Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Seară despre psihoterapie, la teatru. Dublă lansare de carte: „Nu există părți rele“ și „Scrisoare de iertare“

9 iulie 2024 ora 18:30 20:00

Marți, 9 iulie 2024, cu începere de la ora 18:30, vă invităm la o dublă lansare de carte, organizată de Pagina de Psihologie & Mozaic Media și susținută de Eon și DelGaz, la Teatrul Elisabeta. Jurnalista Andreea Brașovean și psihoterapeuții Gáspár György, Petronela Rotar și Diana Vasile ne vor ajuta să înțelegem cum funcționează psihicul și cum putem explica comportamentele umane care sunt greu de înțeles. Timp de o oră și jumătate, vom beneficia atât de informații prețioase despre recunoașterea și vindecarea durerilor sufletești, cât și de o sesiune specială de întrebări și răspunsuri.

Despre cărți

Nu există părți rele – semnată de Richard Schwartz, creatorul Terapiei Sistemelor Familiale Interne, această carte ne oferă o perspectivă nouă și inedită asupra minții umane. Potrivit lui dr. Schwartz, viziunea mono-minte este una învechită și studiile sale clinice au dovedit că ființa umană se naște cu mai multe minți secundare (numite părți), care funcționează constant în interiorul nostru. Atunci când facem trecerea de la viziunea mono-minte la paradigma sistemelor familiale interne ne regăsim calea spre Sine și descoperim accesul la resursele noastre cele mai importante (curiozitatea, compasiunea, creativitatea, curajul, claritatea, convingerea și conectivitatea). Autorul este convins că (în noi) nu există părți rele. Există, însă, părți împovărate care au fost nevoite să-și asume anumite roluri și responsabilități, dar care au ca scop primordial protejarea noastră. „Metoda Sistemelor Familiale Interne una dintre cele mai inovatoare, intuitive, complexe și transformaționale terapii apărute în acest secol.” – spune aclamatul medic Gabor Maté.

Scrisoare de iertare – „Incredibil de genială“ așa numește The Times această carte răvășitoare, semnată de V (fostă Eve Ensler). În paginile scrisorii, V ne descrie povestea unei copilării răpuse de trauma abuzului sexual și a unei adolescențe nimicite de violența fizică. Autoarea nu caută nici să învinuie și nici să își consolideze poziția de victimă. Din contră, ne oferă o lecție de umanitate despre cum putem ierta cu scopul de a ne elibera din temnița trecutului. Astfel descoperim că iertarea este posibilă atunci când înțelegem de ce a făcut făptașul ceea ce a făcut, când acesta își asumă în detaliu faptele sale, când descoperă răul emoțional pe care l-a cauzat și când îndrăznește să ceară iertare.

Date organizatorice

  • Accesul este gratuit și se face în limita numărului de locuri disponibile, prin completarea formularului de înscriere.
  • Venirea participanților se face cu începere de la ora 18:00, la sediul Teatrului Elisabeta din b-dul Regina Elisabeta nr. 45 (lângă parcul Cișmigiu).
  • Participanții vor fi primiți cu apă și dulciuri, având posibilitatea de a cumpăra cărțile lansate (direct de la standul Editurii Pagina de Psihologie), dar și de a face poze cu vorbitorii și cele două machete uriașe ale cărților.

Despre Editura Pagina de Psihologie

Înființată în 2015, este parte din conceptul Pagina de Psihologie care reprezintă cea mai mare platformă de promovare a sănătății relaționale din România și care, împreună cu AMPP (Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie), organizează evenimente atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg.

Editura a publicat până acum o serie de titluri de mare succes: Suflete de sticlă, Mintea, Într-o voce nerostită, Inteligența parentală, Terapia imago, toate devenind bestseller atât în online, cât și în marile librării din țară.

Despre invitați

  • Diana Vasile este doctor în psihologie, psihoterapeută și președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. Fiind, de asemenea, lector al Facultății de Psihologie, de la Universitatea București. Anul acesta, Diana a publicat cartea Anatomia traumei.
  • Petronela Rotar este psihologă și psihoterapeută cu specializare în psihodrama clasică și metoda de lucru dezvoltată de Gabor Maté. Fiind și una dintre cele mai îndrăgite autoare de cărți de popularizare a psihologiei din România.
  • Gáspár György este autor și psihoterapeut imago certificat internațional, fiind, de asemenea, președintele AMPP, al Academiei de Terapie Imago din România și cofondator Pagina de Psihologie.

Organizator

Pagina de Psihologie

Locație

Teatrul Elisabeta

Bulevardul Regina Elisabeta 45
București, sector 1 050013 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0