Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cunoaștere de sine și dezvoltare personală prin tehnici de psihodramă

22.09.2023 ora 09:00 24.09.2023 ora 17:00

Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (AMPP), deviza educațională și clinică a Paginii de Psihologie, anunță începerea unui nou grup de dezvoltare personală prin tehnici de psihodramă, la Cluj-Napoca.

Ce este psihodrama?

Psihodrama este o metodă psihoterapeutică prin care participanții își pot explora, înțelege și rezolva conflictele interioare, dar și actualiza resursele psihologice și emoționale pentru a trăi o viață cât mai calitativă. Dezvoltată de psihiatrul de origine româno-americană Jacob Moreno (1889-1974), psihodrama este una dintre cele mai răspândite și îndrăgite modalități de dezvoltare și evoluție personală. 

Când Moreno a pus bazele psihodramei, obiectivul principal a fost acela de a-i ajuta pe oameni să-și recâștige pofta de viață și curajul de a visa din nou. De a vedea dincolo de frici, supărări sau îngrijorări, pentru a relua legătura cu sinele lor cel mai autentic. De-a lungul ultimilor ani, psihodrama a câștigat și mai multă notorietate datorită studiilor și protocoalelor din psiho-traumatologie care, adesea, o recomandă ca modalitate eficientă pentru vindecare traumelor personale și transgeneraționale. Experți de renume în tratamentul traumei ca Bessel van der Kolk sau Peter Levine scriu și vorbesc cu multă apreciere la adresa psihodramei.

Bogată în tehnici de autocunoaștere și deblocare psihologică, psihodrama presupune și munca cu energia grupului. Astfel încât, pe lângă regizorul (cel care conduce activitatea grupului) sau facilitatorul de psihodramă și protagonistul (cel care alege să-și pună povestea de viață în scenă), există și grupul de colegi care reprezintă nu doar o resursă umană extrem de importantă, dar și un cadru de susținere a energiei transformatoare.

Facilitatorul grupului de psihodramă

Dr. Emöke Tarjan este licențiată în medicină, având specializare în psihiatria adultului, psihoterapia sistemică și psihodramă. Este, de asemenea, președinta Asociației de Terapie Familială Sistemică, din Ungaria. De mai bine de două decenii și jumătate, Emöke susține cursuri și grupuri de dezvoltare personală în România. Iar din 2012 este formator și supervizor în cadrul AMPP.

Cui se adresează grupul de psihodramă?

Grupul este deschis atât specialiștilor din domeniul sănătății mintale (psihologi, psihiatri, psihoterapeuți, consilieri, asistenți sociali), cât și persoanelor care nu aparțin branșei, dar care sunt dornice să participe la un proces de dezvoltare personală. Modulele sunt exclusiv practice, fără componentă teoretică.

Aspecte organizatorice

Programul implică un număr de 3 module, a câte 3 zile fiecare, organizate în weekenduri (vineri-duminică). Toate modulele se țin în persoană la Cluj-Napoca. Se asigură traducere din maghiară în română și din română în maghiară. 

  • Modul I: 22-24 septembrie 2023
  • Modul II: 3-5 noiembrie 2023
  • Modul III: 26-28 ianuarie 2024

Grupul are un număr limitat de participanți și rezervarea locului se face abia după achitarea taxei de participare la primul modul. 

Taxa de participare este de 1.200 de lei/modul. Pentru achitarea în avans a întregului program de trei module se oferă un discount de 10%. 

Pentru înscrieri, informații suplimentare și solicitare factură, persoana de contact este Mihaela Brudașcă: [email protected].

Organizator

Pagina de Psihologie

Locație

Office Park Cluj

Str. Deva, nr. 7
Cluj-Napoca, 400375 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0