Skip to content

Eva Pattis Zoja (n. 1952, Bolzano, Italia) este psiholog clinician, psihanalist jungian acreditat în analiza copilului (C. G. Jung Institute, Zürich) și terapeut sandplay (International Society for Sandplay Therapy). Este unul dintre membrii fondatori ai Österreichische Gesellschaft für Analytische Psychologie. A desfășurat o bogată activitate didactică la Institutul din Zurich și în cadrul fundațiilor C. G. Jung din New York și Viena. Practica privată a început-o încă din anul 1980 la Viena și Bolzano, o perioadă s-a relocat la Milano, apoi la New York, iar în prezent cabinetul său se află din nou la Milano. Este, de asemenea, autoarea lucrării Abortion: Loss and Renewal in Search for Identity (1997) și editor al lucrării Sandplay Therapy: Treatment Of Psychopathologies (2002), în care apare și în calitate de autor.

℗PUBLICITATE„La sfârșitul anilor ’80 am lucrat personal cu Dora Kalff (fondatoarea terapiei sandplay) și astfel am putut simți din proprie experiență eficiența terapiei sandplay, cu mine și în lucrul cu clienții mei. Dar o întrebare m-a urmărit timp de mai mulți ani: cum se face că un instrument atât de puternic rămâne limitat la lucrul privat cu clienții din țările bogate? Am putea găsi o modalitate de a oferi această terapie cât mai multor copii care au nevoie de ea? Călătorind în China și în Africa și vizitând orfelinatele și mahalalele, am început să găsesc răspunsuri, împreună cu colegii mei și voluntarii locali. Acum simt nu numai că este posibil, dar și că este datoria noastră să oferim din ceea ce avem“ (E.P.Z)

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0