Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Conectarea părinte-copil: râsul și lacrimile copilăriei

12.09.2015 ora 10:00 17:00

Relația părintelui cu copilul este una dintre cele mai provocatoare și mai importante relații. Cu toții ne dorim să ne ajutăm copiii să facă față provocărilor ce apar pe parcursul creșterii și dezvoltării. Conferința de față își propune să ne ofere câteva instrumente indispensabile (joc, timp special, limite, ascultarea plânsului și listening partnership) pentru conectare, apropiere și înțelegere cu copilului nostru.

Cui se adresează: părinților sau viitorilor părinți, bunicilor, bonelor, specialiștilor în educație.

Cine este Otilia Mantelers?

Instructor Parenting by Connection, trainer de Playful Parenting, specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0-10 ani, owner Blog Joc și Emoții, Otilia Mantelers, este considerată una dintre cele mai apreciate experte naționale în parenting și sănătate relațională. Este specializată în tehnici de lucru centrate pe joc și conectare emoțională.

Ce spune Otilia despre ea?

„Deși sunt specialist în parenting, nu am relațiile perfecte cu cei trei copii ai mei. Sunt însă niște relații bune și solide. Când scărțâie, am instrumentele pentru a repara relațiile astea importante. Nu am copii perfecți. Sunt copii normali, cu temeri și comportamente ciudate adeseori. Sunt o femeie care caută echilibrul între muncă, familie și timp personal. Ca majoritatea dintre noi!“

Agenda conferinței:

10:00 – 13:00 Jocul în relația părinte–copil: apropiere, putere, vindecare.
14:00 – 17:00 Lacrimile și crizele de furie ale copiilor noștri – cum le ascultăm și le gestionăm.

Ce presupune conferința?

Atelierul 1: Jocul în relația părinte-copil: apropiere, putere, vindecare. Cum clădim stima de sine a copiilor prin joc

Copilul a venit pe lume pentru a se juca. Jocul reprezintă modul lui de a descoperi lumea, de a se cunoaște pe sine, de a povesti despre viața lui emoțională, de a-și clădi relații cu cei din jur. Dar jocul mai are și puterea terapeutică de a (re)clădi stima de sine a copilului, de a-i reda puterea pe care a pierdut-o chiar și după un incident minor, cum ar fi un conflict cu o prietenă la grădiniță, sau o vizită la doctor, sau eșecul la un concurs. Și de a vindeca frici.

Despre toate aceste farmece ale jocului și despre cum putem integra jocul în modul nostru de a interacționa cu copiii, va povesti Otilia Mantelers, Instructor Parenting by Connection.

Atelierul 2: Lacrimile și crizele de furie ale copiilor noștri – cum le ascultăm și le gestionăm?

„… Dar o sirenă nu are lacrimi, și de aceea suferă mai mult…“ Hans Christian Andersen, Mica Sirenă

Conectarea cu părintele este pentru creierul copilului ca hrana pentru corp. Uneori conectarea se întrerupe datorită unor întâmplări mărunte (spre exemplu, când prietenul cel mai bun nu vine la grădiniță) sau mai mari (când tatăl pleacă în delegație pentru mai multe zile). Iar când conectarea se întrerupe, copiii semnalizează acest lucru fie făcând trăznăi, fie aruncându-se pe jos în supermarket că nu le mai cumpărăm încă o înghețată. Iar noi rămânem debusolați și nu înțelegem de ce copiii par nerecunoscători.

În acest workshop care are la bază filosofia Parenting by Connection, vom afla despre cum ascultăm lacrimile și crizele de furie și despre cum limitele puse într-un mod cald și blând pot duce la vindecarea și eliberarea suferințelor trecute.

Beneficii:

Vei afla cum

  • să te conectezi, să te joci, să îți asculți copilul
  • să petreci timp special cu el
  • să pui limite într-un mod ferm dar blând
  • cât de important este plânsul 
  • cum întâmpinăm tantrumurile: acasă, la grădi/școală, în supermarket? Cum le ascultăm?

Costuri:

  • 150 lei/persoană/2 ateliere
  • 80 RON costul unui atelier
  • 120 RON dacă te înscrii până pe 28 august 2015
  • 200 ron pentru cupluri (soț+soție, mama/tata+bunica/bunicul)

Informații/ înscrieri:

0741.493.052 – Rițiu Alexandra
0743.961.692 – Tămășan Irina

e-mail: [email protected], [email protected].

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0