fbpx
skip to Main Content

Adina Bașag Teodorescu, are 39 de ani și lucrează în publicitate de aproape 20, cu o pauză de 4 ani în care a locuit în Belgia. Acolo a descoperit frumusețea meseriei de decorator floral, dar dorul de familia și prietenii din țară a adus-o înapoi în România. Acum are 2 fete minunate și își împarte timpul între familie, meseria de copywriter și noua ei pasiune, Reframe Gallery – un loc de poveste. Mai exact, Reframe Gallery este un magazin care oferă piese de mobilier și obiecte decorative vintage cu pedigree autentic, alese cu grijă de prin Belgia, Olanda, Franța. Colecția Reframe Gallery poate fi descoperită pe Facebook, Instagram sau printr-o vizită în showroom-ul de pe Splaiul Unirii 160, în cadrul comunității Nod Makerspace.

Când auzi cuvinte precum mobilier, decorațiuni, design… care sunt primele gânduri care îți vin în minte?

Echilibru, frumusețe, personalitate. Acasă. 

Cred că până la urmă cu toții căutam un „acasă“ ideal, pe care-l tot salvăm în fișiere favorite sau pe board-uri de Pinterest. Dar acest „acasă“ pare la prima vedere intangibil. Până într-o zi, când ne întâlnim cu o piesă de mobilier care ne spune o poveste, familiară și misterioasă în același timp, pe care pur și simplu știm că vrem să o privim zilnic. 

Dacă ar fi să ne descrii relația ta cu obiectele de design exterior, cum ai descrie această relație? 

Terapie. [râde] Atât pentru mine, cât și pentru partenerele mele. 

De ani de zile cochetez cu zona de design interior. Seri la rând mă relaxam „locuind“ prin diverse interioare de pe tot felul de site-uri. Iar colegele mele, arhitecte in Belgia, chiar dacă au avut o săptămână plină la birou, tot găsesc plăcere și relaxare în a-și petrece weekend-urile căutând piese speciale de mobilier. 

Privind spre exterior, ce ai observat la relația altor oameni cu piesele de mobilier?

Am observat că oamenii se grăbesc să umple cu mobilă golurile din casă, de parcă ar avea un deadline. Și astfel ajung să facă compromisuri, să cumpere mai degrabă funcționalitate decât echilibru estetic. Din punctul meu de vedere, e mai bine să aștepți și să observi în tihnă casa, să accepți că aceasta e într-o continuă transformare și că procesul de decorare nu e practic niciodată finalizat. Și ce bine că e așa! În tot acest timp, piesele potrivite de mobilier vor apărea una câte una și vor contribui treptat la echilibrul casei, ca piesele dintr-un puzzle. 

Pe de altă parte, am remarcat și o apetență din ce în ce mai mare pentru design interior, pentru abordarea de stiluri diferite de design, care folosesc inclusiv mobilă vintage. 

În psihologie există studii care ne arată că mediul influențează semnificativ starea noastră mintală; ba chiar există pacienți internați în spitale care ajung să se recupereze mai repede dacă au un mediu prietenos. Tu ce crezi despre impactul frumosului asupra oamenilor? 

Cred că există un flux de energie între noi și tot ceea ce ne înconjoară. Astfel, transformarea pozitivă a mediului din jurul nostru are un efect terapeutic, vindecător asupra interiorului nostru. 

De curând ați inaugurat Reframe Gallery, spune-ne mai multe despre acest proiect?

Reframe Gallery este un proiect de suflet pentru mine și cele două partenere ale mele, Alexandra Pustianu și Nina Korkach, arhitecte în Belgia. Este un magazin-boutique de mobilă și obiecte decorative vintage, cu pedigree autentic. Piesele Reframe Gallery aparțin diferitelor perioade ale secolului XX, de la Art Deco la mid-century modern. Ele pot fi descoperite online, pe canalele noastre de Facebook și Instagram, dar și în showroom-ul din cadrul comunității Nod Makerspace, care se află pe fosta platforma industrială de pe Splaiul Unirii 160, centru recunoscut al industriilor creative și culturale din București.

℗PUBLICITATE



Care este specificul Reframe Gallery? Care este elementul de unicitate?

Căutăm doar piese de mobilier sau obiecte cu pedigree autentic, care au o istorie și îți spun o poveste de la prima întâlnire. Avem, de exemplu, niște vaze confecționate din obuze din primul război mondial. Lămpi din anii ’30, care parcă încă luminează petele de cerneală de pe birourile masive de-atunci. Sau o superbă masă daneză din anii ’60-’70, cu sertare care par că ascund secretele unei familii înstărite din acea perioadă. Mă opresc acum, dar showroom-ul nostru e plin de multe astfel de povești. 

Aruncând o privire pe conturile de Instagram și Facebook, nouă ne-a plăcut ce am văzut. De unde aduceți obiectele de design și cum alegeți obiectele?

Colecția noastră este curatoriată de partenerele mele arhitecte, care locuiesc la Bruxelles, în Belgia. O parte dintre obiecte sunt găsite acolo, dar avem și piese descoperite prin orașe din Olanda sau Franța. Fiind arhitecte, deci profesioniste în domeniu, ele au ochiul format pentru a alege piese de calitate, valoroase.  

Noi, la Pagina de Psihologie, credem mult în puterea relațiilor și a lecturii; care este cartea despre care ai putea spune cu mâna pe inimă că te-a ajutat?

Culmea, cea mai grea întrebare. Pentru că au fost multe cărți care m-au ajutat, apărând la momentul potrivit în viața mea. Dar prima pe listă cred totuși că este Omul în căutarea sensului vieții, de Victor Frankl. O carte care m-a făcut pur și simplu să fiu mai umilă, mai recunoscătoare, mai optimistă.

Dar ideea din psihologie care simți că face mult sens pentru mintea ta?

Sunt mamă a două fete minunate și mă preocupă zona de parenting conștient, responsabil. Așadar, cred mult în teoria atașamentului și în felul în care un atașament sănătos contribuie la conturarea unui viitor adult echilibrat.

Dacă ar fi să le transmiți un mesaj viitorilor posesori ai obiectelor de la Reframe Gallery; care ar fi acesta?  

E foarte bine că am început să avem mai multă grijă de noi și de universul nostru interior prin sport, meditație, terapie, alimentație sănătoasă etc., dar nu trebuie să ignorăm nici mediul nostru exterior. De la interiorul casei, oaza noastră de siguranță și liniște, până la strada noastră, orașul sau chiar țara noastră. 

Și, bineînțeles, îi așteptăm în vizită.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută