Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.
Eveniment online

Empowered Moms – Grup de suport pentru mame de frați

26 noiembrie 2023 ora 10:00 13:00

Empowered Moms este mai mult decât un grup de suport pentru mamele de frați, este un program de creștere și dezvoltare personală, structurat în 6 module ale căror subiecte te vor ajuta să înțelegi mai bine particularitățile relației dintre frați și cum să gestionezi situațiile apărute zilnic în viața voastră.

Când devenim mame prima dată pășim într-o lume necunoscută. Ne lămurim pe parcurs de cum merg lucrurile și căpătăm încredere în abilitățile noastre, iar de la un moment încolo pare că lucrurile se așază singure și devin mult mai ușoare, semn că ne-am însușit rolul de mamă.

Când devenim mame pentru a doua oară pășim într-o lume cunoscută. Avem încredere mult mai multă în abilitățile noastre, deja avem experiență cu îngrijirea unui bebeluș. Totuși, ne lipsește ceva. Ne lipsește cunoașterea a ce înseamnă să fii mamă pentru doi copii, aflați în etape de dezvoltare diferite, cu nevoi diferite. Adaptarea la această nouă dinamică nu este întotdeauna simplă și nici ușoară.

Cu acest lucru în minte, venim către voi cu propunerea de a ne aduna într-un grup de suport, unde să împărtășim atât bucuriile, cât și dificultățile creșterii mai multor copii cu vârste diferite sau cu aceeași vârstă, dar și să creștem împreună în acest rol.

Ce este „Grupul de suport pentru mame de frați“?

Grupul de suport este un loc în care membrii acestuia își împărtășesc experiențele cu scopul de a se elibera de anumite gânduri și griji care le apăsă sufletul sau de a afla cum au trecut alte persoane prin situații similare. Valoarea terapeutică vină din faptul că ne dăm seama că nu suntem singurii care s-au confruntat cu astfel de lucruri și că există speranță să depășim orice dificultăți întâmpinăm în viața noastră de mame cu mai mulți copii.

Pentru a susține și mai bine acest proces venim și cu o structura teoretică, care vă ajută să acumulați informații prețioase și necesare pentru a putea depăși momentele dificile apărute în dinamica fraților sau în relație cu unul dintre copii.

Structura acestui program

Am structurat acest program de creștere parentală în 6 module cu frecvență lunară, în care vom discuta și aprofunda, în baza unor teme stabilite de noi, dar în care vom aloca timp suficient și pentru a discuta situații din viața voastră de zi cu zi.

Iată ce subiecte vom aborda în cele 6 module:

Modul 1 (26.11.2023) – Rivalitatea între frați. De ce copiii au mai tot timpul ceva de împărțit?
Modul 2 (10.12.2023) – Conflictele între frați. Când este cazul să intervii și cum să procedezi pas cu pas?
Modul 3 (21.01.2024) – Particularitățile diferențelor de vârstă dintre frați;
Modul 4 (11.02.2024) – Competitivitatea între frați;
Modul 5 (17.03.2024) – Cum și de ce să eviți comparațiile între frați?
Modul 6 (14.04.2024) – Conectarea cu fiecare copil și creșterea apropierii dintre copii.

La acest grup fiecare mamă are parte de suport, empatie, înțelegere și confidențialitate!

Este important de știut că:

  • tot ce se discută în cadrul grupului este confidențial;
  • confidențialitatea nu ține doar de terapeut, ci devine și responsabilitatea participanților. Nicio informație din confesiunea vreunui participant nu poate fi povestită mai departe, în exteriorul grupului.
  • nimeni nu este obligat să împărtășească mai mult decât se simte confortabil și pregătit să o facă.
  • este posibil ca anumite împărtășiri sau oameni să ne declanșeze anumite reacții emoționale. Rămânem empatici și curioși față de procesul fiecăruia și păstrăm în gând faptul că reacția noastră ne poate da un indiciu asupra anumitor aspecte negate din sinele nostru sau asupra unor trăsături pe care refuzăm să le acceptăm la noi.
  • fiecare mamă are parte de suport, empatie și înțelegere.

Detalii despre grup

Număr de membri: maximum 5 persoane.
Tip grup: grup închis, asta înseamnă că după atingerea numărului maxim nu vor mai intra membrii noi.

Înscriere

Pentru a vă înscrie vă rugăm să ne contactați pe WhatsApp la unul dintre numerele de telefon: 0722698998 (Mădălina) sau 0723354758 (Simona).

Frecvență: ne întâlnim o dată pe lună, pe o perioadă de 6 luni, timp de 3 ore Google Meet.

Contribuție

Plata lunară – un modul – 300 lei +tva;
Plată pentru întreaga perioadă de desfășurare a grupului de suport – 6 întâlniri – 1500 lei +tva.
Plata se face la începutul fiecărei luni sau la începutul grupului de suport pentru persoanele care aleg să plătească integral.

Înscrierile se pot efectua până cel târziu duminică, 19 noiembrie 2023. Confirmarea rezervării se va face prin plata aferentă primei luni sau a sumei integrale.

Despre facilitatori

Simona Hațieganu  – este omul din spatele proiectului „Creștem părinți cu blândețe“ și co-fondator al proiectului Empowered Parents. Este sociolog, consilier parental, facilitator educational și consilier socio-emoțional. Este mama a doi copii minunați, un băiat de 10 ani și o fată de 8 ani, oamenii care i-au oferit cele mai importante, grele și frumoase lecții de creștere și dezvoltare personală. Se ocupă de coordonarea administrativă a celui mai complex program de formare parentală (Parenting Masterclass) susținut de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (AMPP) și scriu cu drag despre parenting și subiecte legate de sănătatea emoțională și mentală a adulților și a copiilor pe paginadepsihologie.ro. De asemenea, lucrează ca și consilier socio-emoțional în cadrul unei grădinițe și școli din București, unde oferă sprijin personalului educațional și părinților pentru în procesul de dezvoltare socio-emoțională al copiilor.

Mădălina Mărian  – consilier parental și pentru dezvoltare personală, facilitator educațional în cadrul atelierelor de dezvoltare emoțională pentru copii. Am învățat de la cei mai buni experți în psihologie din țara noastră, cum se poate transforma relația părinte-copil în cadrul programului Parenting MasterClass, organizat de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie. Misiunea mea este să fiu un mediator în relația părinte-copil, contribuind cu multă dăruire la dezvoltarea emoțională a copiilor prin intermediul jocului și oferind părinților îndrumarea necesară pentru a depăși provocărilor din acest rol, prin intermediul programelor de autocunoaștere pe care le susțin și a consilierii.

Ce ai nevoie

Să vă asigurați ca în intervalul respectiv copiii sunt în grija altcuiva pentru a putea beneficia de deplin de sesiunile de grup. Este un timp de respiro și de încărcare a bateriilor pe care vi-l oferiți și e important să vădedicați 100% vouă.

Așteptăm cu bucurie să te cunoaștem și să facem împreună din casa ta un loc liniștit, în care frații învață să comunice eficient, să își exprime nevoile cu respect și blândețe și să caute aproprierea cu frații cu drag și din proprie inițiativă.

Crezi că nu se poate așa ceva? Hai cu noi în grup și vei fi surprinsă! 

Organizator

Empowered Team

0722698998

Vezi website Organizator

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0