Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Keeping the Love You Find

20.10.2018 ora 09:00 21.10.2018 ora 18:00

Workshop intensiv adresat persoanelor ce își doresc relații profunde și pline de sens

Rebecca Sears, formator senior al Institutului Relațional Imago International, vine pentru a treia oară la Cluj, pentru a susține unul dintre cele mai revelatoare workshop-uri, dedicate oricărei persoane ce își dorește relații profunde și pline de sens!

De-a lungul a două zile, atelierul interactiv Keeping The Love You Find va încuraja participanții, fie că sunt single sau într-o relație, să pornească într-una dintre cele mai provocatoare călătorii: cea către sine. Prin intermediul modulelor ce includ prezentări, exerciții individuale de introspecție, lucrul în grupuri mici sau perechi, precum și activități cu întregul grup, participanții vor afla cum descoperim și cum păstrăm iubirea, cum ajungem în echilibru cu propria persoană și cum ne putem încuraja sinele să exploreze dincolo de zonele sale de confort.

Deși societatea contemporană este, de departe, mult mai permisivă cu persoanele single, deși putem explora în voie opțiuni, avem acces la resurse aproape nelimitate de self-help, pot exista momente în care nu ne simțim întregi, vii, poate complet umani, nici atunci când împărțim viața, gândurile și experiențele cu cineva semnificativ. În acest context, a fi singur devine un rit de trecere către o viitoare formă de experiență și de existență, iar terapia Imago aduce un plus de valoare acestei perioade prin redirecționarea perspectivei noastre spre ceea ce ne construiește, definește, animă și rănește în cadrul relațiilor pe care le avem. Acest proces, de identificare și vindecare a rănilor ce le purtăm cu noi dinspre copilărie spre viața noastră adultă, este cheia acestui workshop.

Pentru a ne putea bucura de relații sănătoase, mature, asumate, trebuie întâi să devenim noi înșine sănătoși, maturi și să ne asumăm propriile vulnerabilități. Fie că suntem dominați de frică, timiditate sau de experiențe anterioare dureroase sau eșuate, terapia IMAGO ne pune la îndemână instrumentele și pașii de care avem nevoie pentru a ne facilita fericirea și împlinirea individuală:

• Educarea propriei persoane în ceea ce ține de relații;
• Explorarea și cunoașterea propriei persoane;
• Antrenarea și dezvoltarea abilităților relaționale;
• Schimbarea profundă a acelor mentalități care devin obstacole în calea găsirii și păstrării iubirii.

Teoria IMAGO este concentrată profund în jurul ideii de introspecție, de vindecare a rănilor ce ajung, uneori, să ne definească, atât în relația cu noi înșine, cât și cu ceilalți. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care cunoaștem multe persoane care nu se află deloc într-o relație sau care, din contră, sunt într-una, dar aceasta e disfuncțională. Existența acestor răni nevindecate din trecut este și un factor ce determină relația de atașament ce o avem cu copiii noștri, ce vor împrumuta parte din aceste disfuncționalități emoționale și și le vor imprima în viitoarele lor relații. Lipsa conectării cu noi înșine, a îmbrățișării, acceptării și vindecării propriilor noastre traume reverberează, astfel, mult mai departe de propria noastră persoană, înspre comunitățile din jurul nostru.

Îți este adresat acest workshop dacă:

• Vrei să afli de ce ești atras de anumite tipologii de persoane;
• Vrei să îți dezvolți abilitățile relaționale, fie că te afli deja într-o relație semnificativă sau încă o cauți:
• Vrei să înțelegi motivul pentru care ești pasionat/ă de unele lucruri, de ce experimentezi cu fervoare unele experiențe, în timp ce altele nu te atrag deloc, și cum ajungi să îți limitezi propria dezvoltare personală, alegând mereu să nu depășești zona de confort;
• Ești pregătit să descoperi și să îți confrunți propriile tale vulnerabilități, pentru a-ți permite conectarea cu un eu despre care poate nu știi (încă) foarte multe lucruri;
• Îți dorești o înțelegere mai profundă a modului în care re-creezi trecutul în relațiile tale actuale;
• Vrei să schimbi pattern-ul ce îți guvernează alegerea partenerilor și să trăiești asumat relații în care te implici;
• Ești în acel moment al vieții tale în care decizi că cea mai importantă relație a ta este cea cu tine însuți / însăți și că, vindecând răni, îți oferi oportunitatea de a te putea bucura, pe deplin, de relații profunde și de conectare reală cu tine, dar și cu ceilalți;
• Te afli într-o relație și simți că o poți duce la nivelul următor, în care comunicarea eficientă, gestionarea conflictelor și micile lupte de putere nu anulează sentimentul de siguranță și iubire pe care îl împărtășești cu partenerul tău.

Filosofia IMAGO

Acest workshop este bazat și construit în jurul cărții Keeping The Love You Find, semnată de Harville Hendrix, fondatorul teoriei IMAGO și unul dintre cei mai prolifici autori în domeniul psihologiei relaționale, la nivel internațional. Terapia relațională IMAGO pornește de la experiențele noastre emoționale din copilărie, primii șase ani fiind vitali în portretizarea experiențelor noastre adulte. Aici putem identifica sursa personalităților anxioase, cu probleme de atașament, evitante, sau care internalizează. În conceptul IMAGO, o relație ne pune la dispoziție tot ceea ce avem nevoie cu adevărat pentru a ne vindeca, iar relația cu noi înșine, înainte de cea construită cu un partener, nu face nici ea excepție. Felul în care am filtrat la vârste mici, emoțional și social, relațiile și iubirea pot fi uneori factori de influență în calea găsirii identității noastre, blocând parțial accesul la relații profunde și asumate.

Imago este o invitație la auto-descoperire, în care relațiile nu sunt scopul, ci sunt drumul sau calea către cea mai bună variantă a noastră. În această aventură, cea mai semnificativă, profundă și intensă relație încurajată va fi cea cu noi înșine, pentru că vrem nu doar să rămânem în viață, ci să să putem exprima neîngrădit privilegiul de a ne simți, cu adevărat, vii.

Rebecca Sears, psihoterapeut la Imago Center, Washington DC:

• Are peste 30 de ani de experiență în psihologie și psihoterapie;
• Instructor și formator senior al Institutului Relațional Imago International, autor al nenumărate materiale de formare clinică avansată;
• Votată, ani la rând, ca cel mai bun terapeut de cuplu de către Washington Magazine;
• Specialist recunoscut internațional cu competențe în formarea și supervizarea psihoterapeuților, consilierea cuplurilor și a familiilor, gestionarea conflictelor.

Pentru detalii și înscriere accesați acest link.

Locație eveniment

Hotel Ramada Cluj

Calea Turzii, nr. 43-49
Cluj Napoca, Cluj 400193 România
0372743143
Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0