fbpx
skip to Main Content
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.
(Anulat!)

Cum să ai o relație mai bună cu copilul tău

23-05-2020 orele 11:00 13:30

Ne întâlnim din nou, părinți și profesori, pentru o nouă dezbatere despre cum să construim relalții mai bune între copii și adulți. Vom dezbate teme precum:

• Cum îmi ajut copilul să aibă mai multă încredere în el
• Cum să ne purtăm cu copiii, ca să le câștigăm încrederea
• Ce greșeli majore în educația copiilor fac părinții
• Cum influențează relația de cuplu dezvoltarea copilului

„Etichetele de genul părinte «bun» sau «rău» sunt foarte tentante pentru mintea omului modern. Dar, cu adevărat, consider că sunt periculoase și nocive. În calitate de psihoterapeut, nu am întâlnit încă vreun părinte care să nu fi greșit, mai mult sau mai puțin, sau care să fi fost mereu conectat cu copilul din viața lui. Cred că noțiunea de «părinte rău» este umilitoare, așa cum cred și că este esențial ca orice adult să-și admită erorile în viață, în general, și în parenting, în special.

Dacă cineva – odată ajuns în rolul de părinte – caută să evite eticheta negativă și să se lipească de cea pozitivă, s-ar putea ca viața să-i devină un calvar. Pentru că acest părinte nu va mai căuta să-și îndrepte energia către spațiul invizibil dintre el și copil, ci va deveni extrem de preocupat de părerea celor din jur și de judecățile critice ale minții sale.

Cred că, în noul deceniu care vine peste noi, ar fi înțelept să renunțăm la a mai utiliza atributele de «rău» sau «bun», atunci când vine vorba despre mame și tați – pentru că nimeni nu-i doar sfânt sau doar păcătos. Și, mai degrabă, să-i ajutăm pe părinți să se concentreze asupra a ceea ce contează cu adevărat: legătura dintre ei și copiii lor.

Cercetările calitative întreprinse în ultimele decenii ne arată că ajung departe în viață acei copii care au învățat ce înseamnă încrederea și siguranța relațională. Despre ei spunem că au un «atașament sigur». Iar factorul predictiv care poate contribui cel mai mult la cultivarea unei astfel de relații de atașament între adult și copil este capacitatea părintelui de a-și cunoaște și înțelege propriul trecut, cu tot istoricul relațional pe care l-a avut.

Mai concret spus, un copil are mai multe șanse de a deveni puternic, rezilient și empatic, dacă are un părinte care se cunoaște pe sine suficient de bine. Nimeni nu-i cere adultului să fie perfect, dar trebuie spus (cât se poate de apăsat!) că modul în care părintele se comportă față de copil influențează considerabil calitatea legăturii dintre cei doi. Contrar înțelepciunii populare, adesea tocmai adultul (prin atitudinea și comportamentul său) este cel care generează comportamentele nedorite la copil.

Dar, cum totul are o cauză, adultul a fost și el cândva copil… Iar părinții «prezenți într-o manieră conștientă» astăzi sunt aceia care îndrăznesc să privească spre propriul trecut – fără să devină critici sau acuzatori – și care își conturează o poveste coerentă despre drumul pe care l-au parcurs din copilărie și până în prezent.“ — Gáspár György

Locurile sunt limitate!!! Revenim cu detalii despre locația evenimentului din Râmnicu Vâlcea.

Prețuri

  • Early Bird (bilete achiziționate până la data de 10 aprilie) – 100 lei
  • Normal Fee (bilete achiziționate în perioada 11 aprilie – 15 mai) – 130 lei
  • Late Fee (bilete achiziționate după 16 mai) – 190 lei

Înscriere

Pentru înscriere vă rugăm să accesați acest link. Mai multe detalii și noutăți puteți găsi și pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

Locația evenimentului

Evenimentul va avea loc în Râmnicu Vâlcea. Vom reveni cu detalii concrete despre locație.

Back To Top
×Close search
Caută