Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.
Eveniment online

Conectați prin lectură – 40% reducere la cărțile Paginii de Psihologie

25.03.2020 ora 08:00 25.04.2020 ora 23:59

Petrecând tot mai mult timp închiși în casă, e posibil să observăm câteva comportamente cu potențial distructiv, pe care este important să începem să le controlăm mai bine:

  • Suntem tot mai tentați să urmărim jurnalele de știri, de teamă să nu pierdem vreo informație vitală, și nici nu realizăm cum trece vremea, iar anxietatea noastră devine tot mai… ridicată.
  • Parcă ne este tot mai la îndemână să ne potolim disconfortul psihic și emoțional prin a îndesa câte ceva în gură, iar apoi ne întrebăm de ce corpul ne transmite diferite semnale neplăcute.
  • Consumul de alcool, tutun și alte substanțe cu potențial halucinogen ar putea, de asemenea, să crească, pentru că aparent ne ajută să ne liniștim și să gestionăm mai bine stresul.
  • Tot mai multe certuri și cuvinte despre care știm cât de mult dor se aud între pereții locuinței, deoarece avem impresia că suntem îndreptățiți să exprimăm tot ce ne deranjează, fără să ne măsurăm vorbele și nici impactul acestora asupra celor din jur.

Pentru a ne păstra igiena mentală și a nu vătăma relațiile de atașament, avem nevoie de:

1. Normalizarea trăirilor. E absolut necesar să acceptăm faptul că și ceilalți sunt afectați de stres într-o oarecare măsură (la fel ca noi), că au dreptul de a coexista în același spațiu restrâns (ca și noi) și că toți avem nevoie să ni se tolereze micile imperfecțiuni. Odată ce ne exprimăm disponibilitatea de a ierta, vom vedea că și interlocutorii devin mai indulgenți. Astfel, vecinii își vor putea vedea liniștiți de propriul stres, fără să-l mai audă și pe-al nostru. În caz că exprimarea toleranței nu e de ajuns, rostiți pe un ton calm: „Este normal tot ceea ce simți, dar nu este normal tot ceea ce faci. Îți accept toate emoțiile negative, însă nu și toate comportamentele negative.“

2. Punerea în perspectivă. Trăim o existență provizorie cu o durată nedeterminată, iar asta ne-ar putea speria. Dar este important să ne reamintim că criza se va încheia la un moment dat și că viața noastră va continua într-un fel sau altul. Încă nu putem distruge virusul, dar putem împiedica distrugerea păcii în familie.

3. Oportunitatea de creștere și dezvoltare personală. La fel ca orice criză, și pandemia aduce cu sine atât pericole, cât și oportunități. Inteligența emoțională ne îndeamnă să aflăm ce anume putem învăța din ceea ce trăim. Dacă tot suntem obligați să stăm în casă, haideți să valorificăm restricțiile actuale spre a câștiga o perspectivă mai profundă asupra vieții. Și poate că acum, mai mult ca oricând, ni se oferă șansa unui valoros moment de creștere colectivă și solidară.

4. Identificarea sensului vieții. Se spune că rostul existenței noastre este să învățăm să relaționăm unii cu alții în așa fel încât să ne fie tuturor bine. Dar la acest capitol avem de crescut: avem de învățat ce presupune „a fi om“ – și în practică, nu doar în teorie. Mai ales acum, când distanțarea socială este una dintre principalele recomandări spre a ne feri din calea lui COVID-19, e logic să ne apropiem de sine.

Pentru a utiliza cât mai înțelept timpul pe care-l avem „aici și acum“ și a implementa recomandările de igienă mentală care ne pot salva – la propriu – viitorul emoțional și relațional, Pagina de Psihologie vă invită să intrați în comunitatea #ConectațiPrinLectură. Cu scopul de a vă facilita lectura, noi am redus prețul cărților publicate de Pagina de Psihologie cu 40%, în perioada 25 martie – 25 aprilie 2020. Iar cursul online Copilul invizibil beneficiază de o reducere de 60% (acesta e un ghid practic de conectare cu sine, de recunoaștere a nevoilor copilului interior și de cultivare a stării de mindfulness).

Și fiindcă e de dorit să respectăm toți regulile de igienă, vă recomandăm să efectuați plata online. Vă asigurăm că, la livrarea coletelor, nu mai este nevoie de semnătura destinatarului – așa că puteți păstra distanța față de curier.

De asemenea, zi de zi, pe platforma paginadepsihologie.ro veți găsi postate cele mai noi articole cu privire la gestionarea emoțională a pandemiei și la menținerea sentimentului de stabilitate în propria viață.

Fie ca noi toți să fim sănătoși! Fie ca noi toți să învingem împreună!

Organizator

Pagina de Psihologie

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0