Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

Arta de a fi părinte conștient. O călătorie transformațională

9 decembrie 2023 ora 09:30 10 decembrie 2023 ora 17:00

Pentru că niciodată nu este prea târziu să alegi în mod conștient, asumat să fii un părinte mai mare, mai puternic, mai blând și înțelept pentru copilul tău, te aștept în weekendul 9-10 decembrie 2023 la București să pornim împreună la drum. În această călătorie despre relații sănătoase totul este despre conectare, conectare, conectare. Crearea unei relații conștiente necesită prezență conștientă şi intenție (Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt), ceea ce va aduce mai multă bucurie în familia ta. Intenția este cea  de a fi tu cel care aduce schimbarea în familia ta. Totul pornește de la noi, adulții. Invităm atenția pe senzațiile și emoțiile noastre, ceea ce simțim față de copil, unde ne este greu și unde ne este mai bine. Învățăm să ne împrietenim cu stările noastre, cu blândețe și acceptare. Accesăm abilitatea noastră de a oferi compasiune.

Atitudinea necesară fiecărui părinte pe parcursul celor două zile este cea de curiozitate, de răbdare în timp ce vă însoțesc să experimentăm un nou mod de a relaționa cu copilul. Vom experimenta Dialogul Intențional – pașii unui dialog structurat ca principală tehnică de conectare cu copiii, indiferent de etapa de vârstă pe care o parcurg: oglindire, oglindire (iar și iar), validare și empatie.

Vom continuăm călătoria Părintele conștient și harta conectării cu copilul, pornind de la cele mai noi perspective din știința relațiilor, știința atașamentului, neuroștiința creierului uman descoperind conceptul de iubire de sine: Iubind părintele ce sunt deja! prin multe exerciții ghidate de mine și experimentate de fiecare părinte în dialog cu alt părinte (partener). La final vom crea în caietul de lucru pentru părinți un Plan de creștere personală: Ceva bun de dus acasă.

Fiecare persoană este invitată să se miște în ritmul său, este încurajată să nu grăbească procesul, amintindu-și că aceasta este o călătorie care poate duce la multe destinații, inclusiv un loc de înțelepciune din care poți practică bunătatea și compasiunea față de tine însăți și în relația cu copilul tău.

Cele mai importante beneficii ale Programului de educație parentală Arta de a fi părinte conștient:

  1. Să aducem mai multă prezență conștientă în spațiul dintre părinte-copil. Un indicator al relației părinte-copil pe care să înflorească este rapiditatea reconectării (H. Hendrix)
  2. Să experimentăm împreună o metodă eficientă (Dialogul Imago cu un alt adult) pentru a facilita trecerea de la reactivitate la conectare. Reactivitatea este o oportunitate de creștere, de învățare.
  3. Să putem menține conexiunea atunci când simțim emoții intense. Spațiu de conținere în patru pași simpli, poate fi o alegere sănătoasă.
  4. Reinterpretarea pierderii controlului: este expresia codificată a unei nevoi neîmplinite.
  5. Importanța stabilirii limitelor păstrând conectarea. O perspectivă diferită asupra conectării părinte-copil care se referă la modul în care părintele reușește să se calibreze cu lumea interioară a copilului său (emoții, gânduri, nevoi), fără judecată.
  6. Un Caiet de lucru pentru părinți cu Practici scurte pentru o relație asumată (nimic fără conștientizare, intenție, perseverență și schimbare) și tehnici de Joc și conectare în relația părinte-copil din perspectiva științei relațiilor.
  7. Construirea unei hărți cu mai mulți pași prin care ajungem să creăm oportunități zi de zi de a privi copilul în ochi, de a asculta ce spune pentru a înțelege perspectiva acestuia, de a da sens poveștii sale, imaginându-ne cum se simte acesta.  Cât de des oferi acea privire care spune: „Ești cu adevărat special pentru mine!“.

Susțin participarea ambilor părinți la acest eveniment (dacă este posibil). Workshop-ul pentru părinți: Arta de a fi părinte conștient – o călătorie transformațională reprezintă primul pas spre asumarea și înțelegerea mai aprofundată a relațiilor importante pentru tine.

Aspecte administrative

Taxa de participare la acest atelier (sâmbătă, 9 decembrie 2023 de la 9.30 la 17:00 și duminică 10 decembrie 2023 de la ora 9.30 la 17:00) pentru ambii părinți este de 1000 lei. Taxa de participare pentru un părinte este de 800 lei. Locurile sunt limitate.

Permite-ți să petreci două zile ore de conectare, liniște, vindecare, învățare pas cu pas. Trimite un email pe adresa [email protected] pentru înscriere și mai multe detalii organizatorice.

Organizator

Ana Băiescu – Cabinet de psihologie

Vezi website Organizator

Locație

Banului 3

Str. Banului, nr 3
București, sector 1 010771 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0