absolventă a Academiei de Studii Economice din București și a Facultății de Limbi Străine (secția engleză, cu specializare în limba arabă) și nimic nu prevestea că va deveni una dintre cele mai apreciate jurnaliste din România. Provine dintr-o familie conservatoare, pentru care este foarte recunoscătoare, însă care nu a susținut-o să urmeze această meserie. A pornit treptat, prinzând „gustul“ radioului, și a făcut tranziția, ușor, ușor, către televiziune. De la economic la politic a fost doar un pas, ajungând, în prezent, să fie gazda emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai, în fiecare zi de marți, de la ora 22:15, la Kanal D. Discretă cu viața personală, Denise Rifai ne-a lăsat să o cunoaștem dincolo de micul ecran, în interviul #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine

Cum arată cea mai frumoasă amintire din 2020?

Cea mai frumoasă amintire este din a doua zi după ce a debutat emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai la Kanal D, când am citit audiențele. Am înțeles atunci că pot să-mi fac profesia din nou, că mi-am ținut promisiunea față de publicul meu. A fost marea mea dorință să realizez o emisiune mai bună, mai curată, mai de succes decât tot ce făcusem până atunci. Sunt tânără, îmi iubesc foarte mult profesia și am dorit să arăt că pot să fac lucrurile și mai bine.

Care este ritualul tău de dinaintea emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai“?

Înainte să intru în emisie folosesc un anumit parfum, care nu seamănă deloc cu parfumurile mele clasice, care sunt puternice, pe bază de trandafir. Parfumul pentru emisie este cu totul aparte…

Ai făcut cunoștință, de-a lungul carierei, cu bournoutul? Cum l-ai depășit?

Da, am trecut prin așa ceva. Cu multă încredere în Dumnezeu și având lângă mine oameni buni, am reușit să depășesc acea perioadă. M-am relaxat și cu un masaj, cu o saună și am reușit să mă recuperez și cu ajutorul unor plimbări în aer liber. Nu poți să faci performanță complet extenuat. Sunt oameni care îmi dau din energia lor bună, cum ar fi cei cu care fac sport. Eu m-am înconjurat de oameni foarte buni pentru mine, din punct de vedere energetic, care mă iubesc mult. Alături de ei, am reușit să trec peste momente grele, preluând din energia lor. Cu toții sunt oameni care, la rândul lor, își iubesc profesia.

Crezi că o femeie independentă poate intimida bărbații?

Un bărbat adevărat nu e intimidat de femeia de lângă el. Un bărbat în adevăratul sens al cuvântului apreciază foarte mult o femeie independentă și știe cum să se comporte cu ea. O femeie independentă îl vrea pe acel bărbat pentru el însuși, pentru ceea ce reprezintă el, mai presus de orice raportare la ceva material. 

Care este relația ta cu shoppingul?

Îmi doresc foarte mult să am acea libertate de a-mi cumpăra ce-mi place, când îmi place; pentru mine, shoppingul este o formă de relaxare, de răsfăț. Există doar anumite momente în an când fac cumpărături, nu e o stare continuă această nevoie de a cumpăra. N-am timp să merg prin magazine și nu am nici răbdare, așa că mă ajută varianta de shopping on-line, atunci când este nevoie.

Cum arată dependența ta de social media?

Nu sunt dependentă de social media. Mi-am făcut cont de Facebook când eram studentă în Spania, iar acel cont era modalitatea prin care puteam ține legătura cu colegii mei. Ulterior, această rețea s-a dezvoltat și a ajuns ceea ce este astăzi. Pagină de Instagram mi-am făcut când am ajuns la Kanal D. Folosesc Facebook și Instagram ca instrumente prin intermediul cărora să transmit mesaje când simt nevoia să spun anumite lucruri.

Eu am o mică „bulă“ a mea, un site pe care îl deschid ca să mă încarc cu chestii pozitive. Și mai este dependența de portalurile de știri: nu există zi în care să nu le deschid, pentru a fi informată referitor la tot ce se întâmplă pe scena politică și socială.

Care este cel mai frumos compliment primit de la un partener?

Cel mai frumos compliment, pe care îl primesc deopotrivă de la femei și de la bărbați și care de fiecare dată îmi face plăcere, este că sunt frumoasă. Frumusețea asta nu se referă doar la cea fizică și mă bucură de fiecare dată; mă uit în ochii lor și le mulțumesc din inimă.

Este important în lumea aceasta să știm să primim un compliment cu bucurie și recunoștință, așa cum am primi un cadou.

℗PUBLICITATECum arată, în versiunea ta, maternitatea? Ești adepta adopției? Sau te-ai vedea în postura de mamă vitregă?

Mi-ar plăcea să am copii, poate va fi să fie cândva. Dacă, însă, nu voi avea, de fiecare dată am spus-o, mi-aș dori ca măcar soțul meu să aibă copii dintr-un alt mariaj. Dacă nici asta nu se va întâmpla, atunci toți copiii din jur, cei ai prietenilor mei, sunt ca și ai mei. Iubesc copiii foarte mult.

Ce nu-ți place la meseria ta?

Ador și sunt pasionată de ceea ce fac, profesia mea este viața mea. Ce mă neliniștește e doar gândul că nu voi putea să muncesc până în ultima zi a vieții mele.

Cum arată obiectivul tău principal din acest an?

Profesional vorbind, îmi doresc să fie cel mai bun an, să văd emisiunea mai sus cu fiecare ediție, să aibă cele mai spectaculoase audiențe, să aduc în fața telespectatorilor oamenii pe care eu îi consider cei mai interesanți. Mă bucur enorm că emisiunea are succes.

Ce lecție ți-a predat jurnalismul în relația cu propria persoană?

Eu sunt foarte recunoscătoare acestei profesii, pentru că prin intermediul ei ajung foarte repede la oameni care au excelat, din toate domeniile. Pot, astfel, să adun foarte multă informație din toate ariile, foarte repede și, în același timp, să aflu niște povești de viață extraordinare. Mă simt privilegiată să cunosc mai îndeaproape oamenii pe lângă care nu ai cum să treci indiferent, dimpotrivă.

Dar cea mai importantă lecție este aceea că noi, jurnaliștii, putem influența în bine viața oamenilor, dacă ne păstrăm coloana vertebrală și ne facem profesia cu onestitate, cu bună-credință. 

Ai călcat, vreodată, pragul unui cabinet de psihoterapie?

Da, am călcat pragul unui cabinet psihologic, consider că e o chestiune absolut firească și necesară. Mi se pare cel mai important lucru să ajungi să îți cunoști și să îți conștientizezi cele mai ascunse gânduri, cele mai ascunse cotloane ale personalității, să te întorci în trecut, acolo unde simți că sunt probleme, și să încerci să lucrezi acolo, evident, spre binele tău.

Ce emoții te încearcă înainte să adresezi întrebările roșii în emisiunea ta?

Tare mult îmi doresc să trec repede, cu fiecare dintre invitați, acel „paravan“ cumva firesc; cei care vin la 40 de întrebări cu Denise Rifai se află în fața milioanelor de telespectatori pentru a vorbi despre viața lor, cu bune și cu rele, sau pentru a clarifica anumite aspecte ce au fost reflectate în presă, de-a lungul timpului, despre ei. Interviul e și un maraton al sincerității. Între mine și invitat e un schimb de energie permanent, o emoție permanentă, benefică.

Numește un invitat pe care ți-l dorești cu mare ardoare?

Dorința mea cea mai arzătoare este să fac un interviu cu regele Iordaniei.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută