Skip to content

Florin Busuioc (sau „Busu“) e actor de teatru și film, prezentator la ProTV și familist convins. Este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ și a fost desemnat drept „Cel mai bun prezentator meteo al anului 2010 din Europa“ de către Societatea Europeană de Meteorologie.

A pornit de jos și, cu ajutorul vocii sale inconfundabile, dar și al talentului său, Busu a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți oameni din teatru și televiziune, fiind mereu o prezență pozitivă și o persoană pasionată în timpul liber de logică și matematică. Discret cu viața personală, el ne-a dat voie să-l descoasem – în interviul de mai jos.

Cine nu este Florin Busuioc?

Florin Busuioc nu este un întreprinzător, nu este un afacerist, nu este neserios. 

V-a deranjat vreodată că notorietatea omului de televiziune este superioară celei de actor?

Nu. Nu mă deranjează deloc. Ba chiar mă onorează. E o chestie asumată, pe care am construit-o pas cu pas, greu, în timp. 

Câte ghicitori și probleme de logică cunoașteți?

Eh.. am dat multe de-a lungul vremii, în aproximativ 13 ani. Vreo 300 de întrebări pe an ori 13 ani.. Îți dai seama, sunt foarte multe.

Cât de complicat a fost drumul de la combinatul siderurgic până la teatru?

Drumul de la combinatul siderurgic până la teatru nu a fost complicat. Eu lucram în combinat, dar făceam și teatru – la Teatrul Popular din Hunedoara. Nu eram total novice. Am lucrat în combinat pentru că așa era la Hunedoara, acolo lucra toată lumea. Era firesc. 

Cum am spus, drumul nu a fost complicat, ba chiar cei de la combinat mi-au dat concediu ca să mă duc să dau examen. Erau foarte înțelegători cu mine. N-a fost o „trădare“, să zic așa, din partea mea. Ei au înțeles foarte bine că acela este drumul pe care vreau să-l urmez.

Care este rolul bărbatului în familie?

Bărbatul trebuie să susțină tot ce se poate susține. Știu că femeia, în zilele noastre, se bazează pe carieră, dar – chiar și așa – bărbatul trebuie să fie suportul a tot ceea ce înseamnă familie. Și în ceea ce privește educația copiilor, el trebuie să fie un suport solid, serios. Sigur, femeia contribuie major, dar bărbatul trebuie să fie sprijinul și protectorul. 

Cu cine ați fi vrut să jucați pe scenă, dar nu ați apucat?

Aș fi dorit să joc cu profesorul meu, cu Bibanu, Dem Rădulescu. A fost cât pe ce să jucăm împreună. 

Cum vedeți industria divertismentului?

Pe la început, când am intrat eu în această industrie, în ʼ95, când a apărut ProTv, divertismentul era ca apa minerală. Era foarte efervescent, cu bule multe, care veneau din toate direcțiile. 

De unde vă trageți această poftă de viață?

Probabil, din familie – de la fete, de la soție. Nu știu… poate, din faptul că am copilărit și la țară și într-un oraș unde totul era în construcție și voiai să trăiești momentele acelea. Sunt mulți factori care au contribuit. 

View this post on Instagram

A post shared by Florin Busuioc (@busuofficial) on

℗PUBLICITATE



Cum vă raportați la starea de sănătate, în prezent?

Îmi fac o dată la șase luni analizele de rutină, cerute de medic. Slavă Domnului, am avut rezultate bune, totul este în regulă. 

Cât de des sunteți sunat pentru a face prognoze meteorologice?

Am mulți prieteni care mă sună să mă întrebe dacă e momentul potrivit să organizeze un eveniment în aer liber: „Fac chestia aia sau pun un cort? Uite că ăștia zic așa, dar tu știi mai bine“, iar eu le răspund în funcție de cum e situația. Dar mi se întâmplă să fiu întrebat și pe stradă sau la piață.

Televiziune sau teatru – ce ați alege, dacă ați fi nevoit?

Lucrurile stau destul de clar: nu m-am gândit și nu mă voi gândi să renunț la meteo. În paralel, pot face și teatru, dar și alte emisiuni. Așa că nu se pune problema să renunț la nimic.

Care este emoția pe care o tolerați cel mai greu?

Emoția provocată de moarte.

Ce alegeți să faceți, în puținul timp liber pe care îl aveți?

Acum am câte două săptămâni libere, iar în celelalte două muncesc – acestea sunt măsurile de prevenție luate la serviciu. Când stau acasă, citesc mult, fac rebus, fac lecții cu fetele. Bine, cu cea mică, fiindcă cea mare e clasa a X-a și deja nu mai știu să fac ce face ea. Cu cea mică, acum în clasa a IV-a, încă mai reușesc să țin pasul. Nu am un program prestabilit sau vreo pasiune anume. Poate ar trebui să-mi găsesc un hobby.

Ce regret aveți?

Uite, îmi pare rău că am stat departe de teatru 12 ani, pentru că mi-am pierdut reflexele emoționale. Trebuie să pornești cumva de la capăt și să-ți refaci traseele (emoțional vorbind), să-ți recâștigi toate suporturile emoționale. Faptul că am făcut o pauză nu a fost de bun augur și nu recomand niciunui actor din lumea aceasta să ia pauză – nu e bine. Însă, la momentul respectiv, când am luat pauza, am luat-o fără niciun fel de regret, pentru că în perioada aceea nu se făcea teatrul pe care-l știam eu. 

Ce sfat ați vrea să-i dați lui Florin Busuioc, cel de acum 20 ani?

Să o ia mai ușor un pic, să nu mai fie atât de impetuos, să știe că până la urmă ajunge la vârsta asta, la care sunt acum.

De cine erați mai atașat, în adolescență?

De tata și de mătușa care ne-a crescut, pe mine și pe sora mea; eram foarte atașat de ei. Mătușa mea și-a sacrificat, într-un fel, viața personală, ca să ne crească pe noi. S-a mutat de la țară la noi, la Hunedoara. Mama avea două servicii și lucra toată ziua, până noaptea. Sigur că eram atașat și de mama, dar pe ea am cunoscut-o serile, ca să zic așa.

Ce ingredient secret are actorul Florin Busuioc?

Sinceritatea.

Care este lucrul pe care persoanele apropiate îl consideră tipic dv.?

Într-o perioadă, eram foarte mucalit – sper că nu mi-am pierdut calitatea asta. Nu știu dacă asta găsesc astăzi persoanele apropiate la mine.

Credit foto: PR ProTV

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0