skip to Main Content

În lumea agitată și mereu conectată în care trăim, petrecerea timpului cu noi înșine poate reprezenta un dar de neprețuit. Să ne acordăm timp pentru introspecție și auto-descoperire poate aduce beneficii semnificative pentru starea noastră de bine mintală și emoțională. De exemplu, călătoriile cu noi înșine sunt valoroase pentru că ele pot contribui la redescoperirea sinelui și, pe termen lung, ne pot îmbunătăți relațiile cu cei din jurul nostru. Pentru că, dacă noi suntem mai blânzi, mai atenți, mai răbdători cu noi, vom putea să le dăm mai departe și celorlalți aceleași calități.

La ce să te aștepți dacă plănuiești un self-retreat?

Începutul călătoriei: fă-o cu entuziasm și curaj

Dacă ai decis să călătorești pe cont propriu sau să-ți dai întâlnire cu tine la fel cum ai face-o cu un prieten drag, pe care nu l-ai mai văzut de când erați mici, fă-o asumat, cu entuziasm și curaj. O astfel de călătorie reprezintă o oportunitate de a părăsi zona de confort și de a experimenta bucuria de a fi cu tine însuți, fără distragerea obișnuită pe care o aduc activitățile cotidiene. Vezi ce te mână în luptă, care este nevoia din spate și ce fel de așteptări încearcă mintea să-ți seteze.

Vei trece prin emoții diverse: de la teamă la bucurie

De-a lungul aventurii, pregătește-te să experimentezi o gamă largă de emoții. De la teama inițială de necunoscut la momente de bucurie autentică, călătoria poate să se transforme într-un răstimp emoțional. Este interesant să observi cum trecerea prin aceste emoții diferite poate aduce claritate și înțelegere asupra gândurilor și reacțiilor interne.

Înfruntarea singurătății și a reacțiilor sociale

℗PUBLICITATEO evadare solitară poate stârni reacții diverse din partea celor din jur. S-ar putea să fie nevoie să înfrunți întrebări și priviri curioase, care-ți vor oferi ocazia de a reflecta asupra modului în care percepția socială poate influența experiența personală. Dar momentul în care îți vei afirma clar și răspicat decizia de a petrece timp de calitate cu tine însuți/însăți, fără teamă sau jenă, poate aduce o senzație puternică de autonomie și încredere în propria persoană.

Descoperirea liniștii Interioare

În mijlocul acestor reacții și emoții, poți începe să descoperi treptat liniștea interioară. Prin acceptarea momentului prezent și lăsarea în urmă a așteptărilor și a planurilor rigide, poți găsi un echilibru și o pace interioară. Descoperirea acestui spațiu de liniște este o realizare importantă în călătoria de autocunoaștere. Nu vine ușor, nu vine rapid, dar ai încredere că vine și că poți gestiona ceea ce rezultă din necunoscut. Bucură-te de moment și gândește-te ce dar extraordinar ți-ai îngăduit, într-o lume a lui always ON sau super-busy.

Încheierea călătoriei și lecțiile învățate

La finalul escapadei, e bine să-ți acorzi un timp ca să tragi niște concluzii. Descoperirea importanței petrecerii timpului cu sine, într-un mediu liniștit și introspectiv, dezvăluie de multe ori posibilitatea de a obține o perspectivă mai clară asupra vieții și a propriilor nevoi. O astfel de călătorie poate fi o modalitate de a înfrunta neliniștile viitoare mai bine echipați și de a aduce echilibrul într-o lume plină de agitație și cerințe constante.

Sfatul meu

Să nu-ți fie teamă de timp cu tine, pentru tine. O să fie ciudat la început, dar e un fel de Vipassana, o practică de introspecție, meditativă, silențioasă. O opțiune care scoate la iveală tot felul de „scheleți“ din dulapul minții, frici, o vorbărie nesfârșită la interior. Dar după ce trece puseul acesta de a ne agăța de ceva cunoscut, de a căuta ancore și resurse, vin o liniște, o pace și o capacitate de acceptare net îmbunătățită a vieții. De fapt, a situațiilor de viață care aduc suișuri și coborâșuri. Timpul cu noi și plăcerea de a ne bucura de el fac parte din sănătatea noastră.


Citește și:

Anca Amariei este antrenor, ambasador și facilitator al stării de bine și primul terapeut prin yoga din România, acreditat de către IAYT (Asociația Internațională a Terapeuților prin Yoga), după o formare de peste 800 de ore la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam. De asemenea, este specializată în neuromindfulness (Neuromindfulness Institute), acordarea primului ajutor în sănătate mentală (MHFA UK), trauma-informed yoga (TCTSY Amsterdam) și antrenamente de respirație (Yogabody Barcelona). Practică yoga din 2013 și facilitează online și offline clase de grup și private în București, ateliere pentru dezvoltare personală, retreat-uri de wellbeing, precum și activități de wellbeing în mediul corporate. A inițiat proiecte și pentru sectorul non-profit, prin parteneriate cu Fundația Renașterea și Asociația pentru Sprijinul Pacienților Oncologici, Special Olympics România & Internațional, Asociația Zi de Bine. Ate peste 13 ani de experiență și în comunicarea de brand și corporativă.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0