Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Primește iubirea pe care o dorești. Weekend pentru cupluri

02.10.2021 orele 09:30 03.10.2021 orele 17:30

Psiholog dr. Ana-Maria Băiescu, organizează în weekend 2-3 octombrie 2021 workshop-ul dedicat cuplurilor „Primește iubirea pe care o dorești“ care se va desfășura în Cluj-Napoca, str. Baciului nr. 22.

Psiholog dr. Ana-Maria Băiescu – psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, certificat în terapie relațională IMAGO și educator parental Circle of Security International, profesează ca terapeut în cabinetul individual de psihologie din Cluj-Napoca. Cu o experiență profesională de aproape 20 de ani în relația cu copii, părinții și cadrele didactice manifestată în diferite contexte profesionale: instituții școlare publice, organizații neguvernamentale, cabinet individual, participă activ la programe de formare profesională a cadrelor didactice în diferite asociații în echipă cu alți specialiști.  De asemenea, are o experiență bogată în educația parentală însoțind familiile într-un proces de dezvoltare relațională conform unor paradigme științifice renumite la nivel internațional. În ultimii ani contribuie activ la procesul de dezvoltare a comunității bazate pe relații conștiente, asumate, sănătoase din punct de vedere psihologic, fie printr-un proces terapeutic de cuplu în cabinet, fie prin atelierele cu valoare educațională pentru cupluri.

Primește iubirea pe care o dorești, atelier de weekend pentru cupluri

Asumarea primului pas spre o înțelegere mai aprofundată a relației tale. Fiecare dintre noi ne dorim să simțim bucurie, relaxare, trăire deplină, siguranță, pasiune. Este posibil să ajungem la aceste trăiri într-o relație de lungă durată? Există momente în viața de cuplu în care dorești să exprimi apreciere și iubire? Se întâmplă să-ți dorești să fi ascultat și înțeles? Uneori ești supărat pe ceva anume și vrei să discuți despre acel lucru? Poate dorești să discuți un subiect pe care îl consideri a fi „sensibil“? 

Închidem ochii și ne lăsăm conduși spre zona de siguranță din prima etapă a relației cu partenerul(a): iubirea romantică. Atracția, legătura creată, speranța, încrederea, extazul. Zâmbim și ne lăsăm conduși de aceste trăiri minunate (mai mult sau puțin intense, dar minunate). Și lunile trec și călătoria continuă. Timpul ne duce spre o nouă etapă, lupta pentru putere. Poate să apară frustrarea, furia, neputința, nesiguranța, neîncrederea, impasul sau deziluzia. Zâmbetul dispare, fruntea se încrețește, sistemul de alarmă al creierului este activat mai des. Pericol. Trebuie să mă apăr. Acum. Apelez la instrumente cunoscute minții mele: critica, negativitatea, blocarea, distanțarea, disprețul, tristețea, lacrimile sau furia. Caut evadarea fiindcă doare. De fapt, doresc conectarea, siguranța pe care am simțit-o în trecut. Suferința mă face să reacționez și ajung să îndepărtez partenerul(a). Uneori nu știm cum să ieșim de aici. Am nevoie de ceva diferit.

Acest atelier pentru cupluri poate fi o decizie nouă, de a vedea cuplul drept o cale de creștere și vindecare. Re-angajarea în relația de cuplu, dar în mod asumat și conștient. Avem nevoie de ceva concret, specific. Un instrument care să facă diferența. Dialogul Imago sau Dialogul intențional poate fi de ajutor. 

În calitate de terapeut relațional voi susține alături de soțul meu Alin Băiescu, fiecare cuplu prezent la acest atelier. Astfel, în trei pași, cu multă perseverență, practică și programare partenerii de cuplu sunt ghidați spre conectare. Evident, creșterea empatiei și a siguranței. Primul pas, oglindește mesajul primit de la partener(ă) arătându-i că ai înțeles ceea ce ți-a transmis (cu intenția de a rămâne curios pentru fiecare mesaj transmis), apoi, validează arătând că are sens pentru tine ceea ce spune partenerul(a) și la final arată empatie (emoția pe care o simte acesta). 

În acest atelier fiecare partener ajunge treptat să conștientizeze potențialul rol vindecător pe care îl poate avea pentru cel (cea) cu care constituie un cuplu și să se angajeze într-un proces de clarificare a nevoilor personale și de exprimare a acestora. Angajarea într-un proces de înțelegere și validare a nevoilor partenerului de cuplu, precum și de exersare a unor acțiuni sau exerciții concrete de satisfacere a nevoilor fundamentale ale acestuia. Întâmpinarea nevoilor partenerului de cuplu este privită în paradigma Imago ca o oportunitate de dezvoltare nu numai pentru celălalt, cu care este constituită o relație, ci și pentru sine, pentru că se creează contextul pentru a recupera părți din sine negate, reprimate, nedezvoltate. „Secretul este să folosești conflictul pentru a da startul spre evoluție“, spune Harville Hendrix.

În Cluj-Napoca, sâmbătă, 2 octombrie și duminică, 3 octombrie în intervalul orar 9.30-17.30, maxim șapte cupluri (locurile sunt limitate) vor porni alături de mine și Alin, soțul meu, într-o călătorie nouă. Vor fi pauze de cafea, gustări oferite de organizatori și pauză pentru masa de prânz (la alegerea fiecărui cuplu). 

Prețul acestui workshop este unul special (1000 lei/cuplu), valabil pentru primele ediții pe care terapeuții Imago din România le vor susține în următorii doi ani ca parte din procesul internațional de formare și certificare ca facilitator de workshop-uri Imago.

Fiecare participant va primi un manual de lucru cu multe exerciții, fișe, imagini și aspecte teoretice.

Pentru detalii și rezervare un loc, vă invit să lăsați un mesaj Facebook sau trimiteți un email pe adresa [email protected]

Conștientizarea călătoriei în sine este foarte captivantă! 

Locația evenimentului

Calea Baciului 22

Calea Baciului 22, ap. 5
Cluj-Napoca, Cluj România
Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0