skip to Main Content

Mulți oameni ne întreabă „De ce am în continuare dureri atât de intense, în ciuda faptului că medicii îmi spun că mi s‐au vindecat cauzele fizice ale durerii și am explorat toate metodele de tratament pe care mi le‐a recomandat orice profesionist?“ Programul prezentat în cartea Eliberați de durere îți va oferi răspunsuri la această întrebare chinuitoare, astfel încât să înțelegi mai bine durerea. Te vom învăța, de asemenea, strategii simple pe care să le folosești în mod eficient pentru a te alia cu corpul tău în obținerea unei eliberări permanente atât de durere, cât și de suferință.

Trei principii esențiale stau la baza metodei noastre

1. Nimeni nu se poate vindeca eficient și în mod real de durerea și suferința emoțională, fizică sau spirituală fără a implica trupul în procesul de vindecare. Acest principiu a stat la baza modelului Experienței Somatice (ES)®.

Experiența Somatică (traumahealing.org) este o abordare naturalistă de conștientizare corporală a vindecării traumei ce se predă în întreaga lume. Este rezultatul a peste 40 de ani de observație, cercetare și dezvoltare practică. Bazată pe conștientizarea faptului că ființele umane au o capacitate înnăscută de a depăși efectele stresului și ale traumei ES restabilește autoreglarea și sentimentul de vitalitate, putere și integritate persoanelor traumatizate. Această metodă a fost folosită în cazul veteranilor de război, supraviețuitorilor agresiunii sexuale, Holocaustului, celor implicați în accidente de mașină, traume post chirurgicale și dureri cronice, chiar și sugarilor care au suferit nașteri traumatizante.

Programul Eliberați de durere te va învăța pas cu pas cum să te reconectezi cu resursele corpului tău în moduri ce vor ameliora sau elimina durerea și îți vor dezvălui cauza suferinței tale. Unele dintre instrumentele pe care le predăm pot avea rezultate spectaculoase în cazul tău, în timp ce altele pot avea un efect redus sau nu sunt potrivite la momentul respectiv. Te încurajăm să iei ceea ce te ajută (cât de puțin) și să treci peste ceea ce nu te ajută. Cel mai important, te vom învăța să îți vezi corpul ca pe cel mai de preț aliat în procesul de vindecare, în loc de dușmanul dureros ce‐ți blochează neîncetat progresul.

2. Conștientizăm că, din pricina complexității inerente a durerii, nu există o singură metodă funcțională pentru toată lumea. Ceea ce funcționează cel mai bine este un set de metode pe care le poți aplica pentru a obține o ameliorare sigură și o eliberare definitivă de opresiunea durerii din viața ta. Un indicator important al succesului tău ești tu însuți – disponibilitatea ta de a experimenta până când stabilești ce anume te ajută cu adevărat în combaterea durerii.

℗PUBLICITATEUna dintre numeroasele provocări pentru a‐ți menține o concentrare flexibilă este că durerea e atât de dinamică, schimbându‐și în mod neașteptat forma și localizarea. Pe măsură ce durerea ți se schimbă ca răspuns la instrumentele pe care le înveți, se va schimba și nevoia de a modifica aceste instrumente. Prin urmare, pe lângă perseverență și încredere, te încurajăm să practici deschiderea minții, a inimii și a spiritului, astfel încât să poți învăța cum să beneficiezi de resursele naturale ale corpului tău.

3. Ca punct de plecare, îți punem la dispoziție un set de instrumente care să te ajute la autoreglare. Astfel vei face progrese către creștere, tenacitate și flux și vei inversa cercul vicios al durerii, fricii și suferinței. Autoreglarea este piatra de temelie a abordării noastre în Eliberați de durere. În general, învățând să îți echilibrezi stările emoționale și fizice legate de suferința ta, vei forma o alianță între minte, emoție și conștiința spirituală, prin experiența corpului. Capacitatea de a‐ți regla în fiecare moment cele mai dureroase emoții și senzații corporale va crea, de asemenea, un echilibru sănătos între independență și capacitatea de a găsi ajutor în conexiunile tale cu celelalte persoane.

Extras din cartea Eliberați de durere.


Citește și:

Peter A. Levine, PhD, deține doctorate în biofizică medicală și psihologie. Este creatorul Somatic Experiencing®, o abordare naturalistă, bazată pe corp, a vindecării traumelor, pe care a dezvoltat-o în ultimii 40 de ani.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0