fbpx
skip to Main Content
Ieși Din Zona De Confort, Pentru Că Doar Așa Faci Progrese. Interviu Cu Andreea Brașoveanu

Andreea Brașoveanu este jurnalist și om de televiziune. Din acest an, prezintă jurnalul de weekend de la Digi 24. Andreea s-a alăturat trustului Digi 24, după mai bine de 12 ani în calitate de reporter al Pro TV-ului. Acum, o putem vedea la orele dimineții la pupitrul știrilor Digi 24. De asemenea, în ultima săptămână, Andreea a fost și reporter al aceluiași trust.

Locul din lume în care te simți cel mai în siguranță…

Mă simt răsfățată și am o stare de bine, atunci când mama mea e prin preajmă. Îmi aduce liniște și mă face să mă simt protejată și iubită. Nu prea am momente în care să îmi fie teamă de ceva.

Care este prima amintire din copilărie care îți vine acum în minte?

Am o primă amintire de la o vârstă foarte fragedă. Aveam 2 ani și 4 luni când mi-am văzut sora pentru prima dată. A fost un moment important, care m-a impresionat. Îmi amintesc că părinții mei s-au întors de la maternitate cu un taxi roșu, o Dacia 1310. Mă jucam în fața blocului și mi-am chemat prietenii să îmi vadă sora.

Cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie…

Făceam mici trăsnăi… Mă urcam în copaci, alergam toată ziua, mă dădeam cu viteză mare în leagăn, iar uneori mă întorceam acasă plină de julituri. Am copilărit în Târgu Mureș și aveam o gașcă mare de prieteni. Inventam toată ziua jocuri.

Mâncarea preferată a copilăriei tale…

Îmi amintesc mirosul de clătite care se simțea încă de pe casa scării. Când simțeam acel miros, urcam în viteză câte două trepte, ca să ajung mai repede în casă, sperând că mirosul vine din bucătăria noastră. Le mâncam cu dulceață. Chiar și acum, clătitele sunt pe lista deserturilor mele preferate.

Cum ai ajuns să faci televiziune?

Părinții mei au o casetă, de pe vremea când eu și sora mea eram mici. Obișnuiam să ne înregistrăm vocile peste muzica pe care o ascultau ei. Le făceam des „surpriza“ asta. Pe una dintre casete, eu realizasem un interviu cu Raluca – spuneam că eu o să iau interviuri când voi fi mare, iar sora mea îmi mărturisea că o să fie judecător. Eu am devenit jurnalist, ea avocat. Am ajuns în televiziune pentru că mi-am dorit asta cu adevărat. Am vrut să realizez reportaje și am avut norocul să întâlnesc oameni de la care am învățat această meserie și care au avut încredere în mine.

Cine sau ce te inspiră în munca ta?

Oamenii. Este incredibil câte povești poți afla de la oameni.

Care este personalitatea publică (din orice țară) căreia ai vrea să-i iei un interviu?

Papa Francisc. Michelle Obama.

La Digi 24, pe lângă jurnalul de știri, te ocupi și de reportajele pe partea de educație – care este veriga slabă, în sistemul educațional din România?

În cadrul campaniei Digi24 „Old School, New School“, încercăm să surprindem realitatea din sistemul de educație din România. E de condamnat faptul că avem generații „experiment“. Fiecare ministru vine cu idei noi, fără o gândire clară, pe termen lung. Din punctul meu de vedere, educația și sănătatea sunt domeniile în care ar trebui să se investească cel mai mult. Mi se pare foarte important ca elevii să fie încurajați să fie creativi, să își pună întrebări, să fie curioși, nu frustrați că au de învățat pe de rost un text.

Care este partea bună a sistemului educațional din țara noastră?

Există și părți bune. Campania „Old School, New School“ va prezenta câțiva profesori cu har. Am întâlnit dascăli care se dedică profesiei și reușesc să-i facă pe copii să iubească școala, prin metode inedite. Au răbdare chiar și în clase cu peste 30 de elevi și își iubesc meseria, oricât de greu îi apasă pe umeri acest sistem…

Dacă ar fi să definești relațiile de prietenie tipice secolului XXI, ce-ai spune despre acestea?

℗PUBLICITATE


Am norocul să am mulți prieteni. Prieteni din aceia pe care simt că mă pot baza oricând. Pentru că viața m-a adus departe de casă, am lăsat în urmă câteva prietene în Tg Mureș, Cluj și Alba. Dar faptul că există grupurile de WhatsApp ne ajută să păstrăm legătura zilnic. Povestim mult, ne trimitem poze și ne sfătuim, chiar dacă ne vedem mai rar față în față. Cu prietenele din București mă văd des.

Trei lucruri fără de care nu-ți poți imagina viața…

Apă, aer, iubire. Iubire pentru cei din jurul nostru și pentru planeta asta, care ne suportă.

Plăcerea ta (ne)vinovată este…

Ciocolata.

Știm că ai doi căței – care este cel mai mare avantaj al animalelor de companie?

În primul rând, iubirea sinceră și necondiționată. Animalele îți aduc multă veselie în viață. Te învață să fii prezent. Pentru ei, există „aici“ și „acum“. Un alt avantaj ar fi acela că ești obligat să faci mișcare – cel puțin două plimbări, zilnic.

Țara pe care vrei să o vizitezi în acest an, pentru prima dată?

Voi ajunge anul acesta în Scoția.

Personajul tău preferat din povești sau filme este…

Sunt mai multe personaje. Am revăzut recent câteva filme vechi și mi-au plăcut mult Forest Gump și Good Will Hunting.

Care este site-ul pe care-l accesezi cel mai des?

Intru zilnic pe site-urile de știri.

Modelul tău de cuplu este…

Cel al bunicilor mei. Din păcate, nu mai sunt printre noi. Dar îmi amintesc cât de mult se iubeau și cât de tare se respectau.

Care este cea mai interesantă idee, teorie descoperită sau citită într-o carte de dezvoltare personală sau de autocunoaștere?

Să ieși din zona de confort, pentru că doar așa faci progrese. Că nu e capătul lumii, dacă ceva nu-ți iese perfect. Iată un citat care îmi place foarte mult: „Important nu este cel ce critică; nici acela care arată cum se împiedică omul puternic sau care spune cum ar putea cel care face un lucru să-l facă mai bine. Lauda i se cuvine celui ce se află în arenă, a cărui față e năclăită de praf, sânge și sudoare; celui ce luptă cu mult curaj; celui care dă greș iar și iar, pentru că nu există efort fără greșeală și neajunsuri; celui ce se străduiește să înfăptuiască tot ce trebuie înfăptuit; celui ce cunoaște entuziasmul și devotamentul și care se dăruiește unei cauze demne de laudă; celui care, în cele din urmă, cunoaște în cel mai bun caz triumful unei mărețe realizări, iar în cel mai rău caz, dacă dă greș, măcar greșește dovedind un curaj fără limite…“

 Filmul pe care l-ai văzut în ultima vreme și care te-a impresionat cel mai mult…

„Capernaum“.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută