- Acest eveniment a trecut.
Formare complementară în psihoterapia familiei (3 + 2 ani)
13.12.2018 ora 00:00 – 01.02.2019 ora 23:30
Începând cu data de 13 decembrie, AMPP a deschis procedura pentru depunerea aplicațiilor de admitere în vederea participării la programele de formare complementară în psihoterapia familiei – în orașele Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanța şi Zalău.
După completarea aplicației, persoanele calificate vor primi o invitație pentru participarea la interviul de selecție. Înainte de a depune aplicația, vă invităm să parcurgeți în detaliu informațiile descrise mai jos:
- Programul de formare complementară oferă posibilitatea însușirii celor mai bine susținute științific modele clinice de intervenție psihoterapeutică în problemele de sănătate mentală și de relaționare specifice copilului, adultului, cuplului și familiei.
- Programul de formare complementară este acreditat de către Colegiul Psihologilor din România și se desfășoară pe o durată de 5 ani (3 ani formarea de bază şi 2 ani practica în supervizare).
- Absolvenții programului de formare complementară primesc un certificat de recunoaștere a competențelor necesare practicii psihoterapeutice de familie, în baza căruia pot solicita atestatul de liberă practică în profesia psiholog-psihoterapeut de familie autonom, având posibilitatea de a avansa până la obţinerea atestatului de psiholog-psihoterapeut de familie principal şi supervizor.
- Din echipa de formatori fac parte: Frank Dattilio, Ph.D (SUA); Monica McGoldrick, Ph.D (SUA); Emöke Tárjan (HU); dr. Aurora Szentágotai Tătar (RO); György Gáspár, psiholog clinician și psihoterapeut (RO); Diana Stănculeanu, psiholog și psihoterapeut; Raluca Anton, doctor în psihologie și psihoterapeut; Adela Moldovan, doctor în psihologie și psihoterapeut; Sorina Petrică, psiholog și psihoterapeut; Roxana Nicolau, psiholog și psihoterapeut; Zoltán Iszlai, terapeut și expert în sănătate mintală (HU).
- Data limită pentru expedierea aplicației în vederea admiterii este 1 februarie 2019.
- Interviurile pentru admiterea în anul academic 2019-2020 se vor anunţa la scurtă vreme după depunerea dosarului.
- Condiții necesare pentru admitere: diplomă de licență în psihologie sau diplomă de licență asimilată.
- Taxa pentru fiecare modul de formare este de 600 lei (un modul are între 2 și 3 zile de curs).
- Acte necesare și cerințe pentru aplicare: completarea aplicației de înscriere; achitarea unei taxe de 50 lei; fotocopii ale actelor care dovedesc traseul educațional; două scrisori de recomandare; o scrisoare de intenție.
- Formularul de admitere poate fi descărcat de aici și trebuie expediate prin e-mail la următoarele adrese:
› Pentru București – [email protected] și [email protected]
› Pentru Cluj-Napoca, Constanța și Zalău – [email protected]
Pentru informații suplimentare, accesați secțiunea de cursuri a site-ului. Pentru întrebări specifice, vă invităm să le scrieți direct coordonatorilor de grup.
Apreciem în mod deosebit interesul dvs. pentru formarea avansată în aplicarea modelelor clinice și pentru programele noastre de formare complementară în psihoterapie.
Așteptăm cu interes aplicația dvs.!
Membrii Comitetului de Admitere
Informații generale despre programul de formare:
Programul nostru le oferă persoanelor care doresc să-și aprofundeze pregătirea profesională în psihoterapie posibilitatea de a învăţa despre sănătate mintală şi familii într-un context integrativ, centrat pe paradigma dovezilor validate ştiinţific.
Viziunea integrativă a programului nostru de formare le oferă participanţilor posibilitatea unei pregătiri eficiente, pentru a putea aplica principiile psihoterapiei validate ştiinţific într-o gamă variată de domenii: servicii clinice specializate, ONG-uri, cabinete private, şcoli şi alte contexte educaţionale, entităţi medicale.
Oportunitatea de a interacţiona cu o echipă de formatori internaţionali, cu o bogată experienţă clinică şi de cercetare, le oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta competenţele clinice necesare practicării psihoterapiei cu o gamă diversă de clienţi. Studenţii vor beneficia de educaţie şi training cu privire la abordările eficiente din psihoterapia individuală, modelele clinice şi conceptuale din terapia de cuplu şi familie, teorii despre dezvoltarea individuală şi ciclul vieţii de familie, precum şi metode de cercetare cantitativă şi calitativă.
Formarea clinică este centrată pe o populaţie diversă de clienţi, cursul prezentând o paletă largă a problemelor specifice persoanei, cuplului şi familiei. Pe parcursul programului de formare, toţi studenţii vor beneficia de supervizare individuală şi de grup din partea echipei de formatori.
Organizator
Pagina de Psihologie
contact@paginadepsihologie.ro