Skip to content

Gheorghi Gospodinov este un prozator, eseist și dramaturg bulgar contemporan, cunoscut pentru stilul său poetic și imagistic și pentru abordarea sa originală a subiectelor. S-a născut pe 21 ianuarie 1968 în satul Yambol din Bulgaria.

Gospodinov a studiat Filologie Bulgară la Universitatea din Sofia și și-a completat studiile doctorale în Lingvistică la aceeași universitate. A debutat ca scriitor în anii ’90 și a obținut recunoaștere națională și internațională pentru operele sale literare.

Una dintre cele mai cunoscute cărți ale lui Gheorghi Gospodinov este romanul Nisipurile de Aur (Песчана цитадела), publicat în 2006. Acest roman captivant explorează teme precum memoria, timpul, identitatea și puterea poveștilor într-un mod inovator și poetic. Cartea a câștigat numeroase premii și a fost tradusă în mai multe limbi.

℗PUBLICITATEOpera lui Gospodinov se remarcă prin stilul său poetic, limbajul evocativ și capacitatea de a crea imagini puternice și simbolice. El abordează teme universale și existențiale, adesea într-un mod metafizic și reflexiv. Lucrările sale explorează complexitatea umană, memoria colectivă, influența trecutului asupra prezentului și relația dintre realitate și ficțiune.

Pe lângă activitatea sa de scriitor, Gheorghi Gospodinov a fost implicat și în teatru. A scris mai multe piese de teatru, care au fost montate pe scenele din Bulgaria și din alte țări. De asemenea, a susținut conferințe și a participat la festivaluri literare și evenimente culturale.

Opera lui Gheorghi Gospodinov a fost aclamată de critici și iubitorii de literatură din întreaga lume. Stilul său inconfundabil și profunzimea temelor abordate l-au transformat într-unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani din Bulgaria. Lucrările sale sunt adesea traduse și publicate în mai multe limbi, contribuind la răspândirea valorilor literare bulgare în lume.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0