Skip to content

Crăciunul este magic, și nu, nu glumesc atunci când vă spun acest lucru. Uneori dorințe de mult prăfuite ajung să devină realitate atunci când ne așteptăm mai puțin, iar bucuria resimțită în astfel de momente este de neegalat. La început de decembrie mi-a tot ieșit în cale povestea Gloriei, o fetiță tare curajoasă care se pornește la drum pentru a recâștiga iubirea părinților. Facebook-ul era plin de imagini și mesaje despre Gloria și aventura ei, în miez de iarnă, alături de un magic inorog. Nu am să vă dezvăluiesc povestea eroinei noastre, vă spun doar că din fericire finalul este unul fericit și așa cum se cuvine #puterearelațiilor învinge.

Acum, revenind la povestea mea, vreau să vă spun că mă pregătesc cu drag pentru ziua de mâine, deoarece oameni dragi mie vor ajunge în București, să petrecem împreună Crăciunul. Și în timp ce mă străduiam să finalizez ultimele pregătiri, îmi amintesc de Gloria și de povestea ei audio, pe care recunosc că până azi nu am ascultat-o. Mă uit la ceas și îmi dau seama că o pauză meritată este bine venită. Așa că pornesc povestea și mă așez confortabil ținându-i carcasa colorată în mână.

Primele sunete sunt extrem de plăcute și rând pe rând apar o serie de voci cunoscute. Firul narațiunii mă captează repede, dar în același timp simt cum mă cuprinde și o stare ciudată – un sentiment de tristețe. Mă pierd în vraja cuvintelor pentru câteva momente, după care constat că starea mea nu se îmblânzește, din contră, parcă este și mai efervescentă. Și înainte de a mă întreba, așa cum o fac de obicei, – Gáspár, ce simți tu în acest moment? – cuvântul poveste revine repetitiv în mintea mea, și odată cu acesta și trista realitate a copilului interior. Pe când eram un voinic participant la grădiniță, marea mea dorință era ca mama să-mi citească povești, însă din varii motive acest lucru nu a fost posibil. Gustul amar al acestei dorințe l-am adus cu mine până la vârsta adultă și în timp ce ascultam povestea Gloriei, l-am reîntâlnit mai intens ca până acum. Tristețea, frica, furia, frustrare pâlpâiau în interiorul meu precum luminițele instalației de Crăciun și cu fiecare respirație simțeam că toate acestea se sting și în locul lor se aprind cele de bucurie, împlinire, recunoștință. Mi-a luat câteva minute bune să mă prind de motivul schimbării și asta deoarece între timp povestea Gloriei devenea tot mai interesantă și voiam să nu-i pierd firul. Însă și povestea mea părea să-mi capteze la modul cel mai serios curiozitatea – până când îmi dau seama că aceste voci care povestesc întâmplările Gloriei îmi sună tot mai cunoscut. Întorc carcasa CD-ului și caut să văd cine sunt vocile – Laura Frunză, Miruna Mărgărit, Tily Niculae, Monica Popescu și Ana Nicolescu… Dumnezeule, ele toate cinci sunt mame și în această seară mi-au spus o poveste… o poveste spusă nu de o singură mamă, ci de cinci mame! Acela a fost momentul în care am înțeles starea de bine și motivul pentru care s-au luminat și emoțiile pozitive – erau momentul în care o dorință din copilărie a devenit realitatea și lumea părea imediat mai bună, mai singură și prietenoasă.

℗PUBLICITATEDacă vreți și voi să ascultați povestea Gloriei sau, și mai mult de atât, să o faceți cuiva drag cadou pentru noul an, o puteți comanda accesând site-ul: audioparenting.ro. Iar magia Crăciunului nu se oprește aici, deoarece bănuții încasați se vor dona unul câte unul “Asociației Unu și Unu”.

Să avem grijă să păstrăm vie magia Crăciunului chiar și după ce acesta a trecut!

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0