Skip to content

Janina și Ciprian Borșan sunt oamenii care au pus bazele agenției de marketing Harpoon, precum și fondatorii TEDx Baia Mare. În paralel, Ciprian a pus și bazele organizației Maramureș Business Club – o comunitate ce strânge rândurile tinerilor antreprenori români preocupați să pună umărul pentru o viață mai bună în zonă. Cei doi se cunosc din timpul facultății și formează un cuplu foarte bine sudat. Despre cât de bine se cunosc și cât de mult lucrează la relația lor, în interviul de mai jos.

Janina, ce apreciezi cel mai mult la Ciprian, ca bărbat?

Offf, ar fi atât de multe! Dar cel mai mult apreciez că mă face să râd – nu oricum, ci în hohote. Și îmi dă sentimentul că, indiferent unde-am fi, dacă am ateriza pe-o insulă pustie, sigur am scoate-o la capăt împreună. În plus, are o capacitate incredibilă de a interacționa și de a se adapta în orice mediu social, de la bebeluși de 2 luni până la persoane de peste 80 de ani.

 

View this post on Instagram

 

Happy birthday to my favorite human! 😍

A post shared by Janina Borsan (@janinaborsan) on

Ciprian, de cât timp sunteți împreună și cum s-a schimbat în timp viața ta, datorită Janinei?

Frumoasa noastră poveste a început în 2007. Eram colegi de facultate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Așadar, sunt 13 ani de când am început să ne apropiem, să ne cunoaștem mai bine unul pe celălalt, să ne descoperim și să ne îndrăgostim. Începutul unei povești de iubire are ceva magic, ce nu poate fi descris în cuvinte. Suntem norocoși că ne-am găsit și că trăim o frumoasă poveste de dragoste. Viața mea a început să capete un cu totul alt sens, de atunci. Simțeam că totul se completa, zilele arătau altfel, zâmbeam și râdeam cu toată ființa. Janina a venit cu o energie unică și a completat fiecare părticică din viața mea. Astăzi, nu pot vedea viața fără prezența ei. Cred că ea mi-a dat mai multă putere, mai multă încredere, mai multă energie, m-a ridicat de fiecare dată atunci când eram într-o „vale“ și a rămas pentru mine o oază cu tot ce-mi pot dori de la viață. Sunt profund recunoscător că drumurile noastre s-au intersectat.

Janina, cum l-ai descrie pe Ciprian în 5 cuvinte?

Grijuliu, romantic, spontan, inteligent, perfecționist în tot ce face (dar în TOT ce face… chiar și când facem curățenie, el face mai bine decât mine).

Ciprian, de ce Janina, și nu o altă femeie?

Răspunsul meu e simplu: pentru că, în Janina, eu găsesc feminitatea la nivel maxim. Iar calitățile ei, bunătatea ei, frumusețea sufletului ei… sunt tot ce mi-aș putea dori de la o femeie, soție, iubită.

Janina, care este emoția pe care o gestionează cel mai greu soțul tău?

Stresul. Mai degrabă stresul generat de nevoia de a fi cât mai aproape de perfecțiune în tot ce face.

Ciprian, care este cel mai important vis profesional pentru soția ta?

Potențialul Janinei este extraordinar. Și nu o spun doar pentru că este iubirea mea. Ar fi fost un om cu o carieră impresionantă într-o corporație, dacă nu ar fi ales să fie antreprenor. Este un profesionist desăvârșit, cu o capacitate de focalizare și de muncă pe care rar mi-a fost dat să o văd la alte persoane. Cred că cel mai important vis profesional al ei este legat de proiectele pe care noi le avem împreună și în business. Visul ei este și visul meu. Dezvoltăm împreună o agenție de online marketing, un business club important în regiune, evenimentele TEDx Baia Mare și urmează un proiect nou în perioada următoare. Știu că Janina își dorește ca munca ei să fie un suport real pentru clienții cu care lucrăm, să fie tratată cu respect și să se dezvolte continuu ca profesionist și persoană, pentru a oferi excelență în orice arie în care este implicată. Iubește mult oamenii și investește multă emoție în relațiile cu prietenii, clienții, partenerii de afaceri. Ne implicăm 110% în tot ce facem. Janina pune mult suflet în toate.

Janina, cine este modelul tău de femeie, atunci când vine vorba despre viața de cuplu?

Nu am un model pe care să-l apreciez sau la care să mă raportez. Nu cred că există șabloane sau modele, atunci când vine vorba de viața de cuplu. Dacă ești atent la celălalt, lucrurile se așază exact așa cum trebuie pentru fiecare. La noi, asta funcționează.

 

View this post on Instagram

 

Frumoasa și Bestia 😉 #BalCaritabil #BaiaMare #evenimentcaritabil

A post shared by Ciprian Borsan (@ciprianborsan) on

Ciprian, cine este modelul tău de bărbat, atunci când vine vorba de exprimarea iubirii în cuplu?

Nu cred că am un model. Cred că mai degrabă am învățat multe despre exprimarea iubirii în cuplu de la mama mea, de la părinții mei. Vin dintr-o familie cu multe femei (am două surori) și cred că reușesc astfel să o simt și să o înțeleg la un alt nivel pe Janina.

Janina, care a fost ultima discuție dificilă purtată cu Ciprian?

℗PUBLICITATECred că în preajma organizării celui mai mare eveniment pe care l-am organizat noi vreodată, când eu am depășit limitele firești de grijă, preocupare și ore de muncă. Cu toate astea, avem un obicei: nu stăm mai mult de 5 minute supărați unul pe celălalt. Asta nu înseamnă că ne trece pur și simplu supărarea, ci că trecem peste orgoliul și mândria celui care cedează primul, ne așezăm la masă și povestim.

Ciprian, cum ați reparat conexiunea dintre voi după ultima ceartă cu Janina?

De cele mai multe ori, ea face primul pas după fiecare ceartă. Eu sunt mai încăpățânat. Ne cerem iertare și apoi analizăm cum am putea evita momente similare în viitor. Am remarcat amândoi că, în ultimul an, am avut extrem de puține momente tensionate. Probabil, un semn clar că devenim mai înțelepți în relația noastră.

Janina, cartea preferată a lui Ciprian este…

Un veac de singurătate, de Gabriel García Márquez.

Ciprian, piesa vestimentară cea mai dragă a Janinei este…

Nu cred că are o favorită detașată. Sunt cele pentru care a primit aprecieri în trecut. În schimb, are câteva bijuterii pe care adoră să le poarte.

Janina, care sunt „punctele tale de creștere“, atunci când vine vorba despre gestionarea conflictelor?

Aspecte din discuții trecute care sunt aduse în discuție ca să susțină conflictul actual.

Ciprian, cum îi transmiți Janinei că o asculți și că perspectiva ei are sens pentru tine?

Simplu. O ascult și sunt acolo, prezent 100%. Și cred că aceasta a fost una dintre calitățile pe care le-a apreciat la mine, de la bun început. Știu – și îmi place să ascult activ.

Janina, ce faci atunci când știi că soțul tău a fost rănit sau deranjat de un gest de-al tău și vrei să-l împaci?

Nu-mi place să-l văd nefericit sau supărat, mai ales dacă sentimentele astea mi se datorează. Așa că niciodată nu las să treacă mai mult de câteva minute până să îi spun că regret ce-am zis sau ce-am făcut. Chiar și atunci când nu e clar cine a aprins scânteia conflictului, la final mă gândesc care e partea mea de vină și sunt atentă să-i spun că o regret. Nu cred că aduce nimic bun să stăm așa, cu orele sau zilele, supărați.

 

View this post on Instagram

 

Bucuria de a-ți vedea creația în ziua cea mare 😉 #TEDxBaiaMare #tedx #tedxcommunity

A post shared by Ciprian Borsan (@ciprianborsan) on

Ciprian, care sunt acele defecte ale tale ce perturbă armonia în viața voastră de cuplu?

Sunt, la bază, un introvertit. Am momente în care simt nevoia de liniște, de solitudine. Iar Janina este opusul. Uneori, cred că perturb armonia cu latura asta a mea.

Janina, sex dimineața sau seara?

Dimineața.

Ciprian, cât de des îi spui Janinei că o iubești?

Zilnic. Dar ea îmi spune mai des.

Janina, dacă peste 50 de ani i-am întreba pe cei din jur ce fel de parteneră a fost Janina în viața lui Ciprian, ce ți-ai dori să spună despre tine?

Iubitoare, grijulie, atentă la el. Și că i-a fost alături în toate dealurile și văile.

Ciprian, să ne imaginăm că suntem la a 80-a aniversare a ta și oamenii dragi ar vorbi despre cum ai fost ca partener în viața Janinei. Ce ți-ar plăcea să auzi?

Mi-ar face plăcere să aud că am fost un iubit și un soț care i-a dăruit iubire, i-a creat amintiri de neuitat, că i-am fost alături la bine și la greu, în orice moment, că am susținut-o în tot ce a făcut și că am fost sursa ei de putere și energie.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0