fbpx
skip to Main Content

Rareori se întâmplă ca psihologul să vorbească despre propria viață mai mult decât cei din jurul său. Excepție fac situațiile în care psihologul este invitat în emisiuni precum este cea a Lorenei Buhnici. Traiectoria Lorenei este una cel puțin interesantă: la vârsta de 18 ani s-a angajat la primul ei job, pe când era studentă la SNSPA, și a rămas angajata Registrului Auto Român pentru mai bine de doisprezece ani, ajungând de la redactor la secretar de redacție, redactor-șef și apoi purtător de cuvânt al RAR. Au urmat alți patru ani la Ministerul Transportului în calitate de consilier de imagine pentru un secretar de stat. După care, potrivit spuselor ei, a ajuns la burnout și a luat decizia de-a face o schimbare majoră. Astfel a ajuns în lumea digitală, mai exact a interviurilor digitale. 

De cealaltă parte, Gáspár și-a început viața profesională tot la vârsta de 18 ani, din cauza unui eșec de admitere la facultate de istorie, astfel că s-a angajat la un departament de asistență socială și, după primul an de muncă, a ales să înlocuiască istoria cu psihologia. După cinci ani de muncă cu copiii din sistemul social și cei din familiile defavorizate, odată cu absolvirea Facultății de Psihologie a virat către psihoterapie, și practică în acest domeniu de mai bine de cincisprezece ani. Despre copilărie, viața de adolescent și mutarea la București vă invităm să aflați mai multe în conversația de mai jos. 

℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATEPe lângă aspectele ce țin de viața personală, Gáspár a vorbit și despre: 

  • Diferența dintre psiholog, psihoterapeut și psihiatru. 
  • Motivele pentru care ajung oamenii la terapie. 
  • Când este important să ne gândim la a le oferi și copiilor acces la serviciile de sănătate mintală. 
  • Infidelitate și cum este posibil ca rata aventurilor extraconjugale să fi crescut în plină pandemie. 
  • Certurile inteligente în cuplu.
  • Ce presupune terapia de cuplu.
  • Efectele pandemiei asupra sănătății mintale și lecțiile de viață cu care rămânem după aceste vremuri grele.


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0