Skip to content

Erich Maria Remarque s-a născut la 22 iunie 1898 în Germania, la Osnabrück. În vremea studenției la Universitatea din Münster, Remarque se înrolează în armata germană. Luptă în Primul Război Mondial și e rănit de cinci ori. După război scrie la primul său roman și în acelaşi timp încearcă să se întrețină fiind, pe rând, profesor, pietrar, jurnalist sportiv.

În 1929 publică în Germania, sub titlul Im Westen nichts Neues (Pe frontul de vest nimic nou), cartea ce va deveni, „fără îndoială, cea mai bună poveste despre Primul Război Mondial“. În numai un an, romanul se vinde în peste un milion de exemplare, fiind tradus aproape imediat în douăsprezece limbi și inspirând în 1930 un film de succes, câștigător a două Premii Oscar. După nici trei ani, cartea și filmul sunt interzise de regimul nazist, sub pretextul că ar aduce prejudicii națiunii germane, iar Remarque părăsește țara, stabilindu-se inițial în Elveția, apoi în America.

℗PUBLICITATEVa mai scrie și alte romane, toate inspirate de ororile războiului. Moare în 1970 la Locarno (Elveția), vegheat de actrița Paulette Goddard, soția lui.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0