- Acest eveniment a trecut.
Primește iubirea pe care o dorești – un workshop dedicat cuplurilor
5 octombrie 2024 ora 09:00 – 6 octombrie 2024 ora 17:00
De la „eu“ și „tu“ în relația de cuplu, la „noi“. De la a ne uita doar din perspectiva proprie, la a putea să ne uităm și din perspectiva celuilalt pentru a putea, mai apoi, crea împreună o perspectivă comună, sănătoasă pentru amândoi. Sună ideal, nu? Însă noi nu vindem vise sau speranțe. Noi ne ocupăm cu știința relațiilor și atât aceasta, cât și practica noastră ne arată că se poate. Însă nu fără efort sau fără angajament. Astfel, vă invităm, în cuplu, într-o călătorie pe parcursul a două zile în care veți parcurge alături de noi ceea ce noi numim, primii pași pe cărarea unei relații conștiente. Vă veți uita la voi înșivă, unul la altul și apoi la relația voastră într-un alt mod față de cum ați făcut-o până acum. Acest lucru s-ar putea să vină cu mirare, cu teamă, cu frustrare, dar și cu mult sens, recunoștință și bucuria lui „împreună“.
Ce stă la baza acestui workshop?
Întrebări precum:
- de ce relația noastră nu mai este la fel?
- de ce după ce ne iubim ca orbii, ajungem să ne scoatem ochii unul altuia cu nimicuri?
- de ce visul devine un coșmar?
- ce putem face să ne fie mai bine?
- cum îl (o) pot convinge că nu face bine?
- de ce ne rănim când, de fapt, noi vrem să ne iubim?
Și am putea continua lista de întrebări pe care le primim atât în terapie de cuplu, dar și în cadrul acestor workshop-uri. Răspunsurile ar putea fi multe, însă ce putem spune aici, în câteva rânduri, este faptul că avem povești de viață diferite, provenim din contexte diferite, însă nevoile noastre de bază sunt cam aceleași și multe dintre ele nu ne sunt îndeplinite pe parcursul creșterii noastre așa cum am fi avut, cu adevărat, nevoie. Astfel ajungem, în relațiile noastre de cuplu, tânjind după îndeplinirea lor și proiectând asupra celuilalt această mare dorință. Iar când acest lucru nu se întâmplă, apare suferința și reacțiile de protecție a fiecăruia dintre noi ajungând astfel să ne rănim unul pe altul când, de fapt, nu sperăm decât să primim iubirea pe care o dorim.
Ce veți descoperi?
Răspunsuri la DE CE
- bagajul relațional cu care vine fiecare dintre voi;
- povestea pe care v-o spuneți despre celălalt;
- dinamicile de interacțiune dintre voi.
Răspunsuri la CUM
- cum puteți comunica diferit;
- cum să vă ascultați;
- cum să vă înțelegeți și îndepliniți nevoile;
- cum să romantizați și re-romantizați relația de cuplu.
Despre eveniment
Evenimentul nu este un curs, ci este un workshop. Asta înseamnă că vor fi momente în care vi se vor explica diverse aspecte teoretice, însă ele vor fi urmate de practică. Aceasta nu se întâmplă în public, de față cu restul cuplurilor participante, ci în diade (doar voi doi). Alături de cei doi facilitatori vor exista și alți terapeuți în formare care vor asista cuplurile în munca lor individuală sau împreună.
Date organizatorice
Dată: 5-6.10.2024
Locație: București (va fi anunțată locația exactă)
Preț: 600 de euro/cuplu (sunt incluse materialele de lucru, coffee break-urile; NU este inclus prânzul pentru cele două zile). Înscrieri și plată aici.
Locuri disponibile: 50 de cupluri
Despre metoda folosită
Terapia imago este practicată de peste 2.500 de terapeuți acreditați din 59 de țări. A fost fondată de către Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, psihoterapeuți cu peste 40 de ani de pregătire psihiatrică. La aceștia se adaugă pregătire teologică și studii la nivel academic de filosofie și psihologie, ceea ce face ca uneltele lor să aibă o interdisciplinaritate imposibil de înlocuit. Cărțile scrise de către Harville și Helen, fondatorii imago, sunt New York Times Best Sellers și pot fi găsite traduse în limba română pe www.paginadepsihologie.ro.
Despre facilitatori
Această formă de intervenție a fost adusă în România de către Gáspár György în 2015 când cei doi fondatori au susținut o conferință, urmând ca mai apoi, în 2016 să înceapă primul grup de terapeuți imago din România, grup din care au făcut parte atât Gáspár, cât și Raluca. În prezent, ambii (alături de Adela Moldovan), au fondat Academia de Terapie Relațională Imago România cu scopul de a aduce cuplurilor din România cât mai mulți terapeuți certificați care să le însoțească în călătoria către o relație de cuplu conștientă. Aceștia sunt Terapeuți de Cuplu Imago, supervizori certificați internațional și formatori în cadrul Imago International Institute. Raluca Anton este doctor în psihologie, terapeut, supervizor și formator asociat în terapia imago, fiind, de asemenea, creatoarea proiectului Jocurile Minții și autoarea cărții Terapie 1 la 1 cu Sinele tău.