#EpicTalk 2019 – În căutarea adevărului despre noi și despre relațiile care ne cresc - Pagina de Psihologie
skip to Main Content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

#EpicTalk 2019 – În căutarea adevărului despre noi și despre relațiile care ne cresc

26-10-2019 orele 14:00 18:30

Ca adulți, suntem, adesea, conștienți că viața nu-i chiar floare la ureche și că, de cele mai multe ori, căderile noastre sufletești sunt extrem de dureroase, de aceea tot ceea ce avem nevoie este să ne găsim curajul de a ne scutura pentru a merge, cu încredere, mai departe. Fie că suntem singuri sau avem pe cineva alături în această călătorie numită viață, ironia face ca mulți dintre noi să nu ne mai asumăm poveștile pe care le trăim (odată ce ne-au fost lovite sufletele) sau să ne îndepărtăm, cu îndârjire, de relații pentru a părea imbatabili. Scăpăm, însă, din vedere faptul că integritatea noastră, inclusiv cea sufletească, se află într-o complementaritate directă cu acceptarea și recunoașterea tuturor experiențelor trăite (inclusiv a celor apăsătoare), respectiv dârzenia de a rămâne umani și vulnerabili în conexiunile care ne leagă.

Despre bine și greu, despre succes și eșec, despre răni deschise și pansamente sufletești, vom vorbi în acest an, la #EpicTalk 2019, eveniment organizat de Pagina de Psihologie și Mozaic Media. Vom dezlega ițele întortocheate ale adevărului despre noi și despre relațiile care ne cresc, alături de cei mai iscuți speakeri ai momentului: psihologul Aurora Liiceanu, psihologul Diana Stănculeanu, jurnalista Sanda Nicola, activistul Dragoș Bucurenci, preotul Francisc Doboș și psihologul Gáspár György. Conferința se va încheia printr-o conversație purtată deschis între cei șase vorbitori și public, în cadrul unui panel coordonat de Amalia Enache, gazda și moderatoarea evenimentului.

Prezentare discursuri

Gáspár György – Despre copiii invizibili

Fiecare dintre noi cărăm în minte o poveste despre cine suntem, ce merităm și unde putem ajunge în această viață. Pasajele de început le scriem din primele zile de viață, continuăm să adăugăm altele noi pe măsură ce descoperim viața și ne oglindim psihologic în relațiile care ne cresc. Pentru unii poveștile conțin infinite (ne)adevăruri, pentru alții mai degrabă multă ficțiune. Indiferent cine suntem și ce nume purtăm avem responsabilitatea de a edita conștient această poveste psihologică pentru a face loc tuturor părților care descriu istoria personală și care ne ajută astfel să descoperim cine suntem, cu adevărat. Despre părțile uitate din noi și despre puterea copiilor invizibili, vă invit să vorbim la #EpicTalk 2019.

Aurora Liiceanu – Despre soacre și nurori

Oamenii trăiesc prinși în multe relații. Fiecare individ este într-o relație o constantă, dar intrat într-o relație cu alte persoane, relațiile lui sunt diferite. Există relații de sânge, de rudenie, dar și relații cu conotație simbolică – cumetrii, alianțe între membrii a două familii etc. – astfel încât universul relațiilor este pe cât de vast, pe atât de divers. Relația soacră-noră este des întâlnită în folclor, povești, zicale, anecdote, dar ea este abordată și de specialiști în științele sociale. În folclor, soacra este de regulă o persoană rea, intruzivă, cârcotașă, mereu în rivalitatea cu nora, care este victima ei. Cercetătorii care studiază relațiile caută să privească cu alți ochi această relație, să explice mecanismele care stau la baza comportamentului fiecărei părți din această relație. Indiferent de ceea ce apare frecvent în cultura populară sau în literatura de specialitate, există un consens: relația soacră-noră are un mare prestigiu în viața de cuplu și o specificitate de netăgăduit.

Diana Stănculeanu – Despre frați și surori

Cu o complexitate care lasă mult în urmă vorba „sângele apă nu se face“, relația dintre frați este probabil cea mai de durată din viața noastră; născută din intenția minunată a părinților de a le garanta primilor născuți un prieten adevărat pe viață, fratria devine adesea un adevărat cal troian, ce oferă familiei o dinamică complicată, încărcată de tensiuni, gelozie, rivalitate și conflicte. Oportunitățile sunt însă pe măsură – prin empatie, îndrumare, blândețe și atenție unică la nevoile fiecărui copil, relația cu frații poate deveni acea insulă de stabilitate, echilibru, acceptare și iubire, pe care ne putem refugia, când apele vieții noastre devin foarte tulburi.

Francisc Doboș – Despre Dumnezeu în om și despre om în Dumnezeu

Ce fel de relație? Un cuplu deschide Biblia, Adam și Eva. Și un cuplu o încheie. Care? Și de ce? Sigur bărbat și femeie i-a creat? O existență în două vieți. După chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Care este chipul omului? Unde este chipul lui Dumnezeu? De la sărut la „devorare“. Cum revenim la sărut? Noi ce treabă avem cu el. La toate aceste întrebări vom căuta răspunsurile la #EpicTalk 2019.

Sanda Nicola – Despre fricile și anxietățile noastre

Ne naștem atât de liberi, de generoși și de îndrăzneți, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă hrănim ambiții, cultivăm mize, dobândim frici și devenim prizonieri. Din temnița minții noastre, totul se vede suspect, oricine ar putea fi un agresor, cei din jur îți vor mai degrabă răul decât binele. Stând ghemuit și înfrigurat, tresărind la orice zgomot, te gândești numai la pericole iminente, îți faci scenarii sumbre și nu reușești să vezi că, de fapt, tu ești propriul tău agresor. Tu alegi să stai singur, chircit, într-o temniță imaginată de mintea ta și refuzi să ieși afară. Ușa e deschisă, lăcatul nu-i pus, trebuie doar să faci pasul în afară. Iar dacă te pândește într-adevăr vreun pericol, înfruntă-l. Orice deznodământ, învins sau învingător, e de preferat prizonieratului.

Dragoș Bucurenci – Despre identitate și sexualitate

În ce măsură ne definește cine și ce ne atrage? Este sexualitatea doar un aspect secundar al identității noastre? Ce se poate și ce nu se poate schimba în legătură cu identitatea noastră sexuală? Sunt întrebări care nu mi-au dat pace ani de zile. Nu mă mai iluzionez de mult să cred că voi găsi vreodată răspunsuri definitive, dar m-aș bucura să împărtășesc cu voi câteva dintre aceste căutări, îndoieli și asumări care m-au ajutat să devin cel care sunt astăzi. O fac cu speranța că vom vorbi mai mult și mai deschis despre aceste lucruri și că ne vom face tuturor mai blândă călătoria către sine.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din Timișoara, Amalia Enache este cunoscută publicului larg atât ca jurnalist precum și din postura de activist în numeroase cauze și activități sociale. După trei ani petrecuți la televiziunea locală „Analog“, a ajuns în București cu gândul de a lăsa o casetă și un CV, la Resurse Umane, la ProTv, singura televiziune pe care o urmărea. Și aici a rãmas, pânã în prezent. Îi place sã danseze, să călătorească, iubește animalele, copiii și profesia. Cataloghează televiziunea drept mare ei dragoste. Pe data de 26 octombrie, va urca pe scena #EpicTalk2019, în rolul de gazdă și moderatoare a evenimentului

Cui i se adresează?

Evenimentul este destinat persoanelor ce vor să-și îmbunătățească relațiile cu părinții partenerilor, adulților ce își doresc să-și explice anumite comportamente pe care le au în relația cu frații, cu copilul invizilbil, sau cu divinitatea, indivizilor ce vor să-și depășească limitele prin traversarea propriilor bariere interioare, precum și persoanelor interesate de procesul de dezvoltare personală și autocunoaștere. Dacă vrei să afli adevăratele câteva secrete despre cele mai importante adevăruri și picanterii ale relațiilor, fii parte din #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, și haide să scriem, împreună, istorie.

Agenda evenimentului

  • 13:00 – Înregistrarea participanților
  • 14:00 – Deschiderea evenimentului. Amalia Enache, moderator al evenimentului, va deschide ediția #EpicTalk2019.
  • 14:15 – Partea I.

Diana Stănculeanu, despre relațiile dintre frați.
Aurora Liiceanu, despre relațiile dintre soacre și nurori.
Francisc Doboș, despre relația dintre om și Divinitate.

  • 15:45 – Pauză de răsfăț și conectare.
  • 16:15 – Partea a II-a.

Sanda Nicola, despre relația oamenilor cu frica și anxietatea.
Dragoș Bucurenci, despre relația oamenilor cu propria identitate și sexualitatea.
Gáspár György, despre relația oamenilor cu rănile copilăriei.

  • 17:45 Partea a III-a: Panel cu întrebări și răspunsuri, la care vor participa toți vorbitorii #EpicTalk2019.
  • 18:30 Încheiere eveniment

Prețuri

NORMAL FEE
lei240
Ofertă avantajoasă
bilete achiziționate în perioada 01 iulie - 20 octombrie
Oferta a expirat
LATE FEE
lei290
Oferta clasică
bilete achiziționate după data de 21 octombrie
Sold out!

Locație

Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, sala Plaza.

Înscriere

Pentru înscriere vă rugăm să accesați acest link. Mai multe detalii găsiți și pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

Official car

Partener tradițional

Epic beauty

Parteneri

Parteneri media

Hotel Pullman Wolrd Trade Center

Piața Montreal, nr. 10
București, sector 1 011469 România
0213183000

Update 28.10.2019 – fotografii eveniment

Caută