Skip to content

„It’s a boy“. Acesta a fost anunțul pe care Palatul Buckingham l-a transmis în dimineața zilei de luni, 6 mai, la ora locală 05.26.

Primul copil al Ducilor de Sussex a apărut la aproape un an de la mariajul părinților săi (mai 2018), fiind al șaptelea în linia de succesiune la tronul britanic. Prințul Harry a fost cel care a anunțat că sunt extrem de încântați de apariția pe lume a băiețelului lor, că este sănătos, iar Meghan se simte foarte bine. De asemenea, a precizat că nu au ales, încă, un nume, dar că, în zilele următoare, vor dezvălui mai multe detalii, precum și fotografii cu cel mai nou membru al familiei regale.

Dacă Prințesa Diana, Catherine sau Ducesa de Cambridge au născut la Clinica Saint Mary din Londra, Meghan Markle a ales să nască la reședința cuplului, la cabana Frogmore de pe domeniul Windsor, iar alături de domnia Sa au fost Prințul Harry și mama ducesei.

Titlul pe care îl va purta noului venit  va fi „Conte de Dumbarton“.

Nici felicitările de pretutindeni nu au întârziat să apară, printre acestea s-au remarcat Prim-ministrul Theresa May care le-a urat „all the best“, dar și fosta Prima Doamnă a Statelor Unite, Michele Obama, care și-a arătat nerăbdarea de a-l cunoaște pe nou-născut.

Chiar dacă vorbim despre Familia Regală, trebuie punctat faptul că parenting-ul joacă un rol extrem de important în educația copiilor, printre regulile de care țin seama numărându-se familia, educația, consumul rezonabil ca stil de viață, bunele maniere, absența gadgeturilor, excluderea pedepselor fizice, aplecarea spre sport, dezvoltarea emoțională a copiilor, respectul față de munca celorlalți, precum și o viață cât mai active, în ciuda titlului princiar deținut.

Apariția unui nou copil implică o etichetă aparte, precum și niște reguli ce se respectă, fără cusur.

Printre acestea menționăm că sexul copilului nu este niciodată anunțat înaintea nașterii, de facto. Un exemplu aparte este Regina Elisabeta care nu a precizat momentul sarcinii, ci doar a comunicat că nu-și va lua angajamente pentru următoarele luni.

Nașterile în Familia Regală Britanică au avut loc de-a lungul timpului, acasă, acolo unde doctorii și moașele au făcut ca totul să decurgă normal (mai precis echipele sunt formate din doi obstreticieni, trei anesteziști, patru chirurgi, patru pediatrii și un technician de laborator).

℗PUBLICITATEFirma G.H. Hurt & Son produce, de peste 100 ani, o linie luxury de șaluri și feși tricotate din bumbac fin, special create pentru bebelușii princiari. De asemenea, în cadrul nașterilor trebuia să participe și Secretarul Casei Regale drept „martor“ al evenimentului, însă această practică a fost eliminată din protocolul britanic. În 2003, Marea Britanie a implementat concediul de paternitate și în cazul taților cu titluri regale. Imediat după ce nașterea are loc, monarhia trebuie notificată, seniorii familiei sunt cei ce sunt informați, înainte ca anunțul să apară în spațiul public.

Deși Familia Regală ține pasul cu social media, vestea a fost dată atât online, dar și offline, în fața Palatului Buckingham, prin precizarea sexului copilului, precum și ora nașterii. Inclusiv bebelușii cuplurilor princiare trebuie înregistrați la Oficiul Stării Civile, iar un aspect interesant rămâne faptul că aceștia poartă cel puțin trei prenume.

Totodată, Turnul Londrei declanșează 62 focuri de armă, în semn de salut al noului bebeluș. După naștere, copii sunt prezentați publicului la balconul Palatului. Botezul micuților este un nou moment în care publicul are acces la noi fotografii și, deși slujbele au avut loc în mai multe biserici, acestea sunt susținute, de fiecare dată, de către Arhiepiscopul de Canterbury. Un alt privilegiu ar fi apa folosită pentru ceremonie, apă ce provine din râul Iordan. Îmbrăcămintea aleasă este cu totul specială, întrucât bebelușii poartă aceeași vestimentație din 1841. Nici numărul nașilor nu este unul obișnuit, acesta fiind de minimum cinci.

Încă de foarte micuți, noii membri ai familiei sunt integrați în călătorii la doar câteva luni de la naștere. Nici îngrijitorii nu lipsesc din peisajul Famiiliei Regale Britanice, chiar dacă prezența lor nu este remarcată, aceștia sunt mereu alături, atât în cadrul palatului, cât și în deplasările pe care le realizează.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0