fbpx
skip to Main Content
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Schema Therapy Advanced Course: Strategii experențiale – imagerie dirijată și chair work

15-05-2019 orele 09:00 - 16-05-2019 orele 18:00

David Edwards, una dintre cele mai renumite personalități la nivel internațional în terapia centrată pe scheme, revine în 2019 la Cluj-Napoca, pentru a susține un curs avansat construit în jurul strategiilor experențiale din terapia centrată pe scheme: imageria dirijată și tehnica chair work.

Imageria dirijată și chair work-ul sunt esențiale în terapia centrată pe scheme, aceste metode având rădăcini adânci în istoria psihoterapiei. Ele sunt cuprinse, într-o formă sau alta, în  imageria activă din psihanaliza jungiană, în hipnoterapia lui Pierre Janet, psihodrama lui Jacob Levy Moreno sau în metoda scaunelor goale ale lui Fritz Perls, din psihoterapia Gestaltistă. Puterea acestor tehnici constă în faptul că ele pot promova experiențe corective la nivelul memoriei implicite, locul în care sunt stocate schemele timpurii dezadaptative. Aceste strategii experențiale sunt, prin urmare, deosebit de importante în terapia centrată pe scheme, care accentuează rolul schemelor în formarea distorsiunilor cognitive și generarea emoțiilor și comportamentele problematice din prezentul pacientului.

Strategiile experențiale de tip imagerie dirijată și chair work îi permit psihoterapeutului să abordeze și să folosească, într-o manieră empatică și sensibilă, reperele din experiența pacientului din timpul sesiunii de terapie ca ghid pentru ceea ce este necesar în fiecare etapă a procesului psihoterapeutic.

Workshop-ul își propune să demonstreze felul în care aceste instrumente specifice din terapia centrată pe scheme, alături de abordarea contemporană a memoriei autobiografice, pot fi un instrument deosebit de util în practica psihoterapeutică axată pe rescrierea experiențelor.

Cine este David Edwards?

  • Psiholog clinician, formator și supervizor cu peste 35 de ani de experiență în domeniul psihoterapiei, acreditat de International Society of Schema Therapy (ISST)
  • Membru fondator și diplomat  al Academiei de Terapie Cognitivă, specializată în formare și certificări, și care stabilește standarde la nivel internațional pentru terapia cognitivă, așa cum a fost ea elaborată de Aaron T. Beck.
  • Profesor la Rhodes University, Africa de Sud
  • Președinte al International Society of Schema Therapy
  • Membru asociat al Societății Britanice de Psihologie

Despre eveniment:

Workshop-ul va include prezentarea de cazuri clinice și extracte din sesiunile de terapie care vor ilustra cât de mult este influențat procesul corectiv de imageria dirijată și tehnica chair work-ului. Toate materialele folosite vor ilustra cum terapeutul poate porni de la starea emoțională indusă sau declanșată în sesiunea de terapie, pentru a ajunge la amintirile timpurii, care se pot prezenta fie în mod episodic sau sub forma unor scheme mai abstracte. Aceste cazuri clinice vor ilustra felul complex în care funcționează terapia centrată pe scheme, mai ales atunci când se lucrează cu strategii experențiale cum sunt imageria dirijată și chair work-ul, acestea ajungând până la sursa modurilor de Coping stabilite în copilăria timpurie.

De asemenea, evenimentul va aborda problematica vocilor critice, identificate ca sursă în modurile de Părinte, dar uneori și în modurile de Coping ale pacientului. Va fi analizat astfel efectul lor în rescrierea și reconstruirea în imaginar, vocile critice ce fac parte din modurile de Coping fiind adeseori confundate cu părți ale sinelui și având nevoie de o abordare diferită față de vocile interiorizate ale Părintelui.

Cele două zile de workshop vor include și demonstrații live, ce folosesc strategiile experențiale de imagerie dirijată și chair work.

Workshop-ul este construit pentru a fi accesibil tuturor psihologilor și psihoterapeuților, cu sau fără o formare prealabilă în terapia centrată pe scheme.

Bilete și prețuri

Early bird –  200 EUR, 15 bilete disponibile (preț valabil între 13 februarie – 5 aprilie)

Standard300 EUR (valabil între 5 aprilie – 15 mai)

Plata se poate realiza fie cu cardul, fie cu transfer bancar. În cazul transferului bancar, vă rugăm să vă achitați biletul în maxim 10 zile calendaristice, pentru a vă asigura locul la eveniment.

Mai multe detalii despre înscriere și plăți găsiți accesând acest link.

Detalii

Începere:
15-05-2019 orele 09:00
Se termină:
16-05-2019 orele 18:00
Categorie Eveniment:

Loc de întâlnire

Hotel Beyfin
Piața Avram Iancu nr. 3
Cluj-Napoca, jud. Cluj 400098 România
+ Harta Google
Telefon:
0264 403 804
Website:
hotelbeyfin.com/ro/

Organizator

Holo
Telefon:
0747636697
Email:
contact@holoproject.ro
Website:
holoproject.ro
Back To Top
×Close search
Caută