Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Conferința Națională „Știința și arta Terapiei Relaționale Imago“

6 mai 2023 ora 09:30 7 mai 2023 ora 18:30

Academia de Terapie Imago România vă invită la prima Conferință Națională dedicată Relațiologiei – noua știință a relațiilor, bazată pe teoria imago. În weekendul 6-7 mai, la București, se vor reuni practicieni și promotori ai terapiei imago, care ne vor împărtăși din experiența lor personală și profesională.

Conferința are ca scop promovarea sănătății relaționale în România și prezentarea la nivel național – atât pentru specialiștii în domeniul psihoterapiei, cât și pentru publicului larg – a ceea ce înseamnă știința și arta terapiei imago.

Cele două zile de conferință însumează mai multe prelegeri, ateliere și prezentări, susținute de terapeuți imago din țara noastră și din străinătate. Printre vorbitori se numără: Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt (cu participare online), Rebecca Sears, Gáspár György, Raluca Anton, Adela Moldovan, Niculina Gheorghiță etc.

Cine poate participa la conferință? 

La evenimente desfășurate în cadrul conferinței pot participa: membrii activi ai Imago România, dar și alți psihologi, psihoterapeuți, psihiatri, medici, profesori, asistenți sociali, coach sau orice alte persoane preocupate de știința relațiilor.

Programul conferinței

Conferința este împărțită în două segmente, partea de prezentări și prelegeri care se desfășoară în plen și partea de ateliere unde participanții pot să opteze pentru o tematică anume.

Ziua I – 06 mai

  • 08:45 – 09:30 Înregistrarea participanților
  • 09:30 – 10:00 Deschiderea oficială a conferinței: lector Gáspár György (terapeut și supervizor imago);
  • 10:00 – 11:00 Prelegere în plen, format online: Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt (SUA) (fondatorii terapiei imago), se asigură traducere în limba română;
  • 11:00 – 11:20 Pauză de cafea
  • 11:20 – 12:30 Panel de discuții cu terapeuți imago – Primește iubirea pe care o dorești: moderator Mirela Retegan (fondator Zurli), lectori – Gáspár György, Raluca Anton, Adela Moldovan, Diana Lupu;
  • 12:30 – 13:50 Pauza de prânz (nu este asigurată de către organizatori);
  • 13:50 – 16:00 Două ateliere aplicative (în paralel):
    • Atelier A – Arta prezenței pozitive: lector Rebecca Sears (SUA), (terapeut și supervizor imago, formator senior Institutul Internațional Imago), se asigură traducere în limba română; „Imago este o terapie a relațiilor și a conectării, scopul intervenției fiind acela de a-i ajuta pe parteneri să treacă de la simbioză (o legătură inconștientă) la o relație definită de prezență conștientă și pozitivitate. Dincolo de știința relațiilor, care ne indică cum putem cultiva o relație conștientă, procesul în sine este o adevărată artă. Acest proces necesită conversații sigure, negativitate zero și afirmații pozitive. Despre toate acestea vă invit să aflăm mai multe în cadrul atelierului pe care-l voi susține la conferința imago.“
    • Atelier B – Reactivitatea în cuplu: ce e de făcut?: lector dr. Andrada Lupșe (terapeut și supervizor imago); „Reactivitatea poate să însemne reacții puternice, emoționale și vocale, dar și evitare sau evadare din situația conflictuală. Pornim de la premisa că reactivitatea umană nu e bună sau rea, ci este modalitatea prin care protestăm când nu ne simțim în siguranță, vă invit să descoperim împreună cum putem readuce conectarea și siguranța în momentele grele. Acesta este un workshop practic pentru cuplurile care vor să își înțeleagă mai în profunzime stilurile reactive, dar și cum pot contribui conștient la siguranța din spațiul relațional. De asemenea, invit la acest workshop și psihoterapeuții dornici să-și exploreze propriul stil de reactivitate, cât și strategii prin care putem ghida cuplurile spre o relaționare conștientă.“
  • 16:00 – 16:20 Pauza de cafea
  • 16:30 – 18:30 Două ateliere aplicative (în paralel):
    • Atelier C – Corpul și vocea nerostită: cum aplicăm focusing în terapia imago?: lector dr. Banu Ibaoglu Vaughn (TR), (terapeut imago, formator asociat Institutul Internațional Imago), se asigură traducere în limba română; „În cadrul acestui atelier, vă invit să aflăm mai multe despre focusing, așa cum a fost acesta dezvoltat de Eugene Gendlin și colegii săi, și mai exact cum putem integra această practică în terapia imago. Focusing-ul este o practică esențială în aprofundarea dialogului imago, dar și un instrument cheie pentru descoperirea vocii tainice a corpului, ca modalitate de eliberare a energiei creatoare.“
    • Atelier D – Dăruiește iubirea care vindecă: lector dr. Ana Băiescu (terapeut și supervizor imago); „Fiecare părinte își dorește ce este mai bun pentru copilul său! Fiecare copil își dorește ca părintele să fie fericit! În acest sens, putem face cele mai bune alegeri înțelegând etapele dezvoltării emoționale a copilului și păstrând o conectare conștientă în relația părinte-copil. Teoria imago ne oferă o modalitate educativă și practică pentru a descoperi ce se află în culisele unui comportament interpretat drept negativ și ne oferă instrumentele cheie pentru a deveni părinții de care copilul are nevoie. De ce ne este atât de greu să fim părinți conștienți și despre cum ne putem transforma cu ajutorul parentingului, vă invit să povestim în cadrul acestui atelier dedicat părinților de toate vârstele.“

Ziua II – 07 mai

  • 09:30 – 11:00 Prezentare în panel – Custodele speranței: puterea pozitivă a terapiei imago: lector Rebecca Sears (SUA), (terapeut și supervizor imago, formator senior Institutul Internațional Imago), se asigură traducere în limba română; „Fiecare relație de cuplu vine cu frumusețile și provocările ei. Fiecare relație de cuplu implică povestea a doi oameni care își duc în spate propriile bagaje psihologie. Fiecare relație de cuplu reprezintă o repunere în scenă a copilăriei noastre. În momentele zbuciumate ale luptei pentru putere, partenerii își pierd tot mai mult din speranța că le mai poate fi bine. În acest punct, metoda imago poate oferi cel mai important sprijin relațional. Ingenioasă, extrem de profundă, dar și structurată, terapia relațională imago le redă puterea partenerilor și-i ghidează, pas cu pas, către iubirea matură sau interdependența sănătoasă. Despre păstrarea speranței, despre știința și despre puterea pozitivă din spatele terapiei imago va fi această prelegere.“
  • 11:00 – 11:20 Pauză de relaxare și conectare
  • 11:20 – 12:30 Lansare de carte: Receiving Love, de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt; moderator Liana Stanciu;
  • 12:30 – 13:50 Pauza de prânz (nu este asigurată de către organizatori);
  • 13:50 – 15:30 Două ateliere aplicative (în paralel):
    • Atelier E – Spațiul dintre noi: depozitul de bine: lector Niculina Gheorghiță (terapeut și supervizor imago); „Spațiul dintre noi este un spațiu unde imprimăm toate emisiile fiecărui partener. Este un spațiu pe care-l putem îmbunătăți prin prezență, starea de observator și prin conștiența de sine activată. Observatorul influențează dacă obiectul cuantic apare ca undă sau ca particulă, deci, prin tehnica observatorului conștient, putem influența starea spațiului dintre noi. Acest spațiu dintre noi este un depozit de bine, unde se acumulează toate gândurile, sentimentele, vorbele și acțiunile pe care le emitem către partener și către fiecare dintre cei implicați în relație. Prin conștientizarea acestui principiu descoperim cum conectarea este existență și existența este conectare. Vă invit, în cadrul acestui atelier, la descoperirea sinelui cuantic. Vă voi oferi metode de activare și încărcare cu energie și informație a depozitului de bine.“
    • Atelier F – Rămâi îndrăgostit: lector dr. Adela Moldovan (terapeut și supervizor imago); „Vă invit la un atelier imago despre menținerea pasiunii într-o relație de lungă durată. Calitatea relației noastre de cuplu este dată atât de navigarea cu succes a conflictelor și de acceptarea diferențelor, cât și de disponibilitatea de a păstra plin de viață spațiul dintre noi. Când cuplul ajunge într-un moment de criză tindem să căutăm negativul. Însă foarte multe relații «mor », subtil, din cauza absenței comportamentelor pozitive. Adesea, ne vine mai ușor să ce concentrăm pe ceva ce se întâmplă și doare, decât să conștientizăm că lipsește ceva pozitiv, ceva ce ar aduce energie și bucurie dacă ar fi acolo. Cum rămânem îndrăgostiți, pasionali și cum facem să ne simțim plini de viață într-o relație, după mai mulți ani? Vă aștept să descoperim împreună. Voi împărtăși cu voi atât perspectiva terapiei relaționale imago, cât și experiența mea din cabinet, dar și ceea ce am învățat într-o relație de cuplu care anul acesta împlinește două decenii și jumătate.“
  • 15:30 – 15:50 Pauza de cafea
  • 15:50 – 17:30 Două ateliere aplicative (în paralel):
    • Atelier G – Creștere și vindecare în relație: lector dr. Raluca Anton (terapeut și supervizor imago); „Relațiile ne oferă ambele oportunități: atât de a crește, cât și de a vindeca. Însă acestea sunt procese independente care se intersectează pe parcursul dezvoltării noastre. Creșterea se referă la fiecare partener, la nivelurile prin care trece și pe care are nevoie să le parcurgă pentru a ajunge cât mai aproape de sinele său autentic. Vindecarea se petrece în interiorul relațiilor și avem nevoie unii de ceilalți pentru a putea să procesăm suferința, dar și să trecem la noi niveluri de conexiune care să ne ofere împlinirea după care tânjim. Prin acest atelier, vă invit la o întâlnire cu voi înșivă, cu manifestările voastre în cadrul relațiilor, pentru a ajunge cu un pas mai aproape de sinele vostru și alături de cei cu care formați un «împreună».“
    • Atelier H – Negativitate zero în relația ta de cuplu: lector Doina Grasu (terapeut și supervizor imago); „Este ușor să crezi că a fi critic este un proces constructiv! Unul din cei doi simte că îl cunoaște pe celălalt și crede că îl ajută să-și depășească limitele și deficiențele prin «sugestii» despre cum s-ar putea schimba sau îmbunătăți. Critica nu ia întotdeauna forma unor cuvinte, dar oricare ar fi haina pe care o îmbracă, mesajul este că unul dintre parteneri se consideră o persoană superioară, iar pe celălalt îl consideră inferior, o persoană este sus, iar cealaltă este jos. Principiul «negativitate zero» nu implică faptul că partenerii să nu își exprime frustrările sau dorința de schimbare a comportamentului într-o relație stabilă și armonioasă. Un prim pas este să începem cu intenția de a vorbi despre ceva supărător, astfel încât să ne asigurăm că celălalt este pregătit și receptiv. Cheia importantă în a aduce negativitate zero este să exprimăm tot ce avem de spus doar prin propria experiență, vorbind doar despre noi și nu despre celălalt. În cadrul acestui atelier vă invit să aflăm cum putem să transformăm nemulțumirile în oportunități de creștere și vindecare.“

Taxa de participare

Tip biletEarly birdÎntregDe urgență
Datăpână la data de 28.02până la data de 30.04începând cu 01.05
Membru al Imago România, cu taxa la zi150 euro189 euro237 euro
Non-membru al Imago România180 euro219 euro237 euro
Pentru cupluri333 euro387 euro459 euro
(la cursul BNR al zilei)
Taxa pentru cupluri este valabilă atât pentru membrii Imago România care doresc să participe însoțiți, cât și pentru orice alte persoane care aleg să plătească biletul de cuplu.
Taxa de participare include prezența la toate evenimentele conferinței, cât și pauzele de cafea.
*Taxa de participare la cina festivă implică un cost suplimentar în valoare de este de 39 euro/persoană.

Biletele se pot aciziționa accesând acest link.

Despre terapia relațională imago

Dezvoltată la începutul anilor ’80 de către soții Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, terapia relațională imago a devenit în zilele noastre una dintre cele mai complexe și semnificative forme de intervenție psihologică când vine vorba despre sănătatea relațiilor de cuplu și de familie. La nivel mondial există peste 2.500 de terapeuți imago care își desfășoară practica clinică în 59 de țări. Din anul 2018, avem primii terapeuți imago români care s-au certificat internațional, care și-au continuat formarea ajungând ca până în acest moment să avem atât susținători de workshop-uri imago, cât și supervizori recunoscuți de Institutul Internațional Imago.

Informații suplimentare despre știința imago sunt disponibile în cărțile: Terapia imagoPrimește iubirea pe care o doreștiÎmpreună la bine și la greuSpațiul dintre noiDăruiește iubirea care vindecă.

Parteneri

Parteneri media

Organizator

Imago Relationships România

Vezi website Organizator

Locație

Sheraton Bucharest Hotel

Calea Dorobanților, nr. 5-7
București, sector 1 010551 România
0212015000

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0