fbpx
skip to Main Content

Sinele Învinge! este un talk-show despre psihologie și psihoterapie. Este emisia radio care acoperă o nevoie foarte des menționată de ascultători: aceea de a înțelege dezvoltarea psihologică personală în toate formele ei. Gazda este Mihai Dobrovolschi, psihoterapeut, fiecare discuție având invitat un reprezentant sau reprezentantă a unei abordări psihoterapeutice. 

În cea mai recentă ediție matinală, invitata lui Mihai a fost colega noastră, Diana Lupu – psiholog, psihoterapeut relațional și autoarea rubricii #Psihodescoperiri – alături de care a vorbit despre cât de valoroasă este calitatea relației de cuplu în creșterea unui adolescent și în special despre legătura acestor două tipuri de relații. 

Printre altele, Diana a evidențiat cât de fundamental este ca adulții să nu scape din vedere că este esențial să le și placă noua variantă a copilului lor, nu doar să îl iubească, deoarece această etapă de dezvoltare vine cu multe provocări pentru întreg sistemul familial – precum nevoia de independență, opoziție și individualitate.

Pentru părinți, a dispărut copilul adorabil care e mereu în compania lor. Pentru adolescenți, dispăruți sunt părinții pe care nu îi supăra nimic. Atât pentru părinte, cât și pentru copilul în schimbare, debutul adolescenței începe cu o anumită pierdere a plăcerii reciproce.

℗PUBLICITATEPornind de la etapa adolescenței, conversația dintre Mihai și Diana s-a îndreptat inclusiv asupra calității relației de cuplu, bagajele și fricile cu care fiecare dintre parteneri vine în adoptarea anumitor strategii de parenting și despre cultivarea curiozității în interacțiunile semnificative din viața noastră.

Întreaga discuție este disponibilă mai jos.


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută