fbpx
skip to Main Content

Florian Rus este unul dintre cei mai în vogă artiști români. Originar din Târgu Mureș, deși avea posibilitatea de a „arde“ niște etape, el nu s-a folosit de numele tatălui său în propriul parcurs profesional, ci a participat la „Vocea României“ și, chiar dacă nu a câștigat marele premiu, a reușit să debuteze solo cu piesa „Cât ne iubim“, câștigând lozul cel mare cu piesa „Străzile din București“, care se bucură în prezent de 39 M vizualizări pe YouTube.

Dincolo de faptul că e solist, Florian Rus este, de asemenea, compozitor și producător muzical. Despre familie, emoții, planuri de viitor și despre ce nu vrea să știe lumea despre el, ne-a spus chiar el.

Ce lucru nebunesc ai făcut pentru o iubită?

Proaspăt venit în București, m-a luat un dor nebun într-o noapte și am condus toată noaptea să ajung la ea.

Care este cea mai recentă minciună pe care aproape ai crezut-o chiar și tu?

Că n-am nevoie de validarea oamenilor. Cred că cu toții ne mințim, când zicem asta.

Ce părere ai despre one night stand-uri?

Dacă e rezultatul întâlnirii a doi oameni compatibili, responsabili și fără alte obligații, e ok să se întâmple. Mai ales dacă e irezistibilă situația.

Care este cea mai penibilă situație pe care ai trăit-o în public?

Cântam la o nuntă și insistam să vină socrul mare pe ringul de dans. Era, din păcate, decedat.

Ce ai simțit, atunci când ai realizat succesul pe care l-am avut piesa „Străzile din București“?

Multă recunoștință. Și sentimentul plăcut de a nu fi muncit degeaba toți anii trecuți.

Care este cel mai mare defect al tău?

Sunt leneș, câteodată. Cred că ăsta ar fi unul dintre marile mele păcate.

Care este acel obicei pe care-l ai, dar care-i enervează pe cei din jurul tău?

Dacă îmi place mult ceva, nu mă las până nu îți arăt. Și simt dacă nu ești atent și îți reamintesc, constant, să fii atent la ce îți arăt. 

℗PUBLICITATE


Ce ingredient secret ai tu și crezi că nu au alții?

Același ingredient pe care îl avem toți. Sunt eu însumi. Sau încerc, pe cât posibil, să fiu autentic.

Ce faci când ai o noapte albă?

Dacă sunt singur compun, citesc sau ascult muzică. Dacă sunt cu alți oameni, probabil, discuții profunde la un pahar. Două, trei.

Te prezinți publicului sub numele de Florian Rus, fără să spui, ostentativ că ești fiul lui Mircea Rusu. Care este motivul din spatele acestei alegeri?

Nu e niciun motiv special. Așa mi se pare mie corect față de mine. Aș vrea ca atenția oamenilor să fie atrasă de muzica mea, nu de vreun grad de rudenie. 

Cu ce persoană publică te-ai bloca în lift?

Cu o persoană publică ce are cunoștințele necesare să ne deblocheze. Claustrofobia cred că ar încurca orice discuție, oricât de interesantă ar fi persoana cu care dialoghez.

Dacă mâine ar fi sfârșitul lumii, ce ai face?

Dacă aș avea calmul necesar, aș sta cu cei dragi. Probabil, m-aș consola cu faptul că am avut noroc să mă nasc și să văd lumea.

Cum vezi industria muzicală românească peste 10 ani?

Habar nu am. Aș vrea să cred că mult mai dezvoltată, plină de artiști autentici, plină de muzică cu însemnătate. Adevărul e că n-am de unde să știu.

Ce nu ai vrea să știe lumea despre tine?

Se întâmplă, uneori, să îmi doresc să îmi ascund vulnerabilitățile. Încerc, în ultima vreme, să mă conving că în vulnerabilitate stă puterea adevărată.

Foto credit: Alex Chitu

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută