Skip to content

În fiecare toamnă, luna octombrie ne aduce Conferința #EpicTalk – unul dintre cele mai importante evenimente de promovare a sănătății relaționale, organizat an de an la București.

Unul dintre vorbitorii cei mai așteptați ai ediției din 2019 a fost părintele Francisc Doboș – purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București și președinte Signis România. Născut în București, pe 18 august 1976, a absolvit Liceul Seminarial „Sfântul Iosif“ din Bacău, apoi a urmat cursurile Institutului Teologic Romano Catolic din Iași, după care a studiat din 1997 până în 2002 la Pontificia Università Urbaniana din Roma, obținând licența în teologie fundamentală. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Pontificia Università della Santa Croce din Roma, primind licența în comunicare instituțională.

Relația cu Divinitatea a fost subiectul-cheie al discursului susținut de părintele Francisc Doboș – o conexiune despre care psihologia ne confirmă că reprezintă una dintre cele mai importante resurse ce ne pot ajuta să menținem vie speranța, să ne păstrăm sănătatea mintală și să nu ne pierdem încrederea, atunci când viața ne scoate în cale dificultăți sau chiar atrocități.

℗PUBLICITATEDiscursul părintelui Doboș a fost adaptat la mentalitatea omului modern, iar terminologia religioasă a fost integrată în limbajul uzual al secolului XXI. Cu o voce caldă și un respect aparte față de audiență, părintele ne-a reamintit ce înseamnă să avem credință, cum putem să-L primim pe Dumnezeu în viața noastră și cum putem face pace cu Cerul.

Concluziile părintelui Doboș – așa cum veți vedea și din înregistrarea de mai jos – au fost clare: relația cu Divinitatea ne hrănește și protejează într-un mod în care nicio altă conexiune interpersonală nu o poate face. Presărat cu multă profunzime și părți dureros de adevărate, discursul s-a încheiat cu un moment în care poezia a dat glas iubirii divine.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0