fbpx
skip to Main Content

Săptămâna aceasta, protagonista rubricii #AltfelDespreOameni este o poveste de om care până la vârsta de 45 ani poate spune că a trăit și a experimentat cât alții într-o viață întreagă. Drew Blythe Barrymore este un exemplu că viața ne poate pune la încercare, indiferent de statutul profesional ori societal și că se poate trece de la agonie la extaz cu multă determinare, muncă asiduă și talent. 

Fetița pierdută

S-a născut în Culver City (regiunea Los Angeles). Barrymore și-a început cariera artistică drept actriță pentru copii. Însă cu timpul, traseul vieții sale a fost unul sinuos, transcris în cartea Little Girl Lost, în care apar pasaje precum savurarea primei țigări la vârsta de doar nouă ani ori frecventarea cluburilor doar câțiva ani mai târziu, iar lista poate continua. Dar aceasta nu a fost singura lucrare scrisă de Barrymore, Wildflower fiind continuarea „pățaniilor“ sale adolescentine.

Potrivit site-ului factinate.com, prima apariție a avut-o la doar unsprezece luni într-o reclamă pentru câini, însă, conștient, la cinci ani, în cadrul a două producții televizate. A mai apărut și în filmul Altered States, dar faima avea să o obțină pe la vârsta de șapte ani cu rolul său din E.T the Extra-Terrestrial al lui Steven Spielberg.

Drumul lung până la stele

Puțini știu că nașul lui Drew Barrymore este însuși Steven Spielberg. Însă celebritatea nu se oprește aici în familia sa, întrucât actrița este bună amică cu artista Courtney Love (încă de dinaintea mariajului acesteia cu cântărețul Kurt Cobain), motiv pentru care copilul celebrilor artiști, Frances Bean Cobain, este botezat de nimeni alta decât Barrymore. La rândul său, fiica sa, Nicole, este botezată de către nimeni alta decât Cameron Diaz.

Drew provine dintr-o familie de artiști, tatăl său John Drew Barrymore, precum și bunicul său, John Barrymore fiind cei care au dus acest spirit artistic mai departe în casă.

Cu toate acestea, deși au profesat în același domeniu, relația dintre Drew Barrymore și tatăl său nu a fost una apropiată, el având probleme cu alcoolul, drogurile și abuzul fizic. Nici modelul de viață al mamei sale, Jaid, nu a fost unul mai diferit pentru că, născută fiind într-o tabără de persoane strămutate pentru refugiații maghiari din cel de-al Doilea Război Mondial, aceasta a avut un stil de viață extrem de dezordonat care a inclus și o educație disfuncțională pentru copiii ei: Drew Barrymore participa la petrecerile pe care le ținea mama sa cu prietenii, petreceri la care consuma alcool de cinci ori pe săptămână.

Bărbatul potrivit poartă diferite nume

Barrymore poate susține că a avut o viață amoroasă picantă. S-a căsătorit la nouăsprezece ani cu proprietarul unui bar, Jeremy Thomas, urmând ca în 2000 să se logodească cu comedianul Tom Green. Ulterior, după separare, a început o relație cu bateristul Moretti, însă în 2012 se căsătorește cu Will Kopelman, alături de care are două fete, Olive și Frankie, după cum menționează biography.com.

Steaua noastră poate fi atât sus, cât și jos… 

Că a primit, în 2004, o stea care-i poartă numele pe Walk of Fame este un lucru mai mult decât flatant. Însă asta nu ar trebui să ne mire, de vreme ce Drew Barrymore este al cincilea membru al familiei sale care primește această onoare după tatăl său, bunicul său și alte două rude. Mai mult de atât, datorită carierei sale îndelungate în zona actoriei pentru copii, Barrymore primește în 1999 și premiul pentru Întreaga activitate.

Gazdă a Saturday Night Live la vârsta de șapte ani

Una dintre cele mai notabile realizări ale lui Barrymore este găzduirea emisiunii Saturday Night Live la vârsta de doar șapte ani, performanță care o clasează drept cea mai tânără prezentatoare a show-ului.

O celebritate fără suficientă maturitate vine cu multe costuri

Dependența de alcool și de substanțe interzise face parte din adolescența sa. O recunoaște chiar actorul Christian Bale care susține că ar fi fost la o întâlnire amoroasă cu Barrymore, însă aceasta nu l-ar mai fi contactat, din cauză că prioritățile acesteia erau altele la acea vreme.

Consumul de drogurilor și alcool a avut mari consecințe pentru Barrymore. La vârsta de doar treisprezece ani, în urma unei tentative de suicid, Barrymore a fost internată timp de un an și jumătate într-o instituție pentru oameni cu probleme mintale. Din această cauză, actrița nu a putut să termine liceul alături de colegii săi.

Costul unei vieți în lumina reflectoarelor

La o primă vedere, actoria înseamnă apariții pe covorul roșu, aclamare, fani, faimă, apariții în reviste glossy și altele asemenea. Însă, dincolo de mirajul celebrității, actoria pune la încercare atât memoria și disponibilitatea de a lucra ore întregi, precum și capacitatea de a te mula pe profilul personajului. Așa se face că Barrymore a avut fluctuații nutriționale și metabolice de-a lungul vremii în urma dietelor ori a nevoii de a se îngrășa pentru un anumit rol.

Mai bun decât părinții tăi

Deși nu s-a putut bucura de o copilărie convențională, la rândul său a vrut să le ofere celor doi copii ai săi un tipar tradițional, chiar dacă, la doar trei ani după căsătoria cu Will Kopelman, Barrymore a ales să se despartă de partenerul său de viață. Dar cei doi au decis să o facă în condiții amiabile, conștienți fiind de faptul că o relație defectuoasă între ei ar putea avea un efect negativ asupra dezvoltării copiilor lor. Pentru că, mai mult decât orice, Barrymore a mizat foarte mult ca cei doi moștenitori ai săi „să se simtă în siguranță“.

Relația mamă-fiică

Și-a dorit o relație funcțională cu copiii săi și chiar dacă inițial s-a opus ideii ca cele două fiice ale ei să urmeze o carieră artistică, cu timpul și-a dat seama că face parte dintr-o familie de artiști și nu ar fi sănătos să se impună în acest fel. De asemenea, Barrymore vorbește deschis cu fetele slabe despre body positivity, exemplul propriu de nesupunere față de presiunile hollywoodiene de a se încadra în anumite dimensiuni fiind mai mult decât elocvent.

Se gândește cu teamă la expunerea fetelor sale în social media, însă ea însăși este în lumina reflectoarelor de foarte mică, așadar consideră că va putea face față, atunci când va fi nevoie, provocărilor pe care fiicele sale le vor întâmpina, precizează site-ul today.com.

Uneori, ne este bine…

Anul 2008 a fost cel în care revista Maxim avea să o claseze pe locul 40 în Hot 100, însă acesta nu este singurul top în care se regăsește Barrymore; ea este chiar și în topul celor mai frumoși 50 de oameni din lume.

Nici premiile pe care le-a obținut de-a lungul carierei nu sunt neînsemnate, printre acestea enumerându-se Globul de Aur, Premiile Blockbuster Entertainment, MTV Movie & TV Awards, People’s Choice Awards etc. A bifat și un loc în Guinness World Book of Records în 1990, prin realizarea autobiografiei Little Girl Lost la vârsta de doar paisprezece ani, precizează ohfact.com.

Barrymore se numără nu numai printre cele mai iubite actrițe, ci și printre cel mai bine remunerate artiste, aceasta bucurându-se de o valoare estimată de 125 milioane de dolari și deținând, totodată, și câteva proprietăți, printre care una este apreciată la opt milioane de dolari în L.A.

Fiecare actor vrea mai mult

Anii ’90 au fost extrem de prolifici pentru Barrymore, întrucât, împreună cu Nancy Juvonen avea să formeze compania de producție Flower Films, cu ajutorul căreia au „spart“ gheața cu prima lor peliculă, intitulată Never Been Kissed. Iar activitatea lor a început să prindă contur odată cu proiecte precum Donnie Darko50 First Dates ori Charlie’s Angels.

Însă producția nu este singura sa activitate antreprenorială, Barrymore fiind și deținătoarea unei crame, idee de afacere care i-a venit în urma slăbiciunii sale pentru vinuri, în special pentru cele albe, fructate.

Roluri pe ecran, roluri în viață 

A descoperit „gustul“ regiei în 2009, odată cu lungmetrajul Whip it și poate spune că, odată cu această experiență, și-a dat seama că rolul de regizor i se pare mult mai satisfăcător din punct de vedere artistic decât cel de actor, susține factinate.com. „Faptul de a fi implicată, de a face parte din proces mi-a dat o satisfacție extraordinară. Nu-mi place doar să am apariții.“

℗PUBLICITATECu toate că ne-o amintim pe Barrymore din multe roluri, nu putem susține că, în momentul de față, ea mai este o actriță „pe val“, ci mai degrabă, din cauza sarcinilor antreprenoriale ori familiale, timpul său a devenit din ce în ce mai limitat, dar nici deschiderea ei spre roluri solicitante nu mai este la fel de mare ca înainte.

Fiecare om are dreptul la hobby-uri și alte plăceri…

Deși este mereu preocupată din punct de vedere profesional, Barrymore nu renunță la hobby-urile sale, printre care putem enumera yoga, fotografia ori snorkelingul.

Când vine vorba de plăceri nevinovate, Barrymore este o mare fană a untului de arahide cu banane, a macaroanelor cu brânză și a sandvișurilor cu brânză la grătar.

Când vine vorba despre sporturile preferate, artista a dezvăluit într-un interviu acordat lui Oprah că este mare amatoare de senzații tari, în special de rollercoastere. De asemenea, circuitul ei preferat este Big Shot, din Las Vegas.

Orientarea sexuală nu se discută

Barrymore este recunoscută pentru transparența de care dă dovadă în fața admiratorilor săi. Așadar, nu i-a fost greu să admită public faptul că a avut relații anterioare cu femei și să declare, cu alte cuvinte, că o relație dintre două femei este la fel de frumoasă precum cea dintre o femeie și un bărbat.

Infidelitatea – și cu dragostea noastră cum rămâne?

Nici infidelitatea nu îi este străină: deși lucrurile dintre ea și bateristul trupei The Strokes, Fabrizio Moretti, păreau să meargă ca pe roate în anul 2012, artistul se întâlnea în paralel și cu o amică de-a lui Barrymore, Kristen Wiig. Dată fiind infidelitatea fățișă, relația lor a ajuns să se destrame doar un an mai târziu. 

Când cei dragi au grijă de tine

La nouăsprezece ani, Barrymore a pozat nud pentru revista Playboy. Și mai simpatic este faptul că, după apariția în revistă, nașul Steven Spielberg i-a trimis o plapumă cu biletul „acoperă-te“.

Ambasadoare împotriva foametei

Nu este recunoscută doar în zona artistică, ci și în zona modellingului, ea devenind imaginea CoverGirl Cosmetics și Gucci Jewerly în anul 2007, an în care revista People o include și în lista 100 Most Beautiful People, dar este numită și Ambasador împotriva foametei pentru Programul alimentar mondial. Nu este tributară machiajului, tocmai de aceea nu ne gândim că ar putea avea o linie de make-up și totuși, acest lucru este cât se poate de real, iar linia ei cosmetică este intitulată, simplu, Flower Beauty.

Drew Barrymore se numără printre cele mai bine plătite actrițe și donează ori de câte ori are ocazia. De altfel, un milion de dolari au fost direcționați de către Barrymore Programului alimentar mondial ONU pentru ajutorarea copiilor din Africa. Totodată, artista este implicată și în cadrul activităților realizate de către Pediatric AIDS Foundation.

Viața ne dă de toate… și noi învățăm 

Barrymore poate spune că a avut o viață demnă de un scenariu de film. Dincolo de problemele familiale ori legate de sănătatea fizică sau emoțională, actrița a pierdut în 2001 și un conac estimat la 3 milioane de dolari, situat in Beverly Hills, în urma unui incendiu fără precedent. Norocul său și al logodnicului său de atunci, Tom Green, a fost că au reușit să scape nevătămați din calea flăcărilor mistuitoare, susține ohfact.com.

Salvatorul lor a fost chiar câinele artistei care „a lătrat și a lovit, literalmente, în ușa dormitorului“, după cum a declarat Barrymore publicației People.

Cu ce să nu o surprindem pe Barrymore 

Fiecare dintre noi dezvoltăm de-a lungul timpului sensibilități sau alergii. Din păcate, nici Barrymore nu a scăpat de aceste neplăceri, actrița fiind sensibilă la tot ce înseamnă usturoi, înțepături de albine, parfum și cafea. 

Genul său preferat: comedia

Deși rolurile jucate au trecut-o prin mai multe genuri, Barrymore rămâne tributară comediei. Într-un interviu acordat ew.com, artista declară: „Personal, iubesc cel mai mult comedia și, cu cât cresc mai mult, cu atât o apreciez mai tare.“

Actrița susține că este impresionată de capacitățile extraordinare ale actorului Adam Sandler.

În cartea sa, Wildflower, Barrymore menționează: „Am crezut că Adam are o bunătate atât de unică. Aș putea spune că posedă ceva diferit și am fost atrasă de lumina lui. Am vrut să creez povești de dragoste, dar am vrut să aibă o anumită energie care să fie despre dragostea adevărată și chimie și atemporalitate și am fost convinsă că vom putea face așa ceva împreună.“

Anumite zile sunt dificile

Există o preconcepție față de staruri și, uneori, ne este greu să înțelegem că, în definitiv, și ei sunt oameni, cu bune și cu rele, cu dezamăgiri și cu reușite.

Din păcate, social media scoate în evidență perfecțiunea, filtrele folosite în exces nu fac altceva decât să altereze realitatea. Dar nu este și cazul lui Barrymore, care nu se sfiește să posteze fotografii în care plânge, menționând că „anumite zile sunt dificile“.

Aceasta este normalitatea pe care cât mai multe persoane publice ar merita să o promoveze, pentru un bun contact cu viața reală.

Potrivit site-ului etcanada.com, actrița a început o serie numită #TheWayItLooksToUs în care prezintă fotografii despre cum ar „trebui“ să arate și cum arată în realitate. Barrymore pune accent pe maternitate și, de asemenea, pe individualitatea fiecărei femei, dincolo de rolul de mamă.

Cel mai nou proiect: propriul show

Este o artistă cameleonică, fără doar și poate. S-a pliat pe foarte multe proiecte actoricești, însă în prezent trece la nivelul următor, creându-și propriul show intitulat The Drew Barrymore Showdupă cum susține people.com, cu un rol care-i vine mănușă și care, chiar dacă este încă la început, promite un succes iminent. „Am să aduc comedie și umor. Este amuzant și… o să te culcăm cu niște râsete.“

Într-un videoclip realizat pentru emisiunea CBS, Barrymore din prezent își intervievează varianta mai tânără de când avea șapte ani. Artista scria pe Instagram: „Abia aștept să vă împărtășesc acest spectacol. Este atât de personal pentru mine și sunt recunoscătoare și mândră de călătoria pe care am făcut-o pentru a realiza acest lucru.“

Bianca Sîrbu

Bianca Sîrbu - jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Back To Top
×Close search
Caută