Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

ADHD la adulți: strategii de evaluare, intervenție și gândire clinică

9 august 2024 ora 15:00 20:00

ADHD (tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate) este o afecțiune de neuro-dezvoltare care afectează nu doar copiii, ci și o parte semnificativă a populației adulte. Studiile recente arată că aproximativ 4-5% din adulți sunt afectați de ADHD, însă doar o mică parte din aceștia primesc un diagnostic corect și intervențiile necesare (WHO, 2019).

Din păcate, multe persoane rămân nediagnosticate, ceea ce poate duce la provocări majore în viața personală și profesională. Creierii neurodivergenți, inclusiv cei afectați de ADHD, funcționează diferit în ceea ce privește atenția, hiperactivitatea și impulsivitatea. Aceste diferențe pot fi atât provocatoare cât și avantajoase, în funcție de mediul și suportul de care beneficiază individul.

Din aceste motive, este esențial ca profesioniștii din domeniul psihologiei și psihiatriei să fie echipați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a evalua corect și a interveni eficient.

Un nou curs de formare continuă

Vineri, 9 august, intervalul orar 15 – 20, are loc cursul de formare continuă ADHD la adulți: strategii de evaluare, intervenție și gândire clinică, organizat la București în format hibrid. Participanții vor primi 4 credite prin Colegiul Psihologilor din România și se adresează exclusiv profesioniștilor PSY (psihologi, psihiatri, psihoterapeuți).

Taxa de participare este de 500 de lei. 

Mai multe informații sunt disponibile la adresa [email protected]

Ce vei învăța la acest curs de formare continuă?

  • Neurodiversitate și funcțiile executive: Înțelegeți cum funcționează creierul persoanelor cu ADHD și cum puteți adapta intervențiile pentru a le sprijini.
  • Evaluare și psihodiagnostic ADHD: Dobândiți competențele necesare pentru a identifica corect ADHD la adulți și pentru a diferenția această afecțiune de alte tulburări.
  • Conceptualizare clinică: Aflați cum să construiți un plan de tratament eficient bazat pe nevoile individuale ale fiecărui pacient.
  • Recomandări pentru intervenție: Explorați strategii de intervenție validate științific care pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacienților cu ADHD.

Cine sunt formatorii:

  • Roxana Nicolau este vicepreședinta Institutului Român de Schema Therapy, formator și supervizor internațional Schema Therapy, supervizor psihologie clinică și psihoterapie și formator asociat AMPP.
  • Amalia Cojocaru este psiholog clinician, coach, psihoterapeut cognitiv-comportamental în formare.

Organizator

Roxana Nicolau

0723607490

Vezi website Organizator

Locație

București

București, România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0