Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

„Caravana iubirii“: weekend pentru cupluri la București

15 iunie 2024 ora 09:30 16 iunie 2024 ora 17:30

La începutul verii, Caravana iubirii pornește la drum spre București în weekend-ul 15-16 iunie 2024 pentru a însoți partenerii de cuplu în călătoria „Primește iubirea pe care o dorești“, un workshop Imago creat de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, pentru cei care doresc relații conștiente, indiferent de etapa pe care o traversează.

Pentru a continua călătoria transformațională, părinții care au participat la workshop-ul Arta de a fi părinte conștient sunt invitați să înscrie la această ediție de weekend pentru cupluri. Știm că este cu adevărat o experiență de îmbogățire să faci o altă persoană să se simtă văzută și să îi oferi un spațiu pentru a fi auzit. Soarta îndeplinirii sau nu a nevoilor emoționale a stadiilor din copilărie devine șablonul stadiilor relațiilor romantice (Harville and Helen).

Cel mai important dar oferit relației tale de cuplu, un weekend de poveste de iubire. În acorduri de muzică, dans, umor, relaxare și multe practici de conectare, partenerii de cuplu vor dialoga despre ceea ce îi apropie și ceea ce îi face să piardă conștientizarea conectării. Vom construi împreună o hartă a nevoilor emoționale pe a cărei traseu vom descoperi experiențe de conectare, dar și cele care au creat durere. O călătorie în care vom explora resursele relației și vom construi adaptări care vor umple de energie spațiul relațional. 

Când începe această călătorie?

Pentru cuplurile care doresc să ajungă în București, workshop-ul începe sâmbătă, 15 iunie 2024 dimineața la ora 9.30, continuă pe parcursul zilei până la ora 17.30 și ne reîntâlnim duminică, 16 iunie 2024 dimineața la ora 9.30, într-o atmosferă caldă, de siguranță, liniștitoare până la ora 17.30.

Intimitatea emoțională din timpul exersării tehnicilor de dialog între parteneri sunt facilitate de psiholog Ana Băiescu, prezentator de workshop-uri pentru cupluri, terapeut relațional avansat certificată de Institutul Imago. Alături de mine se va afla soțul meu, Alin coprezentator care vom asigura:

  • Un spațiu cald și de siguranță pentru fiecare cuplu (inclusiv spațiul intim pentru dialog).
  • Gustări și cafea sau ceai pentru pauzele din timpul zilei (două pauze).
  • Câte un manualul de lucru cu exerciții pentru fiecare participant.
  • Surprize.

În prima zi vom porni la drum cu povestea noastră de iubire. Eu și Alin vă vom împărtăși câteva momente din relația noastră de cuplu de la început (2003) până în prezent. Ne-am cunoscut, ne-am căsătorit și apoi ne-am propus să trăim ca într-o poveste: fericiți până la adânci bătrâneți. Dar, oare a reușit cineva? Noi, nu.

Cum putem ajunge la o relație de iubire conștientă? Mai ales când descoperim după o vreme că avem păreri, gusturi, preferințe alimentare, muzică, sport diferite. Chiar și gânduri diferite. Și treptat, critica sau negativitatea au apărut neinvitate în povestea noastră de iubire. Gălăgioase au apărut și conflictele. Tu niciodată… Tu mereu, Doar tu reușești, Ți-am spus de o mie de ori… etc.

Am aflat că relațiile dau sens vieții noastre și că atunci când apare un conflict apare și contextul de vindecare a rănilor noastre emoționale mai vechi. De fapt, o relație e ca o spirală ce repetă stadiile iubirii și experiența rupturii, refacerii și conectării. Intri pe ușa iubirii romantice, te lovești de lupta pentru putere, faci alegerea de a te re-angaja, preiei sarcinile concrete, te trezești pe tine și pe celălalt și experimentezi iubirea adevărată, care te aruncă din nou în brațele iubirii romantice. Oricum, de fiecare dată, ruptura se simte mai puțin catastrofic, refacerea se petrece mai rapid, iar conexiunea e resimțită mai intens. În final, emoția combinată cu lupta pentru putere devine mai puțin dureroasă pentru relație, pe măsură ce înțelegerea, curiozitatea și compasiunea cresc.

Adesea nu realizăm cât de puțin ne ascultăm partenerul/a, dar în schimb ascultăm răspunsurile noastre interioare. Este important să ascultăm mesajul pe care partenerul nostru îl transmite astfel încât acesta să se simtă pe deplin ascultat. Realizarea faptului că tu în mod acurat îți înțelegi partenerul este vindecător pentru partener(ă), dar reprezintă și o experiență de maturizare personală, chiar și atunci când nu ești de acord cu ceea ce spune.

Poate reușiți spre final să exprimați diferențierea în cuplu: „Deci, înțeleg că tu vezi situația diferit de mine. Perspectiva ta e la fel de validă ca a mea. Înțeleg acest lucru, având în vedere ceea ce știu despre experiențele tale și despre ce este important pentru tine. Mai degrabă, decât să văd ceva rău în diferențele dintre noi, încep să văd tensiunea creativă a dezvoltării relației noastre.“

Înscriere și bilete

Înscrierea și confirmarea locului pentru acest eveniment se poate face printr-un mesaj pe adresa: [email protected].

Taxa de participare pentru un cuplu este de 2.000 lei. În luna iubirii oferim reducere de 300 lei din taxa de workshop (te înscrii azi și plătești până în data de 29 februarie 2024). Alte detalii despre terapia relațională Imago și articole de specialitate pe imagoromania.ropsihosanatatea.ro.

Organizator

Ana Băiescu – Cabinet de psihologie

Vezi website Organizator

Locație

Banului 3

Str. Banului, nr 3
București, sector 1 010771 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0