fbpx
skip to Main Content

Se spune că înainte de a-i iubi pe ceilalți, este important să învățăm să ne iubim propria persoană. Nu putem forța pe nimeni să fie fericit, așa cum nimeni nu poate fi responsabilizat pentru fericirea noastră. Adevărata fericire vine din interior. Fericirea nu este o destinație, este călătoria în sine către destinație. Psihoterapia de familie ne poate ajuta să descoperim, să înțelegem și să savurăm fericirea a ceea ce ne înconjoară.

psihoterapia ne oferă cadrul și instrumentele necesare identificării și aplicării abilităților personale

Psihoterapia modernă (inclusiv modelele psihoterapeutice de familie și cuplu) se bazează pe filosofia conform căreia noi toți avem în interior o forță vindecătoare. Noi toți suntem înzestrați cu resursele și talentele necesare pentru a face schimbări pozitive în propria viață. Plusul dat de psihoterapie este că ne oferă cadrul și instrumentele necesare identificării și aplicării abilităților personale.

Prin tehnicile moderne (dar în fapt tradiționale) avem posibilitatea de a învăța să ne reconectăm la propriile resurse, și să identificăm care sunt valorile conform cărora ne putem ghida viața. Când am învățat să ne reconectăm la propria lume interioară, putem merge mai departe pentru a învăța să ne conectăm la cei dragi nouă: parteneri, copii, părinți, frați, bunici.

℗PUBLICITATEProblemele, suferința și durerea vor face parte mereu din lumea noastră, de aceea este important să renunțăm la evitarea și controlul situațiilor aversive, alegând în schimb să ne însușim noi strategii de adaptare și depășire a dificultăților inerente ale vieții.

Gáspár György

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Back To Top
Caută