Skip to content

În fiecare seară de sâmbătă, pe Digi24, cu începere de la ora 9 p.m., jurnalista Ionela Năstase și expertul în ale gătitului Adi Hădean au câte un invitat alături de care pornesc o conversație a cunoașterii, descoperii și învățării. În una dintre aceste ediții, gazdele l-au invitat și pe colegul nostru, Gáspár György, la o poveste adevărată despre efectele psihologice ale pandemiei, relații, „mersul“ la terapie și viața unui psiholog. 

În tradiția emisiunii, în prima parte, Adi Hădean gătește – iar de această dată surpriza culinară a fost o zeamă cu afumătură –, iar Ionela conversează cu invitatul, pentru a-l introduce telespectatorilor altfel decât aceștia s-ar aștepta. Interviul este pe cât de lejer, pe atât de personal… iar cei care urmăresc emisiunea se pot recunoaște fie în poveștile auzite, fie le este stârnită curiozitatea de-a afla mai multe despre un anumit subiect. 

Curajul de-a cere ajutor este, potrivit invitatului, elementul care-i ajută pe oameni să ajungă în cabinetul unui psihoterapeut; iar miturile croșetate în jurul ideii de-a merge la psiholog sunt cele care-i împiedică pe mulți români să acceseze serviciile de sănătate mintală. Tot Gáspár a vorbit și despre motivele pentru care ajung oamenii la terapie, dar și despre schimbările pe care aceștia le au de făcut pentru a-și redobândi încrederea în relații și a ajunge în punctul în care să fie mulțumiți de ei înșiși. 

℗PUBLICITATE



Un alt subiect dezbătut a fost cel al hipnoterapiei. Pe lângă pregătirea profesională în psihoterapia relațională și psihoterapia integrativă, Gáspár a finalizat și o formare clinică în hipnoză. Ionela, care recunoaște că nu a fost niciodată la terapie, este dornică să afle cât mai multe dintre informațiile generale despre ședințele de terapie, dar și despre mecanismele psihologice ale schimbării. 

După întrebările introductive, și cu o tentă mai degrabă profesională, conversația se îndreaptă către o zonă mai personală și, așa cum deja ne-a obișnuit, Gáspár vorbește despre zbuciumul unui trai într-o familie disfuncțională, despre suferința părinților și despre cine l-a ajutat să ajungă mai departe decât au făcut-o părinții lui.

Întreaga conversație poate fi vizionată mai jos.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0