skip to Main Content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

Eveniment online

Reconectează-te cu corpul tău – ediția a 2-a

2 octombrie 2023 ora 18:30 20:00

Suntem permanent asaltate de reclame la produse și servicii care promit să ne ajute să ne schimbăm corpurile. Deschide orice aplicație de social media și vei fi hărțuită de antrenori, gym bros care țipă la tine să slăbești și că nu faci nimic corect, de influenceri care îți vând produse de skincare, diverse dispozitive magice sau ceaiuri de slăbit și pastile de crescut virilitatea. Indiferent de genul cu care te identifici, statutul social sau educațional sau de forma și greutatea corpului în care trăiești achiziționarea acestor produse nu va aduce cu sine mulțumirea pe termen lung și știi deja asta.

Ce ar fi oare să încerci altceva de data asta? În loc să îți schimbi corpul ca să se încadreze în norme să începi, alături de noi, să mergi pe drumul împăcării cu corpul tău?

Reconectează-te cu corpul tău este un program online care cuprinde o serie de 8 ateliere săptămânale de 1,5 ore în cadrul cărora vom lucra cu imaginea corporală folosind metode psihoterapeutice dar și din art-terapie pentru a te ajuta să dezvolți abilități și perspective noi prin care să cultivi o relație mai pașnică cu tine și cu corpul tău. Grupul nostru este un spațiu cald și primitor pentru oricine se confruntă cu un nivel ridicat de critică la adresa propriului corp și îi este greu să acceseze autocompasiunea sau să-și calmeze emoțiile dificile. Dacă ești gata să înveți și să lucrezi la ceea ce te ține blocată în această dinamică, acest grup este pentru tine!

Pe parcursul celor 8 ședințe, vei descoperi și învăța cum s-a construit imaginea ta corporală și ce poți face pentru a dezvăța credințele care îți afectează relația cu corpul tău alături de psihoterapeutele Zeineb Dakhel, Cristina Petrescu-Ghenea și Andra Stoian. Vei explora temele, personajele și dinamica poveștii acestei relații pentru a ajunge să trăiești în corpul tău într-un mod mai puțin critic și mai plin de compasiune. Vă vom ghida prin acest proces și vă vom sprijini să vă simțiți mai puternice, să vă revendicați narativa despre corp de la societate și să vă redefiniți propria poveste.

Ce primești participând la atelierele Reconectează-te cu corpul tău

 • Opt ședințe de 90 de minute cu 3 psihoterapeute și creatoare ale contentului Reconectat, aflate de 3 ani pe propriul drum de vindecare a relației cu imaginea corporală.
 • Un mediu sigur într-un grup mic, cu 10 până la 12 participanți – pentru a facilita o conexiune autentică cu persoane cu idei similare.
 • ​O metodă terapeutică, creativă, capturată în resurse și fișe de lucru pe care le puteți lua acasă, pe care le puteți folosi din când în când pentru a vă continua vindecarea chiar și după ce grupul se încheie.
 • ​Un spațiu sigur și reparator în care să poți exprima și onora cum a fost să trăiești până acum în corpul tău, fără a fi nevoie să folosești doar cuvinte.​​
 • ​Îndrumare și practică în timp real despre cum să folosiți aptitudini pe care le ai deja sau pe care le vei dezvolta acum pentru a-ți vedea corpul printr-o lentilă plină de compasiune și mai puțin critică.

Ce NU primești participând la atelierele Reconectează-te cu corpul tău

O dietă sau idei de diete sau orice alte modalități de a-ți schimba corpul. Astfel de discuții nu vor fi încurajate sau tolerate în cadrul grupului.

O soluție magică în urma căreia ți se promite vindecarea absolută într-o serie de pași simpli pe care îi vei parcurge pe parcursul celor 8 săptămâni. Imaginea noastră corporală s-a creat sub impactul unei multitudini de factori bio-psiho-sociali timp de zeci de ani iar cultura dietelor și stigma bazată pe greutate cât și standardele de frumusețe ridicole ale societății funcționează zi de zi în viețile noastre ca factori de menținere. Programul nostru nu îți garantează vindecarea dar poate să îți ofere o bază solidă pentru a porni și/sau continua pe acest drum.

Valori ale Reconectează-te cu corpul tău

Ne angajăm să asigurăm un spațiu de grup sigur care favorizează diversitatea umană și corporală, unde nu sunt promovate dietele și niciun alt fel de metode de slăbire sau modificare corporală. În calitate de psihoterapeute, vom folosi metode informate de cele mai noi perspective și practici referitoare la traumă. Psihoeducația din acest program se va baza pe justiția socială și perspectivele feministe intersecționale asupra corpului. Nu vi se cere să înțelegeți în profunzime aceste perspective și nici să le faceți parte din practica voastră zilnică, dar participând la acest program sunteți de acord să veniți cu mintea deschisă și multă curiozitate.

Acest program se adresează oricărei persoane care dorește sa relationeze mai bine cu propriul corp indiferent de gen, orientare sexuală, culoarea pielii sau abilitate.

Prezentare generală a unei ședințe

Fiecare ședință de grup va urma o structură similară: bun venit/check-in, psihoeducație, împărtășire în cadrul grupului, exerciții sau lucru practic cu credințele și emoțiile despre corp și procesare și feedback. Împărtășirea/procesarea/feedbackul este opțională, nu este nevoie să împărtășiți cu grupul dacă nu este confortabil pentru voi. Chiar și așa nu veți pierde din beneficiile emoționale ale grupului.

Materiale de care vei avea nevoie

Pentru a te putea folosi și bucura pe deplin de cele 8 ședințe îți recomandăm să ai lângă tine următoarele materiale în funcție și de posibilitățile, preferințele și afinitățile tale.

 • Caiet și instrumente de scris pentru momentele de journaling și orice alte informații pe care vrei să le notezi;
 • Instrumente de desenat: creioane colorate, carioca, pixuri cu gel;
 • Instrumente pentru pictura: acuarele, uleiuri sau acrilice, pensule 1-2 subțiri și 1-2 mai groase, bloc de desen (orice dimensiune e ok pentru tine);
 • Pasta pentru modelaj naturală cu uscare la aer.

Dacă este prea greu pentru tine să procuri aceste materiale sau preferi să lucrezi doar cu unele dintre ele este absolut ok, vom avea exerciții adaptate pentru toate preferințele și posibilitățile.

Program

Prima ședință va avea loc luni, 2 octombrie 2023, între 18:30 și 20:00 și vom continua să ne întâlnim săptămânal până pe 20 noiembrie 2023.

 • 2 octombrie: Cunoaștere și conectare; 
 • 9 octombrie: Imaginea corporală: ce este, cum se dezvoltă și cum se menține?
 • 16 octombrie: Povestea corpului meu;
 • 23 octombrie: Familia mea interioară: Dinamica dintre Criticul Interior, Copilul vulnerabil și Adultul Înțelept și cum ne influențează acestea imaginea corporală;
 • 30 octombrie: Armonizarea părților – Criticul Interior;
 • 6 noiembrie: Armonizarea părților – Copilul vulnerabil;
 • 13 noiembrie: Armonizarea părților – Reconectarea cu Adultul înțelept;
 • 20 noiembrie: (Goodbye beach body! Say hello to the human, inperfect body!) Adio corp pregătit de plajă! Bun venit corp uman și imperfect!

Tariful unei sesiuni este de 150 lei, costul total fiind de 1200 de lei. Programul poate fi achitat integral la prețul de 1000 de lei (primești o reducere de 200 lei dacă achiți integral) sau în 3 tranșe de 400 de lei – cu mențiunea că până la începerea grupului trebuie să fie achitată toată suma.

Rambursări: Vă rugăm să vă asigurați că vă puteți angaja în program, așa cum este prezentat în această descriere, deoarece rambursările nu pot fi oferite după ce soldul a fost achitat sau a început programul de rate. Retragerea din grup cu un preaviz scurt sau în timpul grupului înseamnă că spațiul dvs. nu va fi ocupat. Depozitele sunt nerambursabile.

Detalii organizatorice

Întâlnirile se vor desfășura pe platforma Zoom lunea între 18:30 și 20:00, conform programului anunțat.

Înscrierile se pot face până pe 1 mai prin completarea acestui formular.

După ce vă înscrieți, vom trimite pe email facturile și restul detaliilor în termen de maxim 5 zile de la înscriere.

Pentru o bună desfășurare a atelierelor, numărul maxim de participanți este de maximum 12 persoane. Numărul minim de participante cu care vom începe cursul este de 8 persoane.

Pentru fiecare program nou vom oferi un loc gratuit pentru persoanele care au nevoie de program dar nu și-l pot permite. Pentru a accesa acest loc scrie-ne la [email protected]. Programul va funcționa în funcție de primul venit – primul servit iar restul persoanelor interesate vor fi trecute pe o lista de așteptare pentru viitoare ediții. În mail nu este nevoie să ne povestești circumstanțele pentru care nu poți achita costul programului, ba chiar descurajăm acest lucru, dar te rugăm să te folosești de acest beneficiu în mod onest și de bună credință. 

În cazul în care nu poți participa la o sesiune

Sesiunile nu sunt înregistrate pentru a păstra confidențialitatea participanților, dacă nu puteți participa la o sesiune, veți primi în continuare prezentarea PowerPoint și resursele aferente pentru a putea recupera voi în particular până la următoarea ședință. 

De-abia așteptăm să ne cunoaștem,
Andra, Cristina și Zeineb

Organizator

Centrul Reconectat

Vezi site-ul web Organizator

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0