Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

Noi și ale noastre părți mai tinere: weekend de autocunoaștere și dezvoltare personală

5 iulie 2024 ora 09:00 7 iulie 2024 ora 17:00

Imaginează-ți o versiune mai tânără de-a ta – cu toate visele, speranțele, temerile și experiențele care te-au transformat în cine ești astăzi. Această versiune nu este doar o amintire, ci și o parte integrantă din tine – „copilul tău interior“. Îmbarcarea într-o călătorie pentru a înțelege și a te apropia de acest copil interior poate fi un proces transformator care te poate aduce mai aproape de sine.

Esența copilului interior. Cu toții păstrăm în interiorul nostru părți mai tinere din noi. Păstrăm esența copiilor care am fost cândva – cu vârste diferite, experiențe diferite și nevoi diferite… Iar, pe măsură ce cronologic și fizic trecem prin procesul de maturizare, partea adultă din noi se maturizează și ea – indiferent de experiențele din copilărie (bune sau rele). Totuși, odată cu această maturizare, acest sine de copil nu dispare pur și simplu în neant, ci ne este părtaș în călătoria noastră și simbolizează miezul nostru emoțional – esența „brută“ și vulnerabilă a adevărului nostru personal. Ne putem gândi că avem acolo undeva în sinele nostru un sertăraș „pus bine“, căruia îi putem pune eticheta „copil interior“ care poartă amintirile, emoțiile și credințele noastre din copilărie… Lucruri precum jocul, mirarea, inocența, traumele și amintirile din copilărie, curiozitatea, tiparele din viața noastră sunt doar câteva exemple din acel copil interior – sau, din oricare din părțile care se află în interiorul lui…

Căutându-ne esența. O parte din munca pe care e nevoie să o depunem pentru a ajunge cât mai aproape de noi, constă în înțelegerea modului în care trecutul călătorește cu noi: cum, uneori, trecutul apare în prezent; cum, experiențele noastre timpurii, ne modelează viața din prezent; cum, experiențele noastre timpurii dureroase, creează constrângeri asupra a ceea ce suntem azi; și cum, prin conectarea punctelor invizibile dintre atunci și acum, putem începe să ne eliberăm de tipare care nu se mai servesc.

Rămânând aproape de adevărul poveștii noastre, putem începe să accesăm părți din noi înșine negate de mult timp. Și, pe măsură ce ne creștem „puterea“ și avem resurse să le vedem, putem să creăm noi posibilități pentru noi și pentru relațiile noastre – pentru că, în esență, viața este cu și despre relații, iar introspecția și intimitatea merg mână în mână. Pierzând acele părți din noi, pierdem posibilitatea de a trăi magia și misterul vieții, plăcerea și intimitatea relațiilor.

Așadar, facem această muncă profundă și uneori dificilă de explorare a trecutului nu pentru a-i învinovăți pe cei care ne-au crescut și nici ca un fel de activitate „văzduhistă“. Ci facem această muncă de auto-reflecție pentru a ne putea crea noi posibilități pentru viețile noastre de astăzi și a ne descoperi blocajele, astfel încât să simțim, să fim, să ne jucăm și să ne regăsim esența, cu toată vitalitatea și bucuria de a trăi…

Intergrarea copilului din noi în viața de adult este un loc de întâlnire cu acele părți mai tinere din noi, cu acel copil interior care tânjește să iasă la suprafață și care ne invită spre starea noastră naturală de plenitudine. Fie că îl întâlnești pentru prima dată, fie că îți dorești să-l cunoști mai profund, în această experiență de retreat, ne dorim să oferim un spațiu sigur în care să adâncim înțelegerea lumii noastre interioare pentru ca mai apoi să ne putem cultiva o relație mai plină de compasiune și grijă față de părțile noastre mai tinere și față de cine suntem în prezent. Lucrând direct cu aceste părți din tine poți parcurge un drum lung în ceea ce privește găsirea busolei tale interne și adevărului tău personal.

Când și unde

5-7 iulie, 2024, Apuseni, Pensiunea Valea Paradisului, Măguri-Răcătău. Pentru că, timpul în natură poate fi incredibil de vindecător pentru copilul nostru interior, natura fiind cea mai blândă gazdă pentru reflecție și reconectare cu sinele nostru adevărat.

La ce să te aștepți

La un spațiu care își propune să navigheze între psihoterapie și tehnici creative – pentru a te conecta, pentru a simți din nou libertatea de a te juca, pentru a crea, pentru a te cunoaște, pentru a simți, pentru a fi mai spontan și pentru a ajunge cât mai aproape de tine.

Pe lângă practicile terapeutice, vom readapta într-un scop psihoterapeutic desenul, modelajul, colajul, scrierea creativă, jocul de rol etc. și le vom folosi ca mijloace de conectare cu emoțiile, gândurile și trăirile – cu cele cunoscute și mai puțin cunoscute – în special, cu părți inconștiente, ceea ce ne este inexplicabil sau despre care nu putem vorbi. Cu toate și cu voi, vom crea un spațiu terapeutic prin care să deslușim drumuri către noi, reconectându-ne la părți mai tinere din noi… un spațiu de siguranță pentru vulnerabilitate; un spațiu de vindecare a rănilor emoționale; un spațiu pentru descoperirea sinelui autentic; un spațiu în care să trăiești: conexiune – cu tine însuți, cu ceilalți sau cu orice altceva te cheamă; sprijin – care este esențial pentru transformare; normalizare – care, împreună cu susținerea și conexiunea sunt antidotul rușinii și joacă și creativitate – pentru că ne permit să ne apropiem de realități pe care altfel nu le-am putea experimenta.

Agenda

Ziua 1. Vineri vom începe cu pași mărunți să ne cunoaștem și să ne apropiem de linia vieții voastre – vom desluși sistemului familial în care ați crescut și rolurile pe care a trebuit să vi le asumați – ce părți din voi a trebuit să exilați și ce a trebuit să luați cu voi mai departe – și cu bune, și cu rele. Vom lua cina cu bucate alese și ne vom odihni în liniștea muntelui.

Ziua 2. În natură, diminețile sunt magice. Așa că, în timp ce fiecare se va ocupa de jurnalul lui în liniște, cerul ne va îmbrăca în lumina lui difuză. După un mic dejun delicios, ne vom arunca în cunoașterea părților mai tinere – ne vom concentra pe mesajele (vorbite și nespuse) pe care le-ați primit, pe emoțiile reprimate din copilărie și pe nevoile care nu v-au fost satisfăcute – va fi un proces de conectare cu părțile vulnerabile și adesea neglijate din voi, care de fapt au avut și au nevoie de atenției, iubire și îngrijire. Practic, vom conecta acele puncte invizibile dintre atunci și acum, iar toată această reconectare vă va permite să vedeți părțile „fragmentate“ din voi, astfel încât să descoperiți rădăcina temerilor, nesiguranțelor, credințelor limitative, momentelor în care vă autosabotați etc. Vom vedea și care sunt darurile cu care ați rămas și ce din copilul vostru interior tânjește să iasă la suprafață… De-a lungul zilei, vom lucra intens – vom plânge, vom râde și promitem că o să ne și jucăm cu al nostru copil interior plin de entuziasm și creativitate! Ne vom ospăta cu „bunătățuri“ făcute cu drag de către gazdele noastre, iar seara, ne vom aduna în jurul focului și vom bate tobele până când ne vom prăbuși din nou în visare.

Ziua 3. Duminică, după câteva pagini de jurnal și micul dejun, vom lua prânzul și vom avea o sesiune de încheiere. Ne vom bucura de natură, iar mai apoi ne vom pregăti de întoarcerea spre casă.

Condiții de participare

Pentru înscriere și alte detalii din colecția „administrative“ vom organiza o întâlnire de cunoaștere online, care este un musai pentru participarea la acest retreat. Pentru înscriere și orice alte gânduri, curiozități sau nedumeriți aveți, ne puteți scrie la adresa de e-mail [email protected] și noi vă răspundem cu drag.

Costuri: 2000 lei.

Include: atelierele de pe parcursul weekend-ului; 3 zile/2 nopți de cazare și mesele pe tot parcursul weekendului (cina de vineri, 3 mese sâmbătă, 2 mese duminică, gustări pe tot parcursul zilelor).

Nu include: Transportul. Locația este la 37 km de Cluj.

Detalii despre cazare: Pentru cele 3 zile pe care le vom petrece împreună, am ales cu mare grijă un loc care să ne ofere liniște și posibilitatea de a ne conecta cu natura și cu noi înșine. Gazdele noastre vor fi Claudia și Cosmin, care ne primesc cu drag la pensiunea lor așezată pe malul unui râu și la poalele pădurii. Tot ei se vor ocupa și ca hrana noastră să fie una cu bucate alese, cu ingrediente locale și pregătite cu suflet. Camerele sunt duble, fiecare fiind dotată cu baie proprie. Dacă simțiți nevoia de a sta singur(ă) în cameră, dă-ne de știre și ne organizăm.

Facilitatoare

Alexandra Cioban și Reka Muzsi, doi terapeuți care cred cu tărie în ființa umană, în capacitățile sale infinite, în intuițiile sale, în curajul său, în creativitatea sa… Care cred în tine! Ceea ce ne-a determinat să însoțim și alți oameni în călătoriile lor este certitudinea că, în vulnerabilitatea și emoțiile noastre, se află adevărata noastră putere. Și, de aceea, așteptăm cu nerăbdare să ne conectăm cu voi, să vă cunoaștem și să vă însoțim în tot acest proces. Ce vom face noi pe parcursul acestui weekend este că vom merge alături de tine și de grup la fiecare pas, creând siguranța și sprijinul necesar pentru ca voi să mișcați ce aveți de mișcat.

Important. Vindecarea este un proces de lungă durată, iar aceste întâlniri nu sunt o soluție rapidă și nu înlocuiesc un proces terapeutic individual. Oferă un mediu sigur și de susținere, și pot fi o completare foarte bună a altor procese individuale pe care le urmați și pe care v-ar plăcea să le extindeți.

Organizatori

psih. Reka Muzsi

psih. Reka Muzsi

Locație

Pensiunea Valea Paradisului

Str. Principală, nr. 121H
Măguri-Răcătău, Cluj 407365 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0