Skip to content

Elena Baltagan (cunoscută sub numele de scenă Ellie White) este cântăreață de muzică house și dance. Și-a făcut debutul în 2003, alături de formația DJ Project, cu care a și cunoscut rapid succesul, atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Din 2010, însă, a luat drumul carierei solo și, chiar și așa, a reușit să aibă unele dintre cele mai ascultate piese – pentru care a fost și premiată la diverse gale de specialitate. Dincolo de profesie, Ellie White este mamă a doi copii și soție.

Ce simți că lipsește cel mai mult din viața ta, în această perioadă?

Această perioadă a venit ca un meteorit și ne-a dat tuturor viața peste cap. Eu eram în plină promovare a noului meu single „Ce va rămâne din noi“, iar acum sunt blocată la domiciliu. Cel mai mult îmi lipsesc oamenii, relațiile, studioul și interacțiunea live. Evident că ne putem vedea și în online, dar sunt anumite lucruri pe care le poți face doar în persoană. Lucrurile astea îmi lipsesc. Mersul la cumpărături fără mască, mănuși și dezinfectant și fără limita de un metru între noi, ieșitul la cafea cu fetele, întâlnirile cu prietenii, mersul la coafor și toate lucrurile mici, pe care până acum le luam ca fiind de la sine cuvenite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie White (@elliewhitemusic) on

Cu care dintre regulile de protecție ți-a fost cel mai greu să te obișnuiești?

Eu sunt o persoană căreia îi place să urmeze regulile, așa că m-am adaptat destul de repede la programul impus de autorități. Cu ieșitul din casă mi-a fost cel mai greu să mă obișnuiesc, pentru că eram într-o perioadă plină de evenimente, întâlniri, emisiuni, ș.a.m.d. Însă am considerat că este mai bine, atât pentru mine, cât și pentru familia mea și prietenii mei, să stăm în casă, să ne izolăm o perioadă, pentru a ne putea întoarce cât mai repede la viața de dinaintea acestei pandemii.

Ce faci, atunci când mintea construiește povești negative despre viitor?

Încerc din răsputeri să nu mă gândesc la scenarii negative și să-mi mențin optimismul. Sunt sigură că aceasta este doar o perioadă care va trece, sunt sigură că oamenii de știință vor găsi un leac pentru acest virus, precum și un vaccin pentru a putea preveni reapariția lui și sunt sigură că în curând lucrurile vor reveni la normal. Dar sunt sigură și că nu toți vom ieși din situația asta la fel cum am intrat. Mulți vom fi schimbați. Poate nu fizic, dar psihic, vom fi alții. Vom vedea lumea cu alți ochi, vom aprecia fiecare zi în alt mod decât o făceam până acum, unii își vor reorganiza viața în multe aspecte ale ei, dar vom fi mai puternici. De asta sunt sigură!

Dacă am da timpul înapoi – să spunem că ne-am întoarce în luna decembrie 2019 – ai face ceva diferit de ceea ce ai făcut?

Sigur, nu! Aș face lucrurile exact la fel. În primul rând, pentru că nimeni nu se aștepta ca această epidemie să ia așa o amploare și să afecteze un glob întreg, dar și pentru că tot ce-am făcut până în momentul de față, am făcut asumat, cu toată ființa mea. Nu cred că aș vrea să schimb ceva; poate, doar timpul petrecut cu prietenii și persoanele dragi l-aș lungi…

Cum gestionezi relația cu frica, în aceste vremuri grele?

Sinceră să fiu, nu sunt panicată, nu îmi este frică. Am încredere în sistem, am încredere în oamenii care lucrează la găsirea unui tratament și sunt sigură că lucrurile se vor îndrepta cât de curând, așa că vom avea un plan de tratament și pentru acest virus. Panica, oricum, nu ajută la nimic, iar frica te paralizează, nu te lasă să fii creativ și optimist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie White (@elliewhitemusic) on

Cât de mult te ajută muzica să-ți îmblânzești emoțiile?

℗PUBLICITATE



Pentru mine (și sunt sigură că lucrul acesta e valabil pentru multe alte persoane), muzica este indispensabilă. E cel mai bun remediu pentru o inimă frântă sau pentru o depresie instalată și e necesară pentru fericire, pentru toate momentele speciale sau marcante din viața noastră. Important este să știi ce să asculți, în funcție de caz și nevoie.

Ai o piesă pe care o asculți mai des în ultima vreme? Dacă da, care-i aceasta?

De când a început această nebunie și am fost nevoiți să stăm izolați în casă, m-am apucat mai serios de yoga. Nu numai că mă ajută să fiu într-o formă fizică extraordinară, dar mă ajută și pe plan psihic. Reușesc să mă deconectez de cotidian și de problemele actuale și să mă reîncarc cu energie și optimism. Iar pentru ca totul să fie mai ok, timpul pe care îl petrec făcând yoga este acompaniat de un mix pentru relaxare și meditație pe care îl găsesc pe YouTube.

Dacă închizi ochii și te gândești la viitor, care sunt cele mai importante trei dorințe ale tale?

La finalul sesiunii de yoga, îmi aloc câteva minute de meditație, timp în care îmi proiectez idei și gânduri spre și despre viitor, cu dorințe și speranțe de mai bine. Unele dintre acestea sunt: să trecem, cu bine și mai repede, peste această perioadă, să îmi pot duce la bun sfârșit toate planurile făcute la începutul anului și să accept schimbarea.

Să presupunem că Divinitatea te-ar întreba ce-ai învățat din această criză. Tu ce-ai răspunde?

Cred că nimic nu este întâmplător în viață. Multe evenimente vin în viața noastră ca niște lecții pe care trebuie să le învățăm, dar trebuie să fim deschiși la acest lucru. Din această pandemie am învățat că, încă o dată, natura ne dă o palmă peste față și ne arată cât de vulnerabili suntem; am învățat că, atunci când dăm de greu, ne separăm în tabere – tabăra egoiștilor, a celor care nu văd mai departe de ei și dorințele lor, și tabăra eroilor, a martirilor și a voluntarilor, care fac totul și riscă totul pentru ca majoritatea să fie bine. Am învățat că, doar dacă ne unim cu toții pentru un scop comun, vom putea trece peste orice încercare, dar că vorbele sunt mai mari decât faptele. Mai am multe de învățat încă, dar sper să le văd pe toate.

Cum ai grijă de sănătatea emoțională a copiilor voștri, în aceste vremuri grele?

Cred că ne putem considera niște părinți norocoși. Copiii noștri se bucură de prezența noastră, chiar dacă stau în casă mai mult decât ar vrea ei, iar noi ne dedicăm o mare parte din timp lor și lucrurilor făcute împreună cu ei. Desenăm, dansăm, ne jucăm, facem lecții, ne uităm la filme sau la povești, citim cărți, facem sport împreună, gătim împreună. Nu este chiar atât de complicat să fii alături de copii tăi, trebuie doar să îți dorești lucrul acesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie White (@elliewhitemusic) on

Care este cea mai mare provocare pentru tine, ca mamă, în prezent?

Deși este un lucru minunat să poți să stai acasă cu copiii, fără să fii nevoit să pleci la muncă (dar să muncești de acasă!), trebuie să recunosc că, uneori, simți nevoia de puțină liniște și detașare. Pentru mine, una dintre provocările momentului este să îmi pot împărți timpul între ei și job, în așa măsură încât să nu fiu nevoită să cedez față de ei, să îi cert mai mult decât ar trebui și să nu vreau să fug de acasă.

Obișnuiești să meditezi sau să te rogi?

Așa cum am spus și mai sus, am început să fac yoga mai des și, odată cu asta, am început să și meditez. În momentele în care mă simt încărcată emoțional, îmi iau câteva minute și mă rog și la Dumnezeu, fie și numai pentru a-mi elibera sufletul. Este foarte benefic să îți găsești o modalitate de a-ți liniști sufletul, iar ca să te rogi, nu trebuie neapărat să o faci cu voce tare. Poți sta în fotoliul tău preferat, în pat sau chiar în bucătărie, îți închizi ochii și îți deschizi sufletul. Ai grijă numai să fii singur(ă), pentru a nu-ți fi întrerupte gândurile.

Cu ce ai completa următorul enunț: „În lupta cu virusul, românii au ieșit învingători datorită…“?

„…faptului că și-au dat seama că nu este o glumă sau o conspirație, au ascultat autoritățile și au stat în casă cât a fost necesar!“

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0