Skip to content

Don A. Moore este un profesor și cercetător în domeniul psihologiei organizaționale și al comportamentului etic. El este cunoscut pentru contribuțiile sale în înțelegerea luării deciziilor, a negocierilor și a eticii în mediul de afaceri.

Moore este profesor de management la Universitatea Berkeley din California, unde predă cursuri despre comportamentul organizațional și etică. El este, de asemenea, cercetător asociat la Institutul de Cercetare pentru Negocierea și Deciziile Grupului din cadrul Universității Carnegie Mellon.

Cercetările lui Don A. Moore se concentrează pe aspectele psihologice ale procesului de luare a deciziilor în cadrul organizațiilor și în contextul negocierilor. El explorează influența factorilor psihologici asupra judecăților și deciziilor individuale și colective, cum ar fi percepția riscului, excesul de încredere, motivarea și etica. Prin studiile sale, Moore oferă înțelegere și insight-uri utile în ceea ce privește modul în care oamenii iau decizii și negociază în mediul de afaceri.

℗PUBLICITATEContribuțiile lui Moore în domeniul eticii în afaceri sunt, de asemenea, semnificative. El investighează dileme etice și comportamentul etic în cadrul organizațiilor, abordând aspecte precum corupția, conformitatea și deciziile etice în mediul de afaceri. Lucrările sale oferă perspective importante despre motivele și mecanismele care stau la baza deciziilor etice și ale comportamentului în organizații.

Moore este autor și coautor a numeroase articole științifice publicate în reviste de specialitate și a contribuit la cărți și volume colective din domeniul psihologiei organizaționale și al comportamentului etic. Munca sa de cercetare și învățământ a fost recunoscută și premiată în mod repetat.

Prin activitatea sa academică, Don A. Moore aduce o contribuție valoroasă în înțelegerea factorilor psihologici care influențează deciziile și comportamentul în mediul de afaceri și contribuie la dezvoltarea unui cadru de gândire etică în organizații.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0