Skip to content

Apostolul Pavel a dedicat iubirii un capitol întreg în Epistola către Corinteni, teologii numindu-l „imnul iubirii“ și devenind astfel un pasaj cunoscut din Sfânta Scriptură.

Indiferent de credința pe care o ai sau de religia pe care o practici (sau nu), te invit doar să citești următoarele: „De-aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește.

Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată“.

Absența unui partener nu înseamnă lipsa iubirii

Iubirea este o parte esențială a vieții și este un subiect de interes pentru foarte mulți oameni. În ultimii ani, s-a vorbit mai mult despre impactul relațiilor asupra calității vieții noastre și despre importanța iubirii în tot ceea ce facem.

Luna februarie aduce în prim-plan relațiile prin sărbătorile deja consacrate – Sfântul Valentin și Dragobete – și cred că, indiferent dacă le sărbătorim sau nu, aceste sărbători ne amintesc de relațiile noastre romantice.

Unii dintre noi aleg să se bucure împreună cu partenerii, să iasă la cină sau poate să-și facă mici cadouri. Există și persoane care nu sunt în relații, dar pentru care presiunea socială și dorința de a avea un partener se pot intensifica în această perioadă, accentuând o oarecare suferință cauzată de lipsa acestuia.

Aș vrea să accentuez faptul că, dacă o persoană nu se află într-o relație romantică, nu însemnă că are o problemă. Este alegerea fiecăruia și este de datoria noastră să ne aducem aportul la înlăturarea stigmatului asociat singurătății și a obligației sociale de a te căsători, de a-ți întemeia o familie și alte asemenea.

Cum să sărbătorești luna iubirii dacă nu te afli într-o relație romantică

1. Iubirea de sine este pilonul unei vieți echilibrate, așa că cel mai bun mod de a celebra sărbătoarea iubirii este să te uiți în oglindă cu sinceritate și să-ți spui ce iubești la tine, dar și ce nu-ți place. Să te privești fără judecată, ca și cum ai fi un observator și să practici recunoștința pentru ceva ce-ți place la tine, fie că este fizic, psihic sau emoțional. Totodată, te provoc să faci un exercițiu: să pui hainele pe care le porți în dulap și să te privești așa cum ești. Cum se simte?

℗PUBLICITATEPoți merge la un film sau poți ieși să bei o cafea, să vezi cum este, să te gândești că ieși la o întâlnire cu tine. Îți place?

Ai putea chiar să-i scrii o scrisoare viitorului partener, să-ți imaginezi cum va fi acesta și ce ai vrea să-i spui dacă l-ai întâlni chiar azi.

2. Poți petrece împreună cu prietenii, unul sau mai mulți, să râzi și să te bucuri de o masă bună gătită împreună, să rememorați amintiri plăcute, în timp ce creați unele noi pentru viitor. Puteți ieși la un spectacol de teatru, să vă uitați la un film sau pur și simplu să împărțiți o pungă de floricele împreună și să savurați fiecare moment.

3. Îți poți vizita familia, rudele sau poți programa un apel video cu ei, dacă nu vă puteți întâlni fizic. E timpul să te bucuri de tehnologie, pe palierele pe care aceasta îți poate îmbunătăți viața și să spui „pas“ unei seri petrecute pe canapea și scrolling-ului pe net.

Iubirea este energia esențială a creației, a vieții și a întregii existențe pe Pământ. Ea ne ajută să mergem mai departe, să trăim, iar uneori chiar să greșim și să o luăm de la capăt. Ea ne ajută să evoluăm, să continuăm să sperăm atunci când ne este greu și să depășim momentele dificile. Ea ne încununează viețile și ne aduce împreună.

Îți doresc să ai parte de multă iubire în viața ta!


Citește și:

Alina Elena Nițu, psiholog clinician și terapeut cognitiv-comportamental, își iubește meseria și crede cu tărie în procesul terapeutic și în puterea oamenilor de a-și trăi viața așa cum doresc. Este empatică, respinge etichetele, apreciază acceptarea și consideră că oamenii pot învăța unii de la alții, dacă își doresc acest lucru. Îi place să scrie, iubește natura și conversațiile.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0